Home Carrière 5 suggestions om terug te keren naar de arbeidsmarkt

5 suggestions om terug te keren naar de arbeidsmarkt

0
5 suggestions om terug te keren naar de arbeidsmarkt


Denkt u erover om terug te keren naar de arbeidsmarkt? Of je nu wat vrije tijd hebt genomen om de wereld te zien, voor een familielid te zorgen, of salarisverhoging uw kinderen, u voelt zich waarschijnlijk een beetje roestig zoek naar werk ding.


Mogelijk heb je ook een paar vragen: Waar moet ik beginnen? Hoe kan ik mezelf weer related maken? Hoe ga ik om met gaten in mijn cv?

Maak je geen zorgen. Je bent niet de enige in deze situatie.

Elke dag moeten mensen vertrekken en weer terugkeren naar de arbeidsmarkt. Het leven gebeurt! Als u echter zo snel mogelijk weer aan het werk wilt, moet u een sterke zoekstrategie voor werk opbouwen. Anders zul je het moeilijk hebben om jezelf op de markt te brengen werkgevers.

Hier zijn enkele suggestions van Amanda Augustine, loopbaanadvies deskundige voor TopCvdie u kunt gebruiken om weer aan het werk te gaan nadat u een aantal jaren MIA bent geweest.

1. Evalueer uw carrièredoelen opnieuw

Het is belangrijk om glashelder te zijn over uw werkdoelen voordat u op zoek gaat naar een baan. Het bespaart je een hoop tijd, energie en frustratie als je een doel hebt om naartoe te werken. Als je alleen maar probeert ‘er iets aan te doen’, zul je het moeilijk hebben om jezelf op de markt te brengen bij werkgevers. Bovendien zal het moeilijk zijn om een ​​kans te vinden die echt bevredigend voor je is.

“Voordat je op zoek gaat naar een baan,” zegt Augustinus, “doe een beetje onderzoek naar je ziel en verduidelijk je werkdoelen. Het kan zijn dat je merkt dat een baan in het bedrijf misschien niet langer aantrekkelijk is of dat je enorm gepassioneerd bent over je recente werk. vrijwilliger werken en graag willen streven naar een carrière in dat gebied.”

2. Maak een inventaris van uw vaardigheden

Vrouw op laptop inventariseert haar vaardigheden voordat ze terugkeert naar de arbeidsmarkt

Grote voorraad

‘Houd er rekening mee dat het feit dat je al een tijdje geen salaris hebt ontvangen, niet betekent dat je geen vaardigheden hebt verworven die de moeite waard zijn om over op te scheppen’, zegt Augustinus. Denk na over wat je op tafel brengt. Welke vaardigheden heb je te bieden? Waar ben je goed in? Wat heb je in het verleden gedaan?

Denk na over je vaardigheden en maak een lijst. Dit zal u helpen een idee te krijgen van waar u staat op het gebied van kwalificaties. Bovendien helpt het je om jezelf effectiever te brandmerken/advertising and marketing.

3. Verbeter je vaardigheden (en leer nieuwe!)

Man op laptop leert nieuwe vaardigheden voordat hij terugkeert naar de arbeidsmarkt

Grote voorraad

Nadat u uw vaardigheden heeft geïnventariseerd en duidelijk heeft begrepen wat u te bieden heeft, is het tijd om te kijken naar de gebieden waarop u zich kunt verbeteren. “Investeer in je carrière door te zoeken naar mogelijkheden om de vaardigheden te versterken waar je doelgroep het meest om geeft”, zegt Augustine. “Dit is ook een geweldige manier om vaardigheden op te frissen die je al een tijdje niet meer hebt hoeven gebruiken, of om vertrouwd te raken met een nieuwe technologie die nu gemeengoed is in jouw branche.”

Kijk naar de branche en vacatures om een ​​idee te krijgen van waar u zich moet bijscholen om een gekwalificeerde kandidaat. Als u al een paar jaar niet meer werkt, zijn er waarschijnlijk een aantal gebieden waarin u zich moet bijscholen. Zijn er nieuwe technologieën die u zou moeten leren? Zijn er nieuwe vaardigheden die je nodig hebt? Identificeer zwakke plekken in uw lichaam persoonlijk merk zodat je ze kunt versterken en opvallen voor werkgevers.

4. Investeer in uw netwerk

Vrouw aan de telefoon praat met haar netwerk terwijl ze probeert terug te keren naar de arbeidsmarkt

Grote voorraad

Als je een tijdje uit het spel bent geweest, is het van cruciaal belang dat je mensen in je workforce hebt die bereid zijn je te helpen. Je hebt mensen in je hoek nodig die weten wat je kunt doen en die voor je kunnen pleiten. Het hebben van deze getuigenissen of aanbevelingen van derden kan uw potentieel voor werkgevers echt versterken. Dit is vooral belangrijk als je dat hebt hiaten hervatten of al langere tijd werkloos zijn.

“Doe een gezamenlijke inspanning om opnieuw contact te maken met voormalige collega’s, klanten, leveranciers en alumni van uw alma mater die in uw branche werken”, zegt Augustine. En concentreer u niet alleen op uw professionele connecties om u te helpen. Volgens Augustinus kunnen je familie en vrienden ook een geweldige hulpbron voor je zijn.

“Laat uw persoonlijke connecties niet buiten beschouwing tijdens de zoektocht naar een baan”, zegt Augustinus. “Of je nu op de tribune staat te juichen bij de honkbalwedstrijd van je zoon of de scoutinggroep van je dochter leidt, gezinsactiviteiten zijn altijd belangrijk. netwerkgoudmijnen. Maak van deze gelegenheid gebruik om kennis te maken met de andere ouders. Je zult versteld staan ​​wie je tegenkomt tijdens het dansrecital of de karateles van je type.”

5. Blijf op de hoogte van uw branche

De man op de laptop verbetert zijn branchekennis voordat hij terugkeert naar de arbeidsmarkt

Grote voorraad

Als iemand die na een tijdje terugkomt in zijn of haar vakgebied, is het erg belangrijk dat je het nieuws en de traits uit de sector op de hoogte houdt. Dat wil je niet lijken geen idee te hebben tijdens interviews omdat je niets hebt gehoord over dat superbelangrijke ding dat van invloed was op het bedrijf waarbij je solliciteert.

Augustine stelt voor om u te abonneren op relevante on-line publicaties en Google Information Alerts op te zetten over de belangrijkste spelers in uw vakgebied en andere branchetermen. Zo krijgt u automatisch updates over het nieuws en de traits in uw branche.

Terugkeren naar de arbeidsmarkt kan beangstigend en stressvol zijn. Maak uw leven een stukje makkelijker door een aanvalsplan op te stellen waarmee u zo snel mogelijk weer op de fiets kunt stappen.

Meer hulp nodig bij het zoeken naar een baan?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here