Home Voeding Gemakkelijke Udon-noedelkom met Kimchi

Gemakkelijke Udon-noedelkom met Kimchi

0
Gemakkelijke Udon-noedelkom met Kimchi


Deze Straightforward Udon Noodle Bowl met Kimchi is een eenvoudige, gezonde maaltijd die in 20 minuten klaar is! Deze kommaaltijd is smaakvol en boordevol voedingsstoffen, dankzij snijbiet, tofu en stevige udon-noedels. Bovendien doet dit voorgerecht een beroep op de smaak van de Koreaanse klassieke, gefermenteerde kimchi (kimchee), om het een pittig-zure smaak te geven die dit recept volledig kracht bijzet. Hoewel ik geen skilled ben op het gebied van Koreaans eten, waardeer ik deze prachtige, plantaardige voedseltraditie enorm en heb ik in dit recept gebruik gemaakt van verschillende traditionele ingrediënten. Als je meer wilt weten over dit traditionele dieet, bekijk dan het werk van mijn vriend en collega, Maggie Maaneen Koreaans-Amerikaanse voedsel- en voedingsdeskundige.

Kimchi Veggie Udon-noedelkom

Probeer deze volledig vegan Straightforward Udon Noodle Bowl met Kimchi eens! Als je geen snijbiet hebt, kun je deze vervangen door winterhard groen, zoals spinazie, boerenkool of mosterdgroen. Hoe zit het met udon versus soba-noedels in dit recept? Hoewel je soba-noedels gemakkelijk kunt vervangen door udon-noedels, is het belangrijkste verschil dat udon-noedels gemaakt zijn van tarwe en dat het doorgaans zachtere en dikkere noedels zijn, terwijl soba-noedels gemaakt zijn van boekweit en wat dunner zijn.

Kimchi Veggie Udon-noedelkom

Voedingsnotities

Dit eenvoudige noedelkomrecept zit boordevol voeding, complimenten van tofu, groenten, kimchi en udon-noedels. Je krijgt een goede bron van plantaardige eiwitten, koolhydraten, vezels, mineralen, vitamines en fytochemicaliën in deze maaltijd in een kom. Een ander groot pluspunt van deze qua voedingswaarde uitgebalanceerde maaltijd is dat het gefermenteerde voedingsmiddelen bevat in de vorm van kimchi, wat een geweldige gezonde aanvulling is op uw dieet voor het bevorderen van een gezonde darmmicrobiota, die uw immuunsysteem en een gezonde spijsvertering kan stimuleren. Dit recept bevat wel gluten, maar door rijst- of soba-noedels te ruilen voor udon-noedels kun je het glutenvrij maken.

Wat is Kimchi?

Kimchi is een traditioneel Koreaans gefermenteerd groentegerecht met Chinese language kool of Koreaanse radijs en kruiden, zoals gochugaru, groene uien, knoflook en gember. Hoe kimchi eten? Waarmee eet je Kimchi? Kimchi wordt doorgaans gebruikt als aanvulling op soepen en stoofschotels, en is heerlijk als smaakmaker voor talloze recepten, zoals dumplings en rijst. Hoe smaakt kimchi? Het heeft een gefermenteerde zure smaak, samen met een pittige kick van de ingrediënten, waaronder het kimchee-recept. Waar kimchi kopen? Ik kan het tegenwoordig in de meeste goed gesorteerde supermarkten vinden, en je kunt het zeker op de Aziatische markten vinden. Het wordt opgeslagen in het gekoelde gedeelte.

Stapsgewijze handleiding:

Kies uw favoriete udon-noedels op uw markt of on-line.
Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water tot het gaar is. Niet te gaar.
Spoel de noedels af, laat ze uitlekken en zet opzij.
Snijd de uien, wortels en selderij en rasp de knoflook en gember.
Kimchi Veggie Udon-noedelkom
Fruit de groenten een paar minuten in sesamolie, voeg water toe en blijf roerbakken tot ze knapperig zijn.
Kimchi Veggie Udon-noedelkom
Tofu in blokjes snijden en toevoegen aan de groenten, samen met de kokosmelk.
Kimchi Veggie Udon-noedelkom
Snijd de snijbiet in plakjes en voeg toe aan de groenten.
Snijd de kimchi in plakjes en voeg deze toe aan de groenten, samen met de pinda’s.
Kimchi Veggie Udon-noedelkom
Verwarm een ​​paar minuten, tot het heat is.
Kimchi Veggie Udon-noedelkom
Serveer, garneer naar wens met chili-olie en geniet ervan!

Kimchi Veggie Udon-noedelkom

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Kimchi geeft een gezonde kick aan deze veganistische Straightforward Udon Noodle Bowl met Kimchi gevuld met de goedheid van udon-noedels, snijbiet, groenten en tofu. Binnen 20 minuten staat het op tafel. Maak het glutenvrij door de noedels te vervangen door glutenvrije rijst of sobanoedels.


 • 1 (9,5 ounce) pakket udon-noedels
 • 1 eetlepel sesamolie
 • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
 • 2 middelgrote wortelen, in plakjes gesneden
 • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
 • 1 theelepel vers geraspte gember
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 2 eetlepels water
 • 1 (15 ounce) pakket additional stevige tofuin blokjes
 • 1 kopje ingeblikt licht kokosmelkgoed roeren
 • 3 eetlepels natriumarm, glutenvrij sojasaus
 • 1 klein bosje snijbiet, in plakjes gesneden
 • 1 kopje pittig bereid kimchigehakt*
 • ¼ kopje pinda’s

Garnering (optioneel):


 1. Breng een middelgrote pot water aan de kook brengen en de noedels koken volgens de aanwijzingen op de verpakking (niet te gaar). Spoel af in koud water en zet opzij.
 2. Verhit ondertussen sesamolie in een wok.
 3. Voeg ui, wortels, selderij, gember en knoflook toe en roerbak 3 minuten. Voeg 2 eetlepels water toe en roerbak ongeveer 7 minuten, tot ze knapperig gaar zijn.
 4. Voeg tofu, kokosmelk, sojasaus, snijbiet, kimchi, pinda’s en gekookte, uitgelekte noedels toe. Roerbak nog eens 2 minuten, totdat de snijbiet verwelkt is maar nog steeds heldergroen is en het mengsel goed verhit is.
 5. Garneer eventueel met chili-olie en koriander.
 6. Maakt 6 porties (elk ongeveer 1 2/3 kopjes).

Opmerkingen

*Zoek naar bereide kimchi in het gekoelde gedeelte van speciaalmarkten, zoals natuurvoedingswinkels en Aziatische supermarkten.

Om dit recept glutenvrij te maken, vervang je glutenvrije noedels, zoals rijstnoedels.

Leer hoe je tofu perst hier.

 • Voorbereidingstijd: 10 minuten
 • Kooktijd: 13 minuten
 • Categorie: Voorgerecht
 • Keuken: Aziatisch

Voeding

 • Portiegrootte: 1 2/3 kopje
 • Calorieën: 323
 • Suiker: 3 gram
 • Natrium: 366 mg
 • Vet: 13 gram
 • Verzadigd vet: 4 gram
 • Koolhydraten: 38 gr
 • Vezel: 3 gram
 • Eiwit: 15 gram

Trefwoorden: veganistisch Aziatisch gerecht, veganistisch Aziatisch recept, veganistisch Aziatisch diner

Voor meer noedelgerechten, bekijk enkele van mijn favorieten:

Noedelkom met Thaise Tofu en Groenten
Thaise Tempeh-noedelkoekepan
Veganistische Pho met Tofu
Soba-noedels Zeewiersalade
Gemakkelijke Sobanoedels met Pinda’s en Seitan
Shirataki-noedelsalade met gember-sesamdressing

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te belevenLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here