Home Voeding Gemakkelijke veganistische Bibimbap-koekepan – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist

Gemakkelijke veganistische Bibimbap-koekepan – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist

0
Gemakkelijke veganistische Bibimbap-koekepan – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist


Ik hou van een goede bibimbap, een Koreaans gerecht dat ‘gemengde rijst’ betekent. Traditioneel wordt het gerecht geserveerd in individuele hete kommen, met rijst op de bodem, mooi opgemaakte gerechten erop en een hartige, pittige saus eroverheen. De onderste laag rijst is heet en knapperig, en de groenten (vlees en eieren worden vaak gebruikt in niet-vegetarische versies van dit gerecht) zijn knapperig mals, en dan meng je het allemaal aan tafel. Dit heerlijke klassieke recept kun je met een paar aanpassingen eenvoudig plantaardig maken. Met een verscheidenheid aan groenten en tofu is deze Simple Vegan Bibimbap Skillet een van mijn favoriete, smaakvolle recepten. Hoewel ik een grote fan ben van de traditionele Koreaanse keuken, ben ik geen echte skilled. Bekijk het werk van een van mijn favoriete diëtistencollega’s en vrienden, Maggie Maandie een skilled is in deze culturele keuken.

Bereid het hele Bibimbap-recept in een koekenpan en serveer het aan tafel voor een maaltijd van één gerecht, gemaakt in de hemel! Let op: gochujang, een Koreaanse chilipasta, is de sleutel tot dit recept. Deze chilipasta voegt precies de juiste chunk toe, zonder overdreven pittig te zijn. Je vindt het bij Aziatische speciaalzaken of on-line. En de sesamolie is ook de sleutel tot de nootachtige, geurige smaak van dit gerecht.

Dit recept is supergemakkelijk, zolang je het maar organiseert. Verzamel al je ingrediënten bij elkaar en hak je groenten fijn terwijl de rijst kookt. De laatste paar stappen duren slechts ongeveer 10 minuten en dan ben je klaar om de koekenpan in elkaar te zetten en erin te duiken!

Bekijk mijn IG Dwell Plant-Primarily based Cooking Class over het maken van eenvoudige veganistische koekemaaltijden. Volg mee terwijl ik dit recept maak voor de Simple Plantaardige Tofu Bibimbap Skillet hier.

Stapsgewijze handleiding:

Meng de marinade met sesamolie, rijstazijn en gochujang.
Leg de driehoekjes tofu in een ondiepe schaal en giet de marinade erover. Laat 10 minuten marineren en verwarm vervolgens in de magnetron.
Snijd de wortels, courgettes en paprika in dunne luciferreepjes, bestrooi met knoflook en rooster ze op 400 F tot ze knapperig zacht zijn.
Verhit sesamolie in een koekenpan, druk de gekookte bruine rijst in de pan, dek af en kook (niet roeren) gedurende 7 minuten.
Stoom of kook de greens gedurende 2 minuten.
Schik de bovenkant van de rijst in de koekenpan met warme groenten, tofu met marinade en groenten. Bestrooi met sesamzaadjes en graaf erin.

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Deze eenvoudige, Koreaans geïnspireerde veganistische Bibimbap-koekepan is een maaltijd uit één gerecht, gemaakt in de hemel. Gebaseerd op de klassieke ‘gemengde rijst’-traditie, bestaat dit recept uit laagjes bruine rijst, tofu en knapperige groenten, met een smaakvolle saus.


Rijst:

 • 3 kopjes gekookte korte of middellange korrel bruine rijst (volgens de aanwijzingen op de verpakking)
 • 1 eetlepel sesamolie

Tofu met marinade:

 • 2 eetlepels sesamolie
 • 2 eetlepels rijstazijn
 • 2 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta, zoek naar vegan, glutenvrij)
 • 1 (15-ounce-pakket) stevige tofugeperst, ongeveer in driehoeken gesneden 23 centimeter breed

Groenten:

Groenen:

 • 1 grote bos groen (snijbiet, paksoi, spinazie), grof gesneden
 • ¼ kopje water

Garneer:


 1. Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl de rijst kookt, zet je alle resterende stappen (tofu, groenten, groenten) in elkaar zoals hieronder aangegeven.
 2. Tofu met marinade maken: Klop 2 eetlepels sesamolie, rijstazijn en gochujang samen om de marinade te maken. Doe de gesneden tofu in een ondiepe magnetronbestendige schaal, giet de helft van de marinade over de tofu en laat 10 minuten marineren. Doe de tofu met de marinade in de magnetron en verwarm gedurende 4 minuten. Laat geen vloeistof weglopen. Terwijl de tofu kookt, bereid je de groenten voor.
 3. Groenten maken: Doe de gesneden wortels, courgette en paprika in een bakplaat (besproeid met anti-aanbakspray) in een dunne laag, bestrooi met knoflook en rooster in de bovenste plank van een oven (400 F) tot ze knapperig zacht zijn – ongeveer 6-8 minuten. Terwijl de groenten roosteren, bereidt u de koekerijst voor.
 4. Bereid de koekenpanrijst: Verhit een grote koekepan tot zeer heet. Bestrijk de bodem en zijkanten van de koekenpan met 1 eetlepel sesamolie. Druk de gekookte rijst gelijkmatig in de bodem van de koekenpan met een lepel. Zet het terug op middelhoog vuur, dek af en kook ongeveer 7 minuten, tot de rijst rondom goudbruin begint te worden (niet roeren). Terwijl de rijst kookt, bereid je de groenten.
 5. Om greens te koken: doe de greens in een middelgrote pan met water en stoom ze tot ze gaar zijn, ongeveer 2-3 minuten. Rioolwater.
 6. Zet de plantaardige tofu-koekepan in elkaar: verwijder het deksel van de rijstpan en leg de groenten, groenten en tofu erop. Sprenkel de overgebleven marinade over de koekenpan en bestrooi met sesamzaadjes. Serveer onmiddellijk vanuit de koekenpan in kommen.

 • Voorbereidingstijd: 25 minuten
 • Kooktijd: 15 minuten
 • Categorie: Diner
 • Keuken: Koreaans

Voeding

 • Portiegrootte: 1 portie
 • Calorieën: 377
 • Suiker: 6 gram
 • Natrium: 159 mg
 • Vet: 15 gram
 • Verzadigd vet: 2 gram
 • Koolhydraten: 46 gram
 • Vezel: 6 gram
 • Eiwit: 14 gr

Trefwoorden: veganistisch Koreaans eten, Koreaans recept, veganistisch Koreaans recept, veganistische bibimbap

Voor meer koekenmaaltijden, bekijk het volgende:

Thaise Tempeh-noedelkoekepan
Makkelijke koekenpan met gegratineerde aardappel en witte bonen
Rustieke veganistische maïs-aardappelworstkoekepan
Marokkaanse kikkererwten Freekeh aubergine koekepan

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te belevenLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here