Home Voeding Hoe u verkeerde informatie over voeding op sociale media kunt vermijden

Hoe u verkeerde informatie over voeding op sociale media kunt vermijden

0
Hoe u verkeerde informatie over voeding op sociale media kunt vermijden


Hoe herken je misleidende Tik Tok-dieettrends en riskant voedingsadvies op andere sociale mediaplatforms? Blader door deze ideas over hoe u verkeerde informatie over voeding op sociale media kunt voorkomen.

Ik hou van sociale media! Dat ben ik hierboven afgebeeld terwijl ik een live-evenement doe vanuit mijn keuken op mijn eigen sociale mediakanalen. Ja, ik zit op alle grote platforms, inclusief Instagram, Fb, Tik Tok, X, YouTube, DradenEn Pinterest, waarbij ik mijn eigen voedingsadvies geef, van het bereiden van gezonde, plantaardige recepten tot de nieuwste voedingswetenschap over eten voor een optimale gezondheid. Veel van mijn gerespecteerde geregistreerde diëtistencollega’s doen hetzelfde op sociale media; we proberen een verschil te maken door elke dag contact te maken met onze gemeenschappen om hen te helpen gezonder te leven op een harmonieuze manier, vrij van slechte voedingstrends en dieetschaamte.

Bekijk mijn interview met JC Lippold over het onderwerp We gaan voorbij aan schaamte over eten, lichaam en health.

Sociale media kunnen prachtig zijn. Het is een plek waar tendencies als muziek, mode en eten een vlucht nemen en razendsnel miljoenen volgers verzamelen. Naast leisure is het ook een platform waar zinvolle en nuttige informatie over belangrijke onderwerpen zoals voeding wordt gedeeld door talloze gezondheidsexperts. Maar helaas kruisen hashtagtrends niet altijd de waarheid, en de voedingshype verspreidt zich en gaat vaak viraal. Ik maak me hier elke dag zorgen over, terwijl ik door mijn feed blader en talloze berichten zie die onjuist, beschamend en ronduit gevaarlijk advies bieden aan miljoenen mensen. Iedereen kan zijn berichten (#voeding, #dieet, #loseweight) taggen met slecht voedingsadvies en veel ongekwalificeerde influencers doen precies dat. Hoewel het onschadelijk kan zijn, zoals hoe dat te doen avocado-toast, maaltijd voorbereidingof mocktailskan het ook misleidend, ongezond en zelfs riskant zijn, zoals een ‘detox’ met selderiesap en ‘hacks’ voor de darmgezondheid, zoals het gebruik van pictures olijfolie en groene poeders als laxeermiddel om af te vallen – maar al te vaak gepromoot door kleine influencers het voeden van de voedingscultuur en lichaamsstereotypen.

Uitchecken deze weblog over rages over gewichtsverlies.

Gelukkig is er een leger van echte voedingsdeskundigen die desinformatie over voeding bestrijden met op wetenschap gebaseerde feiten, waardoor de geloofwaardigheid van gevaarlijke voedingsadviezen wordt weggenomen, terwijl ze de geneugten delen van heerlijke overschakelingen naar gezond eten. Het doorzoeken van de enorme voedingsruimte kan duizelingwekkend zijn! Soms lijkt het misschien een makkelijke keuze: geloven we echt dat het fitte en strakke lichaam van een beroemdheid te danken is aan het eten of drinken van een bepaald product (waarmee waarschijnlijk de goedkeuring ervan wordt beloond)? Miljoenen volgers wel. Het is niet altijd zo eenvoudig om de waarheid te achterhalen in een zee van voedingstrends.

Bekijk mijn laatste updates over voedingsonderzoek hier.

Wat kan je doen? Vertrouw op gekwalificeerde bronnen en advies om u te helpen navigeren door de duistere voedingswateren van de sociale media. Leren hoe de voedingswetenschap te begrijpen en te begrijpen, wat heel ingewikkelde dingen kunnen zijn. Je kunt ook leren bepalen welke diëten zijn ragesen identificeer nuttige, op gezond verstand gebaseerde voeding ondersteunen het eten van een gezond, heerlijk, toegankelijk plantaardig dieet. Vergeet niet dat u voor een optimale gezondheid geen dramatische, straffende veranderingen in uw dieet hoeft aan te brengen; eten is liefde, leven, cultuur en genieten! Poging deze stealth gezondheidstips voor kleine veranderingen dat kan tot grote resultaten leiden.

Bekijk mijn Instagram-video over stealth-gezondheidsvoedingstips die echt kloppen.

Prime 5 ideas om voedingswaarheid of -trend on-line te bepalen

Hier zijn mijn beste ideas over hoe je door de berichten op je telefoon kunt bladeren om zinvolle, betrouwbare voedingsinformatie te vinden.

#1: Vraag de bron

Geregistreerde diëtistische voedingsdeskundigen (RDN’s) zijn consultants met de opleiding en ervaring die hen in staat stellen om door onderzoek ondersteunde informatie te delen. Laat u niet misleiden door de time period ‘voedingsdeskundige’, die in wezen misschien geen betekenis heeft in termen van hogere onderwijsgraden. Lees hier meer over wat diëtisten precies doen.

Pasta is geen “slecht” voedsel, in tegenstelling tot wat vaak op sociale media wordt geadviseerd. Phrase verliefd op mijn favoriete recept voor Veganistische Orecchiette-pasta uit één pot met worst en broccoli.

#2: Vermijd “giftige” voedselclaims

Het demoniseren van bepaalde voedingsmiddelen, zoals zaadoliën, suiker of koolhydraten, als giftig is een waarschuwingssignaal. Het als ‘slecht’ bestempelen van deze voedingsmiddelen is mogelijk niet gebaseerd op wetenschappelijke rationaliteit. Gezond eten is het resultaat van algemene voedingskeuzes, met de nadruk op het eten van een verscheidenheid aan gezond voedsel zonder al te geobsedeerd te raken door good eten. Dat is juist! Je kunt genieten van traditionele gerechten, zoals rijst, tortilla’s en pasta, die op sociale media als ‘slecht’ worden bestempeld, en af ​​en toe zelfs genieten van een lekkernij zonder schaamte.

Ik geniet van een smoothie elke dag als onderdeel van mijn gezonde dieet, maar ik weet dat het geen “wondertonicum” is.

#3: Vertrouw niet op ‘wondervoedsel’

Of het nu de pattern is om meer eiwitten te eten, een liter water per dag te drinken of elke dag een eetlepel appelazijn te nemen, geen van deze zal onmiddellijke of moeiteloze resultaten van spiergroei opleveren. gewichtsverliesof een andere valse belofte.

#4: Sla reality-voeding over

Sociale media worden overspoeld met beroemdheden en andere (wat de maatschappij beschouwt) aantrekkelijke influencers die volgers verzamelen terwijl ze zichzelf posten in hapklare reality-achtige posts. Veel van deze berichten, zoals #WhatIEatInADaylaten zien wat ze eten en drinken. Door te eten wat zij eten, zal niemand van ons op hen lijken, en het zal ons ook niet onmiddellijk gezonder maken. En weet je zelfs of ze dit voedsel echt eten?

Niets kan de plaats innemen van het eten van echt, onbewerkt voedsel. Bekijk dit recept voor Nicoise-salade met tofu.

#5: Te mooi om waar te zijn?

Negeer alles wat te mooi lijkt om waar te zijn. Waarschijnlijk wel. Kan slawater je slaap verbeteren? Hoe zit het met het nemen van chlorofylvloeistofdruppels om af te vallen? Ik sla over!

Voor andere ideas van geregistreerde diëtisten over gezond eten, bekijk het volgende:

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te belevenLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here