Home Voeding Veganistische taco’s met jackfruit, zwarte bonen en quinoa

Veganistische taco’s met jackfruit, zwarte bonen en quinoa

0
Veganistische taco’s met jackfruit, zwarte bonen en quinoa


Stel een gezonde, heerlijke taco samen met dit recept voor 100% plantaardige, glutenvrije Vegan Taco’s met Jackfruit, Zwarte Bonen en Quinoa, inclusief een pittige jackfruitvulling, eiwitrijke zwarte bonen, vezelrijke quinoa, knapperige koolvulling , en een luchtige vegan avocado-crème topping. Zet deze gezonde taco’s in 30 minuten op tafel. Ik vertrouw op een vertrouwd blik jackfruit uit de voorraadkast, samen met zwarte bonen en quinoa, om deze smaakvolle, gezonde, plantaardige taco-vulling voor alle leeftijden te maken! Je zult zeker de smaak van elke carnivoor bevredigen met deze plantaardige versie. Deze heerlijke taco-recepten zijn ook zo eenvoudig. Maak de jackfruit carnitas-vulling, een stevig quinoa-zwarte bonenmengsel, en meng je toppings, tortilla’s en avocadocrème bij elkaar. Dan kun je een stapel taco’s maken, of iedereen zijn eigen taco’s laten maken, precies zoals hij of zij het lekker vindt. Als je meer wilt weten over de Spaanse keuken en keuken, bekijk dan het werk van een van mijn favoriete diëtisten (en vrienden) Sylvia Melendez Klinger in onze interview.

Zoek naar jackfruit uit blik in je natuurvoedingswinkel of on-line.

Dit recept vraagt ​​om jackfruit, een rage in de plantaardige wereld. Deze Zuidoost-Aziatische vrucht heeft rode, vezelige vezels, waardoor het een prima vervanger is voor geraspt vlees in gerechten als taco’s, carnitas, BBQ-sandwiches en sloppy joes. Jackfruit is rijk aan vitamine C en vezels, en bevat ook enkele sporenelementen. Het wordt vaak gebruikt in zoete desserts, zoals jam, sap en fruitdesserts. Zoek naar de ingeblikte ongezoete variant van jackfruit voor hartige gerechten. Lees meer over het gebruik van jackfruit in de keuken hier.

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictogramInstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Stel een gezonde, heerlijke taco samen met dit recept voor 100% plantaardige, glutenvrije Vegan Taco’s met Jackfruit, Zwarte Bonen en Quinoa, inclusief een pittige jackfruitvulling, eiwitrijke zwarte bonen, vezelrijke quinoa, knapperige kool, en een luchtige vegan avocadocrème.


Avocadocrème:

Jackfruit Carnitas:

Quinoa en zwarte bonen:

Toppings/foundation:

 • 6 klein maïstortilla’s
 • 1 ½ kopjes fijngesneden rode kool
 • 1/3 kopje verse koriander, gehakt


 1. Zo maak je avocadocrème: Week eerst de cashewnoten gedurende 30 minuten in water. (Bereid de resterende stappen in dit recept voor terwijl de cashewnoten weken.) Giet het water af en voeg de cashewnoten, samen met citroensap, knoflook, witte peper en avocado toe aan een mengsel. blender houder. Voeg 4 eetlepels plantaardige melk toe en verwerk tot een gladde massa. Indien nodig kan further plantaardige melk worden toegevoegd om een ​​gladde, romige textuur te verkrijgen. Indien gewenst op smaak brengen met een snufje zout (optioneel). Overzetten naar schaal.
 2. Jackfruit Carnitas maken: Bereid deze stap voor terwijl de cashewnoten weken. Verhit olijfolie in een koekepan en bak de ui, jalapeno en knoflook gedurende 5 minuten. Voeg chilipoeder, komijn en oregano toe en roer goed. Giet de jackfruit af en scheid deze met je vingers in slierten. Voeg het toe aan de koekenpan en kook gedurende 2 minuten. Voeg hete saus toe (pas aan naar jouw voorkeur voor pittigheid), tomatenpuree, limoensap en sojasaus. Ga door met koken en breek de jackfruit met een vork gedurende nog eens 4 minuten, totdat de groenten zacht zijn, de kruiden goed gemengd zijn en de jackfruit in strengen wordt gescheiden. Haal van het vuur.
 3. Om zwarte bonen en quinoa te maken: Terwijl je jackfruit carnitas kookt, verwarm je de bonen en de gekookte quinoa aside in de magnetron tot ze heat zijn. Eventueel kun je de quinoa op smaak brengen met zout en peper.
 4. Toppings bereiden: Rooster maïstortilla’s in een broodroosteroven of op het bovenste rek van de oven gedurende ongeveer 3 minuten voor open of gevouwen knapperige taco’s, of verwarm ze in een pan gedurende 2 minuten voor zachte taco’s.
 5. Om taco’s te bereiden: lijn taco’s met een laagje kool, quinoa, zwarte bonen en jackfruit carnitas. Werk af met een klodder avocadocrema en garneer met koriander. Voor 6 taco’s.

Opmerkingen

Kan alle vullingen en toppings in individuele serveerschalen serveren en gasten hun eigen taco’s laten samenstellen.

*Je kunt gekruide zwarte bonen uit blik gebruiken, zoals Cubaanse bonen, die in veel supermarkten verkrijgbaar zijn.

 • Voorbereidingstijd: 10 minuten
 • Kooktijd: 15 minuten
 • Categorie: Diner
 • Keuken: Mexicaanse Amerikaan

Voeding

 • Portiegrootte: Elk 1 taco
 • Calorieën: 360
 • Suiker: 3 gram
 • Natrium: 120 mg
 • Vet: 12 gram
 • Verzadigd vet: 2 gram
 • Koolhydraten: 58 gram
 • Vezel: 11 gram
 • Eiwit: 11 gram

Trefwoorden: veganistische taco’s, jackfruit-taco’s, gezonde taco’s, jackfruit, jackfruit uit blik

Bekijk enkele van mijn favorieten voor meer plantaardige taco-recepten.

Veganistische Chipotle Sofritas Taco’s met Mango Slaw
Gemakkelijke bloemkool-kikkererwtentaco’s
Pittige Hummus Veggie Taco’s
Gemakkelijke veganistische taco’s met minder bonen en maïssalsa
Taco’s met Tofu-champignons
Pittige Linzen Taco’s

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here