Home Carrière Waarom op bewijs gebaseerde werving in 2024 het nieuwe normaal zal zijn

Waarom op bewijs gebaseerde werving in 2024 het nieuwe normaal zal zijn

0
Waarom op bewijs gebaseerde werving in 2024 het nieuwe normaal zal zijnWeet jij wat evidence-based recruitment is? Nou, het zal een directe invloed hebben op hoe je in de toekomst een baan krijgt. Als u op bewijs gebaseerde werving wilt begrijpen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u opvalt werkgeversLees verder…

Op bewijs gebaseerde werving: wat het is en hoe u het in uw voordeel kunt gebruiken

Op bewijs gebaseerde aanwerving is het resultaat van het kapotte aanwervingssysteem dat we vandaag de dag hebben. Op dit second sturen we een op tekst gebaseerd CV en Voorblad en vul on-line een op tekst gebaseerde aanvraag in, en dat gaat allemaal naar een rekruteerder die bijvoorbeeld 100 tot 500 tot zelfs duizend sollicitanten krijgt voor één vacature.

Onlangs sprak ik met een recruiter die 500 sollicitanten kreeg en ze allemaal moest doorzoeken en ze vervolgens moest rangschikken op foundation van de standards die de rekruteringsmanager hen had gegeven. Vervolgens namen ze de prime 10 cv’s en gaven deze door aan de rekruteringsmanager. De rekruteringsmanager begon deze mensen te bellen en te interviewen. Ze gingen alle tien niet verder in het wervingsproces. Ze waren alle tien niet gekwalificeerd (of pasten niet goed bij) voor de rol. De cv’s die ze instuurden waren zo overdreven. Ze waren niet authentiek en praatten niet over hun ware vaardigheidsniveau.

Mensen gebruiken nu ChatGPT en andere AI-tools om hun cv te schrijven. Wanneer de werkelijke vaardigheden en ervaring van de kandidaten niet overeenkomen met de cv’s die ze hebben ingezonden, moeten de rekruteringsmanager en de recruiter het hele wervingsproces opnieuw beginnen. Dit is een kapot systeem, en dit situation is precies de reden waarom bedrijven overstappen op op bewijs gebaseerde werving.

Bedrijven vragen zich nu af: “Wat kunnen we vooraf doen om het bewijsmateriaal te verkrijgen dat bevestigt dat elke kandidaat is wie hij zegt dat hij is?”

ChatGPT heeft de dood van het cv versneld. Zoveel mensen gebruiken het om hun kwalificatieprofielen te vervalsen en het is frustrerend managers inhuren. Als reactie hierop zijn bedrijven in beweging asynchrone video-interviews– ze sturen je een hyperlink, je klikt erop en je neemt video’s op waarin je specifieke vragen beantwoordt die je authenticeren en met bewijsmateriaal bewijzen dat je weet waar je het over hebt. Vervolgens zullen wervingsmanagers die video’s beoordelen in plaats van een cv, en dan kun je verder gaan met het sollicitatieproces.

Video in het wervingsproces is een blijvertje. Bedrijven moeten expertise kunnen authenticeren als er een zee van op tekst gebaseerde applicaties bestaat die er allemaal hetzelfde uitzien.

Als je wilt opvallen in het op bewijs gebaseerde wervingsproces, moet je dat doen proactief met video, en de manier waarop je dat doet is door gebruik te maken van instruments zoals McCoy. Het is een free of charge telefoonapp die u kunt downloaden en waarmee u kunt kiezen wat u wilt delen in rollen van 60 seconden. Je neemt een video op en krijgt vervolgens een URL die je naar een personeelsmanager kunt sturen om jezelf voor te stellen of bovenaan te plaatsen jouw CV of zet het op andere plaatsen zodat ze het kunnen openen en naar je kunnen kijken en weten dat je bent wie je zegt dat je bent en kunt doen wat je zegt dat je kunt doen.

Op bewijs gebaseerde werving is een blijvertje, en hoe eerder u hierop ingaat en uzelf authenticeert, hoe beter u af zult zijn. Je kunt het zo lang verlengen als je wilt, maar op bewijs gebaseerde aanwerving is het nieuwe normaal omdat het systeem al te lang kapot is. Dus hoe je het ook doet, je zult meer bewijs nodig hebben, need een op tekst gebaseerd profiel, cv of sollicitatie volstaat niet meer. Als u de controle over uw zoek naar werk, kunt u beter een telefoonapp zoals McCoy downloaden en deze gebruiken, zodat u uw eerste indruk en uw berichten kunt beheren. Het is de beste beslissing die u kunt nemen bij het zoeken naar een baan.

En zoals altijd ben ik hier als u hulp nodig heeft bij het zoeken naar een baan. Een worden Work It DAILY-lid vandaag (GRATIS gedurende 7 dagen!).

Veel succes, en ga ze halen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here