Home Carrière Vier veelgemaakte fouten die u moet vermijden bij het maken van uw CV

Vier veelgemaakte fouten die u moet vermijden bij het maken van uw CV

0
Vier veelgemaakte fouten die u moet vermijden bij het maken van uw CV


Het detailleren van uw eigen werkgeschiedenis klinkt misschien eenvoudig genoeg, maar het schrijven van een CV kan een stuk lastiger zijn dan het in eerste instantie klinkt – vooral als het gaat om het maken van een CV die echt opvalt tussen een stapel sollicitaties. Hoewel je misschien in de verleiding komt om al je energie te steken in het beschrijven van je ervaringen en prestaties, is het belangrijk dat elk van de secties afzonderlijk waarde toevoegt en geen fouten bevat. Voor een indrukwekkend CV dat duidelijk en beknopt ishier zijn vier dingen die je wilt doen voorkomen doen bij het maken van uw doc.

Slechte opmaak

Voordat een potentiële werkgever zich ertoe verbindt uw CV zelfs maar te lezen, zullen ze een snelle scan van het doc uitvoeren – en binnen een paar seconden zullen ze bepalen of ze nog wat dieper willen graven of niet. .

Ook al doet een slechte opmaak niets af aan uw vaardigheden en ervaring, het leidt er wel van af. Potentiële werkgevers kunnen onsmakelijke lettertypen en onnodige portretfoto’s opvatten als een teken dat u niet op de hoogte bent van de huidige finest practices of professionele normen, en als gevolg daarvan uw oordeel in twijfel trekken. Hoewel het leuk is om wilde en gekke typografie in alle kleuren van de regenboog te gebruiken, kun je dit het beste bewaren voor iets creatiever schrijven – en buiten je cv houden.

Spelling- en grammaticafouten

Een basisvaardigheid om jezelf te uiten door middel van schrijven is de sleutel tot de meeste functies, dus het is belangrijk dat je CV aantoont dat je kunt schrijven zonder spelfouten, grammaticale fouten of typefouten.

Dit is een van de eenvoudigste manieren om te laten zien dat uw aandacht voor element klopt zachte vaardigheden waar werkgevers positief naar kijken. Het suggereert ook dat u uw werk effectief kunt bewerken en uw tijd kunt beheren om het op een hoog niveau te voltooien. Zelfs aantonen dat u de eenvoudige moeite heeft gedaan om uw CV te proeflezen is ongelooflijk belangrijk en laat zien dat u uw sollicitatie serieus neemt.

Informatie die te algemeen is

Het hebben van zachte vaardigheden is geweldig als je voldoende bewijs hebt om ze te ondersteunen, maar als je die niet hebt, klinken ze misschien een beetje algemeen. In plaats van dergelijke vaardigheden, die eenvoudigweg kunnen worden gedemonstreerd by way of een goed opgesteld CV, intimately te beschrijven, kunt u uw ervaringsgedeelte het beste richten op eerdere functies en prestaties die volledig related zijn voor de baan waarvoor u solliciteert.

Als u bijvoorbeeld in uw laatste functie de verkoop exponentieel hebt gestimuleerd of hebt geholpen een grote klant binnen te halen, weet elke werkgever al precies welke vaardigheden daarvoor nodig zijn, zonder dat dit voor hem/haar is voorgeschreven. Houd uw CV dus duidelijk en beknopt door op foundation van de feiten te gaan. U kunt verdere uitleg in uw sollicitatiebrief toevoegen als dit related en nuttig lijkt.

De beste manier om ervoor te zorgen dat alle informatie op uw cv echt waarde toevoegt, is door deze af te stemmen op de beschrijving van de functie waarop u solliciteert. Een werkgever zal altijd eerlijk zijn over wat hij of zij precies zoekt in een functieomschrijving, dus laten zien dat je over de vaardigheden en ervaring beschikt waar hij naar op zoek is, is een gemakkelijke manier om het goed te doen.

Onnauwkeurige informatie

Het kan verleidelijk zijn om de informatie op uw cv te overdrijven, vooral als u niet veel formele werkervaring heeft of gaten in uw dienstverband heeft. Hoewel je misschien het gevoel hebt dat je dit moet verdoezelen, kun je het beste alles vermijden wat je te pakken kan krijgen betrapt op een leugen mocht u worden uitgenodigd voor een gesprek.

Korte onderbrekingen in de werkgelegenheid zijn zelden zorgwekkend voor werkgevers, vooral als deze slechts een paar weken of maanden duren. Maar als u al enkele maanden of langer zonder werk zit, wilt u dit misschien in uw sollicitatiebrief vermelden, met een korte, eerlijke verklaring. In plaats van de aandacht te vestigen op de hiaten, zal dit uw potentiële werkgever alleen maar laten zien dat u een eerlijke en integere kandidaat bent. Dit is de sleutel tot het opbouwen van een positieve relatie met uw collega’s en de toekomst als u wordt aangenomen.

Voor een CV dat opvalt

Het zal altijd de moeite waard zijn om voldoende tijd te nemen voor het maken van uw CV, omdat u er dan zeker van kunt zijn dat u geen fouten heeft gemaakt en dat de inhoud van uw doc related is. Vergeet niet een korte openingsverklaring op te stellen waarin u meteen uw beste kwaliteiten en uw carrièreambities beschrijft. Dit is de beste manier om onmiddellijk de aandacht van een potentiële werkgever te trekken en uw inzet te tonen doorgroeien binnen het bedrijf. Zorg ervoor dat je voldoende onderzoek doet naar de beste werkwijzen voor het maken van een CV, om te voorkomen dat je met een verouderd doc eindigt. Op deze manier weet u dat uw CV fris en up-to-date is en zich zeker onderscheidt van de massa.

Jenna Martin heeft meer dan vijf jaar ervaring met het coachen van professionals om nieuwe carrièrehoogten te bereiken. Ze heeft een passie voor het helpen van mensen die web op hun pad zijn begonnen om hun ervaring uit te breiden, hun vaardigheden te ontwikkelen en de banen te krijgen waar ze altijd van hebben gedroomd.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here