Home Natuur Gastblog – De tijden veranderen door Ian Parsons – Mark Avery

Gastblog – De tijden veranderen door Ian Parsons – Mark Avery

0
Gastblog – De tijden veranderen door Ian Parsons – Mark Avery


Ian Parsons heeft twintig jaar als boswachter gewerkt. Hij schrijft nu boeken en artikelen over wilde dieren. Hij heeft veel artikelen aan deze weblog bijgedragen.

Zijn boek Een gierenlandschap werd in 2020 uitgegeven door Whittles Publishing, gevolgd door Seizoensgebondenheid in 2022. Zijn nieuwe boek, Van de bomen en de vogels is nu beschikbaar voor pre-order rechtstreeks bij de uitgevers https://www.whittlespublishing.com/Of_the_Trees_and_the_Birds of through de vele boekverkoopwebsites. Ian is ook de redacteur van het komende boek Grote misvattingen – mythen en misverstanden opnieuw op gang brengen.

Je kunt Ian volgen op Twitter @Birder_Griffon

Op maandag de 13e Februari, toen ik uit het slaapkamerraam naar de ietwat drassige tuin buiten staarde, werd ik gefascineerd door de repetitieve handelingen van drie vogelsoorten, namelijk Merel, Roodborst en Winterkoninkje. Ze bezochten voortdurend verschillende delen van de tuin, de Merel ging naar de hangende manden en zat op het terras, het Roodborst naar een deel van de tuin waar zich in de winter bladeren hadden verzameld en het Winterkoninkje naar de bemoste stenen randen rond een van de vijvers .

Drie verschillende vogels, drie verschillende delen van de tuin, één enkel doel: nestmateriaal verzamelen. Alle drie de vogelsoorten waren druk bezig met het bouwen van hun nesten, het broedseizoen, op de 13ee Februari 2024 was blijkbaar al in volle gang. Ik woon in Devon, in het zuidwesten van Engeland, een plaats waar de lente eerder begint dan in andere delen van het land, maar ik woon niet in een hoekje, ik woon in een relatief hooggelegen dorp web ten noorden van Dartmoor, het is geen beschutte locatie met een eigen hotter microklimaat, we krijgen vorst terwijl veel andere delen van Devon dat niet doen. Als vogels in februari in mijn tuin nestelen, zullen ze dat ook in een veel groter deel van het land doen .

Ons klimaat warmt op, er is voldoende wetenschappelijk bewijs voor de lange termijn dat ons dit vertelt, met als resultaat dat er ook andere dingen veranderen. Een van de meest opvallende zaken voor tuinliefhebbers zoals ik is dat de tekenen van de lente eerder beginnen en de bloemen bloeien. eerder barsten de bladeren eerder uit en nestelen vogels eerder. Research hebben dit aangetoond, waarbij de Nature Calendar van de Wildlife Trusts een goed voorbeeld is van hoe tijden veranderen.

Maar niet alles verandert.

Zes dagen nadat ik de nestbouwactiviteiten van de vogels had gadegeslagen, merkte ik dat ik naar de heggenzwaaiende activiteiten van een plaatselijke boer aan de rand van het dorp keek, waarbij hij mechanisch de heg vernielde, waardoor verbrijzelde resten overal verspreid lagen en gescheurde stengels wanhopig overeind bleven staan. Ik ben geen fan van de manier waarop we in dit land met heggen omgaan. Ik vind het verschrikkelijk om eerlijk te zijn, maar wat mijn persoonlijke mening over dit onderwerp ook magazine zijn, de boer voerde een volkomen legale activiteit uit.

De meeste mensen zijn van mening dat het illegaal is om een ​​haag van de 1 te kappenst Maart tot en met 31st van juli vanwege broedende vogels, maar zo duidelijk is het niet en de wetgeving met betrekking tot het snoeien van heggen is momenteel een beetje een flauwekul. Het viel onder de Haagswet, die als voorwaarde stelde in de agromilieubetalingsregeling dat er tijdens deze periode geen heggen mochten worden gekapt om broedende vogels te beschermen. Dit werd vervolgens nog verder versterkt door andere subsidies die boeren betaalden om gedurende de periode vanaf de 1e eeuw geen heggen te kappenst Maart tot en met 31st van augustus.

Maar in een andere Brexit-bonus zijn die regels start dit jaar komen te vervallen toen we ons uiteindelijk terugtrokken uit het gemeenschappelijk landbouwbeleid van de EU. Onze regering is er tot nu toe niet in geslaagd de regels te vervangen, ondanks dat ze had gezegd dat ze dat wel zouden doen en er afgelopen zomer overleg over had gevoerd. Alle wilde vogels en hun nesten worden in dit land bij moist beschermd onder de Wildlife and Countryside Act 1981, die het voor iedereen strafbaar maakt om opzettelijk het nest van een wilde vogel te beschadigen, te vernietigen of mee te nemen terwijl het in gebruik is of wordt gebouwd. . Maar de moist voorziet niet in een ‘gesloten seizoen’ voor het snoeien van heggen; er worden geen knowledge genoemd in de moist met betrekking tot het nestelen van wilde vogels.

Het sleutelwoord in de wetgeving is ‘opzettelijk’, omdat het onmiddellijk de verdediging creëert van “Ik was niet van plan het te doen!”, als dat woord vervangen zou worden door roekeloos (zoals het geval is voor zeldzamere soorten die vermeld staan ​​op Schema 1 van de Act) dan zou de wetgeving veel sterker zijn. Momenteel is er dus geen wet- of regelgeving die bepaalt dat er geen heggen mogen worden gesnoeid tussen de 1st van maart en 31st Juli ondanks het feit dat de meerderheid van de mensen denkt van wel. De enige bescherming voor nesten van wilde vogels is de bescherming die hierboven is aangehaald en die is zo zwak dat vervolging op grond daarvan met betrekking tot het kappen van heggen uiterst onwaarschijnlijk is.

Ik ben er vrij zeker van dat wanneer de overheid de op de EU gebaseerde heggenverordeningen vervangt, ze deze vrijwel zullen knippen en plakken en dat de regels voor het snoeien van heggen dezelfde knowledge zullen gebruiken als voorheen.

Maar naar mijn mening zijn die knowledge anachronistische overblijfselen uit een inmiddels vervlogen tijd. Het klimaat verandert niet alleen, het is veranderd. De natuur previous zich aan deze verandering aan zoals de natuur dat doet. Daarom moeten alle nieuwe wetten en regels die de natuur beschermen zich ook aanpassen en veranderen.

Merels, winterkoninkjes en roodborstjes nestelen allemaal in heggen, mijn tuin is niet een vreemde oase met een subtropisch klimaat, de vogels gedragen zich er niet anders in, het bouwen van nesten in februari is geen anomalie, het is wat er nu gebeurt en wat in de toekomst zal gebeuren, als er nieuwe wetgeving en regelgeving voor heggen wordt ingevoerd om wilde vogels te beschermen, dan moet deze zich aanpassen aan de nieuwe realiteit, anders zal het mislukken in wat het van plan is te doen.

Maar gelukkig staat onze regering achter deze zaak. Het Nationale Adaptatieprogramma (NAP 3), gepubliceerd in 2023, een vijfjarenplan over hoe we ons moeten aanpassen aan de klimaatverandering, stelt heel duidelijk:

Klimaatadaptatie is een prioriteit en wordt ingebouwd in alle beleidsontwerpen van landbouw- en plattelandsprogramma’s.

Vermoedelijk betekent dit een op handen zijnde wijziging van de knowledge die waarschijnlijk zullen worden gebruikt in toekomstige regelgeving voor heggen! Hoera!

En de boeren zelf? Welnu, de Nationwide Farmers Union (NFU) lijkt een dergelijke verandering te steunen, aldus hun voorzitter van het Milieuforum, onder de kop ‘Prioriteit geven aan klimaatadaptatie en veerkracht in de Britse landbouw” benadrukte “de integrale verbinding tussen landbouw en milieu. Duurzame landbouw is nauw verbonden met biodiversiteit en bodemgezondheid. Boeren spelen een cruciale rol bij het verbeteren van het milieu door praktijken toe te passen die de biodiversiteit en ecosystemen vergroten.Je veronderstelt opnieuw, maar het aanpassen en adopteren van heggenkapregimes om wilde vogels te beschermen lijkt absoluut excellent in die verklaring te passen.

Dat is dan allemaal goed.

Ik ben misschien cynisch, nou ja, eigenlijk ben ik cynisch, maar ik denk niet dat er iets gaat veranderen qua knowledge als het gaat om het snoeien van heggen. Al dit gepraat over aanpassing gaat niet over het beschermen van vogels die in februari hun nesten bouwen in heggen; dat zal naar mijn mening stilletjes worden genegeerd door welke ‘nieuwe’ regelgeving de overheid ook invoert. Maar dat betekent niet dat wij en de Verschillende natuur-NGO’s moeten het negeren. We weten dat sommige vogelsoorten eerder in het jaar broeden, en dat sommige van deze soorten regelmatig in heggen nestelen. We moeten ervoor zorgen dat dit niet wordt genegeerd en dat de toekomstige bescherming van broedende vogels in ons veranderende klimaat is ingebouwd in de toekomst. toekomstige wet- en regelgeving met betrekking tot het snoeien van heggen moeten de realiteit weerspiegelen en niet alleen achterhaalde knowledge volgen.

Hoe we dit doen is de uitdaging. Het bouwen van datasets die aantonen dat vogels eerder hun nest maken is uiteraard belangrijk, maar dat geldt ook voor het ter verantwoording roepen van politici op hun woorden, woorden zoals vastgelegd door de overheid in NAP 3: “Klimaatadaptatie is een prioriteit en wordt ingebouwd in alle beleidsontwerpen van landbouw- en plattelandsprogramma’s.En terwijl ze daarmee bezig zijn, kunnen we hen misschien bij de volgende vijfjaarlijkse herziening van de Natuur- en Plattelandwet (die 2025 of 2026 zou kunnen zijn, afhankelijk van de gevolgen van Covid) kunnen vragen om een ​​kleine wijziging in de formulering aan te brengen, ter vervanging van ‘opzettelijk’ met ‘roekeloos’, het is niet eens veel typen…

(registratieformulier)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here