Home Voeding Veganistische erfgoedbonen Cassoulet – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist

Veganistische erfgoedbonen Cassoulet – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist

0
Veganistische erfgoedbonen Cassoulet – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist


Deze heerlijke bonenschotel doet denken aan de Franse traditie van cassoulets – de voorlopers van casseroles – die vaak gebaseerd zijn op hartige potten met bonen en vlees. Je kunt echter de bonen en groenten laten zien en het vlees helemaal overslaan, zoals ik doe in dit klassieke Vegan Heirloom Beans Cassoulet-recept, dat volledig plantaardig (veganistisch) en glutenvrij is. Probeer ongebruikelijke gedroogde erfstukbonen –Oog van de GeitRatelslang, Flageoletbonen-of iets dat je overal kunt vinden, zoals lima of cannellinibonen. Het enige wat je hoeft te doen is de bonen een nacht laten weken, ze koken met uien, knoflook en wortelgroenten, besprenkelen met olijfolie en bakken om deze echt rustieke, hartige veganistische braadpan boordevol plantaardige eiwitten te creëren. Dit is een van mijn favoriete recepten voor eenpansmaaltijden, omdat de bonen en groenten een heerlijke en voedzame combinatie vormen, vooral in combinatie met knapperig geroosterd volkorenbrood. Maak een Gradual Cooker- of On the spot Pot Heirloom Beans-versie van dit recept door de onderstaande instructies te volgen.

Wat zijn erfstukbonen?

Heirloom-bonen zijn ongewone bonenvariëteiten die boeren tijdens hun oogst ontdekten, en die de zaden bewaarden om het volgende jaar te planten – in wezen erfstukken! Misschien was het een uitloper met een mooie kleur of een grote vorm. Wat het ook was, de boer selecteerde die ene plant om de bonen (die ook zaden zijn voor het volgende jaar) te oogsten en deze opnieuw te planten, waarbij de unieke eigenschappen van die plant voor altijd behouden bleven. . Daarom hebben wij zoveel prachtige, unieke bonensoorten! Ik zal het nu meteen toegeven: ik verzamel erfstukbonen. Telkens wanneer ik een ongewoon bonenras zie, koop ik het en bewaar ik het voor een toekomstig culinair avontuur. In dit hier afgebeelde recept heb ik witte snijbonen van Beanstory gebruikt. Maar ik heb zoveel coole bonen gevonden op boerenmarkten en winkels over de hele wereld om mee terug te nemen naar mijn keuken. Met een lange houdbaarheid kunt u erfgoedbonen verzamelen die u het hele jaar door in uw keuken kunt gebruiken. Het is mijn ding!

U kunt dit eenvoudige, ongecompliceerde recept dus gebruiken om te profiteren van uw erfstukbonen, of om gedroogde bonen die u in uw voorraadkast heeft onder de aandacht te brengen. Het is aan jou! Dit rustieke, hartige recept voor Cassoulet met veganistische erfstukbonen haalt het beste uit elke boon, dat beloof ik. Zo serveer je het: met een knapperig volkorenbrood, tot in de perfectie geroosterd (good om eventuele sappen op de bodem van je bord op te zuigen) en een frisse, groene salade. Dat is alles, een plantaardige maaltijd gemaakt in de hemel die bovendien heel budgetvriendelijk is. En alle voedingsbeloningen van inclusief meer peulvruchten in uw dieette.

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Deze rustieke, hartige Vegan Heirloom Beans Cassoulet is gebaseerd op erfstukbonen, wortels, pastinaak, olijven en rozemarijn voor een heerlijke, budgetvriendelijke, veganistische, glutenvrije groenteschotel boordevol voedingsstoffen. 1. Week de bonen een nacht in water. Giet de bonen af, spoel ze af en doe ze in een grote ovenvaste pan of Nederlandse oven.
 2. Voeg 6 kopjes vers water, groente-edelmetaal, laurierblaadjes, selderijzout en knoflook toe en breng aan de kook. Zet het vuur middelhoog, dek af en laat 20 minuten sudderen.
 3. Voeg uien, wortelen en pastinaak toe, dek af en laat ongeveer 45 – 60 minuten sudderen, totdat de bonen gaar zijn, maar nog stevig aan de buitenkant (de tijd varieert afhankelijk van het sort boon).
 4. Ongeveer 10 minuten voordat de bonen klaar zijn, begint u de oven voor te verwarmen tot 375 F.
 5. Besprenkel de bonen in de pot met olijfolie en garneer met olijven en rozemarijn.
 6. Plaats de pot of braadpan op het bovenste rek van de oven en bak gedurende 10 minuten, onafgedekt.
 7. Serveer onmiddellijk. Maakt 8 porties (elk ongeveer 1 1/4 kopjes).

Opmerkingen

On the spot pot Routebeschrijving: Sla stap 1 over. Voor stap 2 en 3 plaatst u al deze ingrediënten in de container van de On the spot Pot en drukt u op de “bonen” -stand. Kook volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Laat de druk los, doe de bonen in een braadpan, laat eventuele further vloeistof weglopen (zou een dikke textuur moeten krijgen) en volg stappen 4-6.

Slowcooker Instructies: Volg stap 1. Doe voor stap 2 en 3 al deze ingrediënten in de container van de Slowcooker en kook volgens de aanwijzingen van de fabrikant gedurende 4-6 uur op de hoogste stand of 8-10 uur op de gemiddelde stand. Doe de bonen in een ovenschaal, laat eventueel overtollig vocht weglopen (zodat het een dikke textuur krijgt) en volg stappen 4-6.

Zoek naar erfstukbonen uit deze bronnen:

 • Voorbereidingstijd: 15 minuten
 • Kooktijd: 1 uur 30 minuten
 • Categorie: Voorgerecht
 • Keuken: Mediterraan, Frans, Amerikaans

Voeding

 • Portiegrootte: 1 portie
 • Calorieën: 197
 • Suiker: 7 gram
 • Natrium: 76,5 mg
 • Vet: 1 gram
 • Verzadigd vet: 0 gram
 • Koolhydraten: 41 gram
 • Vezel: 12,5 gram
 • Eiwit: 13,5 gram
 • Ldl cholesterol: 0 mg

Trefwoorden: erfstukbonen, erfstukbonen, veganistische ovenschotel, groenteschotel, gemakkelijke eenpansmaaltijden, cassouletrecept

Voor andere bonengerechten, bekijk enkele van mijn favorieten:

Mediterrane witte bonensalade met dadelpruimen
Pittige Pompoen-Zwarte Bonenburgers
Ratatouille met witte bonen
Salade van groene bonen-kikkererwten met Za’atar
Veganistische taco’s met jackfruit, zwarte bonen en quinoa
Toscaanse hartige taart van boerenkool en witte bonen
Gebakken asperges met tuinbonen

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here