Home Natuur 15 nieuwe soorten gevonden in diepzeeopeningen op de Galapagos

15 nieuwe soorten gevonden in diepzeeopeningen op de Galapagos

0
15 nieuwe soorten gevonden in diepzeeopeningen op de Galapagos


Fascinerend nieuws van de betoverde eilanden! Wetenschappers hebben onlangs een hydrothermisch ontluchtingsveld met een hoge temperatuur ontdekt van ongeveer 15 meter hoge hete schoorstenen, genaamd ‘Tortugas’. Ze vonden ook 15 nog nooit eerder waargenomen soorten, waaronder een ‘levend fossiel’ weekdier dat bekend staat als een monoplacophoran en een kraamkamer met eieren van witte roggen uit de Stille Oceaan – de tweede gedocumenteerd in de wereld (de eerste bevindt zich in Canada).

De ontdekking in de Galapagos-zeereservaat is te danken aan kaarttechnologieën met hoge resolutie die zijn gebruikt tijdens een recente onderzoeksexpeditie van 30 dagen. Wetenschappers van de Memorial College van Newfoundland in Canada gingen aan boord van het onderzoeksschip Falkor (ook) van de Schmidt Oceaan Instituut om eind oktober 2023 hun onderzoek uit te voeren. Ze gebruikten twee soorten sonartechnologie om gedetailleerde kaarten van het gebied te maken met behulp van een op afstand bestuurd onderwatervoertuig. Dezelfde technologie hielp wetenschappers er twee te ontdekken koraalrif in hetzelfde gebied een paar maanden eerder.

Het hydrothermale ventilatieveld, gelegen ten noorden van het eiland Pinta, strekt zich meer dan 600 meter uit langs de westelijke rand van de oceaanbodem op een diepte tussen 1.600 en 2.400 meter. De sonarkaarttechnologie identificeerde ook de chemicaliën die de ventilatieopeningen uitstoten en de dieren die ze bewonen.

Een diepzeeschaats die doet denken aan een stealth-bommenwerper glijdt door een wolk van diffuus "rook"dwz mineraalwater uit hydrothermale bronnen.

Een diepzeerog glijdt door een wolk van diffuse ‘rook’, dat wil zeggen mineraalrijk water uit hydrothermale bronnen nabij de Galapagoskloof. © NOAA Okeanos Explorer-programma

De aantrekkingskracht van de Galapagos

Voor velen is een bezoek aan deze archipel van vulkanische eilanden– waarvan het grootste deel door het Galapagos Nationwide Park Directoraat is aangewezen als beschermd gebied – is een reisbestemming die op de bucketlist staat. Het unieke natuurlijke landschap, de overvloed aan planten- en diersoorten die je nergens anders ter wereld tegenkomt, en het feit dat de locatie de evolutietheorie van Charles Darwin inspireerde, zijn redenen genoeg voor enthousiaste reizigers om hier te willen bezoeken.

Helaas zijn de klimaatverandering, de illegale jacht op wilde dieren, het overtoerisme en andere bedreigingen reden tot zorg. Maar er is hoop: veel organisaties werken er, in samenwerking met het Galapagos Nationaal Park Directoraat, aan om ervoor te zorgen dat het gebied generaties lang zo ongerept blijft.

Instandhoudingsinspanningen op de betoverde eilanden

Nat Hab ondersteunt verschillende natuurbehoudsinitiatieven in de Galapagos om ervoor te zorgen dat onze aanwezigheid daar een positieve rol speelt bij het helpen van gemeenschappen om hun land te beschermen.

Een van onze inspanningen is het schenken van avontuurlijke uitrusting aan lokale gemeenschapsgroepen en scholen. Door hen de middelen te geven die ze nodig hebben om hun natuurlijke omgeving te verkennen, kunnen ze hun omgeving beter begrijpen en leren hoe ze de plaatselijke fauna kunnen behouden.

Duurzaam bouwen en ontwerpen staan ​​centraal in Montemar, een modelwoning met voorzieningen als energiezuinige verlichting en temperatuurregeling, die als voorbeeld dienen van hoe groen en duurzaam leven het milieu kan helpen.

Nat Hab ondersteunt ook het Andes Condor Huasi Venture, een natuurbeschermings- en rehabilitatieprogramma dat bewustzijn en belangenbehartiging voor de soort genereert.

Een Andescondor zweeft boven de Galapagoseilanden.

Andescondor.

Nat Hab is ook lid van de Worldwide Galapagos Tour Operators Affiliation, een organisatie die ervoor zorgt dat reizen deze kostbare landen behouden in plaats van vernietigen.

Het Wereld Natuur Fonds, de reispartner van Nat Hab, is ook bij verschillende projecten betrokken natuurbehoudsinspanningen op de Betoverde Eilanden. Eén daarvan is het Charles Darwin Analysis Station, dat zich de afgelopen vijftig jaar heeft geconcentreerd op kritisch natuurbehoudswerk op de eilanden. Een ander voorbeeld is het helpen van de Galapagos bij het creëren van een nieuw, op ecotoerisme gebaseerd mannequin dat manieren omvat om de ecologische voetafdruk van reizen en toerisme te verkleinen. WWF houdt illegale visserijactiviteiten in de gaten en introduceert innovatieve technieken voor visserijbeheer die beter zijn voor de industrie en de gemeenschap.

WWF heeft ook beurzen ingesteld voor lokale studenten om carrières op het gebied van milieubeheer en toerisme te verkennen, waardoor de volgende golf van milieubewuste individuen wordt gecreëerd.

Hoe u de Galapagos kunt helpen beschermen: duurzaam toerisme

U kunt helpen bij natuurbehoudsinspanningen op de Galapagos door alleen te reizen met organisaties die duurzaam toerisme beoefenen. Gelukkig kun je er zeker van zijn dat dat niet alleen de onze is Nat Hab Galapagos-rondleidingen wordt uitgevoerd met de strengste aandacht voor duurzaamheid, maar al onze avonturen over de hele wereld zijn 100% CO2-neutraal!

Op ons vlaggenschip Galapagos-ontdekking expeditie reis je met een kleine groep reizigers (niet meer dan 16 in totaal!) op een meeslepende verkenning aan boord van een particulier gecharterd jacht. Verwacht tegen te komen Dieren in het wild op de Galapagos zoals leguanen, blauwvoetgenten, zeeleeuwen, pelsrobben, bruinvissen, pinguïns, zeeschildpadden, walvissen en nog veel meer.

Gasten hebben ook de mogelijkheid om één nacht bij ons privé door te brengen Schildpaddenkamp in de hooglanden van Santa Cruz, waar je kunt genieten van intieme ontmoetingen met reuzenschildpadden in hun oorspronkelijke habitat.

Reuzenschildpadden in het privéschildpaddenkamp van Nat Hab op de Galapagos.

Reuzenschildpadden in het privéschildpaddenkamp van Nat Hab op de Galapagos.
© Rashid Cruz

Andere activiteiten zoals snorkelen, kajakken, paddleboarden en ritjes op Zodiacs brengen je allemaal van dichtbij de wilde dieren. Dit alles in het gezelschap van getrainde natuurgidsen om al uw vragen te beantwoorden en u te informeren over uw reis!

En hoewel u de nieuw ontdekte soorten van de hydrothermale bronnen “Tortugas” niet zult zien, kunt u er zeker van zijn dat uw reis naar de Galapagos zelfs deze mysterieuze diepzeebeestjes zal helpen beschermen!

Lees meer over ons groen Galapagos-avonturen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here