Home Carrière 4 dingen waarop werkzoekenden worden beoordeeld tijdens het sollicitatiegesprek

4 dingen waarop werkzoekenden worden beoordeeld tijdens het sollicitatiegesprek

0
4 dingen waarop werkzoekenden worden beoordeeld tijdens het sollicitatiegesprek


U wilt aantonen dat u over de ervaring en vaardigheden voor de baan beschikt. Maar wat maakt de ene kandidaat gunstiger dan de andere als ze allebei dezelfde soort ervaring en vaardigheden hebben?


Wanneer dit het geval is, komt het vaak neer op de prestaties van een werkzoekende tijdens het sollicitatiegesprek.

Als werkzoekende is het belangrijk om te begrijpen waar andere interviewers rekening mee houden bij het beoordelen van elke kandidaat als totaalpakket. Hier zijn vier gebieden waarop interviewers u beoordelen…

Enthousiasme

Een werkzoekende toont enthousiasme tijdens het beantwoorden van een vraag tijdens een sollicitatiegesprek

Grote voorraad

Werkgevers willen een sollicitant met een ‘can-do’-mentaliteit en die een sterke wens heeft om voor het bedrijf te werken. Zorg ervoor dat dit doorkomt in uw communicatie, vanuit uw Voorblad, telefonisch interviewen een persoonlijk interview met de bedankbriefje.

Gedurende het gehele traject wil je laten weten dat je zeer geïnteresseerd blijft in de functie. Wanneer u elkaar persoonlijk ontmoet, kunt u ook uw lichaamstaal om betrokkenheid en interesse te helpen tonen.

Communicatie vaardigheden

Een recruiter/wervingsmanager heeft tijdens een sollicitatiegesprek een boeiend gesprek met een sollicitant

Grote voorraad

Een belangrijke eigenschap die werkgevers voor elke functie zoeken, zijn sterke communicatieve vaardigheden. Als u indruk wilt maken op de interviewer, moet u duidelijk maken welke ervaring en vaardigheden u te bieden heeft en hoe deze kunnen bijdragen aan het succes van uw toekomstige werkgever.

Mensen nemen mensen aan die ze leuk vinden, dus jouw taak tijdens het sollicitatiegesprek is om er een gesprek van te maken en daar ook op voorbereid te zijn vragen stellen tijdens het proces. Houd er rekening mee dat een belangrijk onderdeel van effectief communiceren te maken heeft met intonatie en lichaamstaal. Wanneer uw stem opwinding vertoont en u naar voren leunt en oogcontact maakt, geeft dat de interviewer de nadruk dat u iets belangrijks communiceert.

Technische vaardigheden

Het eerste dat een werkgever zal doen, is bepalen of u over de vereiste vaardigheden en ervaring beschikt voor de functie. Zorg ervoor dat je de vacature hebt bestudeerd, onderzoek hebt gedaan naar mensen bij het bedrijf op LinkedIn en weet waar ze naar op zoek zijn en hoe jij kunt bijdragen.

Bij het beantwoorden interview vragengebruik de “Ervaren + Leren = Groeien“-model om voorbeelden te geven van uw belangrijkste vaardigheden in actie. Dit houdt onder meer in dat je een professionele ervaring schetst die verband houdt met de vraag, praat over wat je van de ervaring hebt geleerd en hoe je er professioneel uit bent gegroeid.

Algehele pasvorm voor de positie

Professionele man die in een informele omgeving werkt, woont een vergadering bij

Grote voorraad

U moet aantonen dat u “goed bij hun organisatie previous”. Dit wordt op twee manieren gemeten: uw vaardigheden en competenties en uw houding en persoonlijkheid. Als je eenmaal hebt laten zien dat je technische vaardigheden er zijn, willen ze kijken of mensen met je willen samenwerken. Wees niet bang om iets van je persoonlijkheid naar buiten te laten komen.

De interviewer wil je gevoel voor humor zien, betrouwbaarheidsniveauen of je eerlijk of nep overkomt. De juiste combinatie van al deze kwaliteiten zal de interviewer informeren of u geschikt bent voor de functie en ook voor de cultuur van het bedrijf.

Dus terwijl u zich voorbereidt op uw sollicitatiegesprek om te laten zien dat u alles in huis heeft om de baan te vervullen, vergeet dan niet om indruk te maken op de interviewer met deze andere factoren die u zullen onderscheiden van de andere sollicitanten die mogelijk vergelijkbare ervaring en vaardigheden hebben. Hoe beter je voorbereid bent op de sollicitatiegesprekhoe zelfverzekerder u zult zijn en hoe waarschijnlijker het is dat u een goede indruk zult maken op de rekruteringsmanager.

Meer hulp nodig met uw zoek naar werk?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here