Home Voeding Gemakkelijk veganistisch sinaasappelbrood – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist

Gemakkelijk veganistisch sinaasappelbrood – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist

0
Gemakkelijk veganistisch sinaasappelbrood – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist


Als je op zoek bent naar een vleugje zonneschijn in je keuken, dan wil je echt een hap nemen uit dit supereenvoudige veganistische sinaasappelbroodrecept. alles over verse sinaasappelen: verse sinaasappelschil en sap in het beslag en in de topping. Licht in toegevoegde suikers en vetten, en gevuld met volkorenmeel, benadrukt dit lichte en smakelijke veganistische broodrecept de kunst van aquafaba: de vloeistof van ingeblikte bonen, zoals kikkererwten, die, wanneer opgeklopt, de plaats van eieren kan innemen bij het bakken. Lees hier meer over aquafaba.

Het enige wat je hoeft te doen is je aquafaba opkloppen met een beetje suiker en er vervolgens veganistische margarine, plantaardige yoghurt, sinaasappelsap, witte volkoren- en bloem voor alle doeleinden, bakpoeder, zuiveringszout en verse sinaasappelschil doorheen doen. Giet het vervolgens in een beklede ovenschaal en schuif het in de oven. Besprenkel met een eenvoudig oranje glazuur en garneer met meer sinaasappelschil. Dit heerlijke recept voor sinaasappelbrood is geweldig voor een weekendontbijt of -brunch, een koffie- of theepauze of een licht dessert. Ingevroren is het ook prima om er later uit te halen.

Oranje voeding

Citrusvruchten, inclusief sinaasappels, zijn een goede zaak om in uw dieet op te nemen. Ze zitten beroemd boordevol vitamine C, maar bieden ook voedingsvezels, kalium, foliumzuur, calcium, thiamine, niacine, vitamine B6, fosfor, magnesium, koper, riboflavine en pantotheenzuur! Om nog maar te zwijgen van speciale fytochemicaliën die verband houden met gezondheidsbescherming. Probeer dus citrus eens in uw dieet, door er minstens een paar keer per week naar te streven. Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van citrusvruchten. Maak van dit recept een glutenvrij sinaasappelbrood door tarwebloem te vervangen door een glutenvrije bloemmix.

Ik heb zoveel geluk, need ik heb een tiental soorten citrusbomen in mijn kleine boomgaard. Ze houden van de Californische zon waar ik woon. Maar het probleem is dat als de sinaasappelbomen vol fruit zitten, ik in mijn keuken creatief moet zijn over hoe ik ze kan gebruiken. Elk jaar bedenk ik nieuwe citrusrecepten, zoals dit licht smakelijke vegan sinaasappelbrood. Onze hele familie gaf het een duim omhoog!

Met mijn citrusbomen in Ojai, Californië.

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Voeg een vleugje zonneschijn toe aan je keuken met dit lichte en heerlijke Simple Vegan Sinaasappelbrood, boordevol verse sinaasappelsmaken.


Sinaasappelbrood:

Oranje glazuur:

 • 2 theelepels sinaasappelsap
 • 1/3 kopje poedersuiker
 • 1 eetlepel verse sinaasappelschil (ca 1 middel oranje)


 1. Verwarm de oven voor op 350 F.
 2. Doe aquafaba (vloeistof uit blik bonen) in een mengkom. Voeg suiker toe. Meng met een elektrische mixer op hoge snelheid gedurende ongeveer 5 minuten, totdat het mengsel erg dik is en er stijve pieken ontstaan. (A staande mixer werkt heel goed voor deze stap).
 3. Verlaag de snelheid van de mixer en roer voorzichtig margarine, yoghurt en sinaasappelsap erdoor.
 4. Voeg wit volkoren meel, bloem voor alle doeleinden, bakpoeder, zuiveringszout en sinaasappelschil toe. Meng voorzichtig tot het beslag glad is. Meng niet te lang, need dan wordt het brood taai.
 5. Bekleed een broodvorm (8 1/2 x 4 1/2 x 2 1/2 inch) met bakpapier.
 6. Giet het beslag in de gevoerde vorm broodvorm en strijk het oppervlak glad met een spatel.
 7. Plaats in het midden van de oven en bak 50-55 minuten tot de bovenkant goudbruin is en een tandenstoker die je in het midden steekt er schoon uitkomt.
 8. Laat 10 minuten in de pan rusten, haal het dan uit de pan en laat het volledig afkoelen.
 9. Maak het glazuur door sinaasappelsap met poedersuiker met een kleine garde tot een gladde massa te mengen. Druppel het glazuur over de bovenkant van het afgekoelde brood. Bestrooi met 1 eetlepel sinaasappelschil.
 10. Snijd in 12 plakjes. Serveer onmiddellijk. Kan maximaal 7 dagen goed afgedekt in de koelkast worden bewaard, of maximaal 6 maanden goed afgedekt in de vriezer.

Opmerkingen

*Aquafaba is het vocht dat overblijft van ingeblikte bonen. Laat een blikje kikkererwten of witte bonen uitlekken en je krijgt ongeveer een half kopje vloeistof. Gebruik dit in stap 1 van het recept. Kom meer te weten hier.

Maak dit recept glutenvrij door tarwemeel te vervangen door een glutenvrije bloemmix.

 • Voorbereidingstijd: 15 minuten
 • Kooktijd: 50 minuten
 • Categorie: Brood
 • Keuken: Amerikaans

Trefwoorden: sinaasappelbrood, recept voor sinaasappelbrood

Bekijk enkele van mijn andere favoriete broodrecepten:

Veganistisch Pompoenbrood met Pompoenpitten
Veganistisch Courgettebrood met Dadels en Walnoten
Koop Nutty Vegan Volkoren Bananenbrood
Veganistisch zoete aardappelbrood

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here