Home Concert “Categorical” van de BT Categorical

“Categorical” van de BT Categorical

0
“Categorical” van de BT Categorical


BT Categorical (oorspronkelijk genoemd Brooklyn Transit Categorical) was een Amerikaans funk/disco groepdat in de jaren zeventig een aantal succesvolle nummers had. De groep maakte deel uit van de ‘Brooklyn sound’ van start jaren zeventig, gevormd uit drie spelers van de groep King Davis Home Rockers.

The Home Rockers was een lokale dansband die een paar obscure singles had uitgebracht (‘We All Make Errors Soms’ uit 1967 op Verve Data, ‘Rum Punch’ uit 1972). De drie spelers (gitarist Richard Thompson, tenorsaxofonist Invoice Risbrook en altsaxofonist Carlos Ward) vormde Madison Road Categorical samen met bassist Louis Risbrook (later Jamal Rasool genaamd), percussionist Dennis Rowe, drummer Terrell Wooden en zanger Barbara Wooden.

Samen met producer Jeff Lane tekenden ze bij productiebedrijf Roadshow Data om schrijver Billy Nichols “Do It (‘Til You are Glad)” op te nemen. De plaat werd bij grote labels verkocht totdat hij werd geaccepteerd bij Scepter Data. Scepter stelde voor dat de groep de naam zou veranderen van Madison Road Categorical, vandaar de Brooklyn Transit Categorical.

De single werd uitgebracht in augustus 1974 en bereikte de prime 10. Lane nam de groep op dat second mee de studio’s in om een ​​tweede single op te nemen en een volledig album voor het label te pitchen. Scepter stemde ermee in dat de LP en Roadshow Data een eigen label zouden krijgen binnen Scepter Data. BronLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here