Home Carrière Wat u wel en niet op uw LinkedIn-profiel moet vermelden

Wat u wel en niet op uw LinkedIn-profiel moet vermelden

0
Wat u wel en niet op uw LinkedIn-profiel moet vermelden


Een goed geoptimaliseerd LinkedIn profiel is een noodzaak in de huidige tijd zoek naar werk. Maar wat kun je wel op je LinkedIn-profiel zetten en wat kun je er het beste achter laten?


De grootste fout werkzoekenden maken bij het maken en bijwerken van hun LinkedIn-profielen, voegt niet genoeg ‘juiste’ informatie toe. Maar er zijn nog steeds een paar dingen die niet op uw profiel thuishoren, wat uw kansen om op te vallen bij recruiters en het opbouwen van uw professionele carrière zal schaden. netwerk.

Laten we eerst bespreken wat er niet op uw LinkedIn-profiel magazine staan, voordat we het hebben over wat wel zou moeten.

Wat magazine niet op uw LinkedIn-profiel staan

‘Actief op zoek gaan naar kansen’

Nooit, en dat bedoelen we ook nooitplaats “actief op zoek naar kansen” in uw LinkedIn-kop of waar dan ook op uw LinkedIn-profiel. Uw kop moet zoekwoorden bevatten die uw harde vaardigheden en experience weergeven (en uw huidige functie, indien van toepassing) – dat is alles. Als deze zin in uw LinkedIn-kop voorkomt, ziet het er niet alleen wanhopig uit, maar verliest u ook waardevol onroerend goed om uw LinkedIn-profiel te optimaliseren met trefwoorden waarmee u gevonden kunt worden door recruiters en managers inhuren.

Een onprofessionele (of onvriendelijke) profielfoto

Je LinkedIn-profiel heeft een foto nodig. Helemaal geen foto hebben is fout nummer één. Maar fout nummer twee is het hebben van een onprofessionele of onvriendelijke profielfoto. De foto die u op uw LinkedIn-profiel wilt plaatsen, moet er een zijn waarop u er professioneel uitziet En benaderbaar. Anderen zullen eerder bereid zijn om contact met u op te nemen als u dat doet.

Verouderde vaardigheden en technologieën

Recruiters zullen uw profiel eerder overslaan als de door u genoemde vaardigheden en technologieën niet langer related of gewild zijn in uw branche. Het maakt niet uit hoe oud je bent; Related zijn heeft alles te maken met hoe je jezelf op de markt brengt. Je bent een business-of-one. Uw reputatie en succes als business-of-one zijn afhankelijk van hoe related u op de arbeidsmarkt kunt blijven. Neem deze verouderde vaardigheden en technologieën dus niet op in uw LinkedIn-profiel. Concentreer u in plaats daarvan op het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en elke dag nieuwe technologieën leren. Als je wilt winnen, moet je er immers dagelijks aan werken.

Politiek en religie

Dit is nogal een no-brainer, maar voor het geval je het je afvroeg: nee, politiek en religie horen niet thuis op je LinkedIn-profiel. Win je echt iets door ze erbij te betrekken? Nee. Kan het opnemen ervan een negatieve invloed hebben op uw zoektocht naar een baan of uw carrière? Ja. De oplossing? Bewaar deze onderwerpen voor een sociale-mediasite die niet gericht is op professioneel netwerken.

Wat moet er op uw LinkedIn-profiel staan?

Man op laptop voegt meer informatie toe aan zijn LinkedIn-profiel

Grote voorraad

Veel zoekwoorden (vaardigheden, vaardigheden en meer vaardigheden)

Zoals hierboven vermeld, moet je LinkedIn-profiel zoveel mogelijk trefwoorden (laborious expertise) bevatten. U moet ze in uw LinkedIn-kop plaatsen, ze toevoegen in de sectie ‘Vaardigheden en onderschrijvingen’ en ze vermelden in de sectie ‘Over’ onder uw samenvatting.

Een korte maar informatieve sectie ‘Over’

Je wilt hier geen roman schrijven. Gewoon een korte paragraaf, idealiter van jou persoonlijke merkverklaring. Niemand gaat een samenvatting van je hele carrière lezen. Houd het dus beknopt. Schrijf ook niet in de derde persoon. Vergeet niet om na je samenvatting je harde vaardigheden te vermelden!

Kwantificeerbare prestaties

Een andere grote fout die professionals maken op hun LinkedIn-profielen is dat niet het kwantificeren van hun werkervaring, vaardigheden en prestaties. Cijfers vallen op voor recruiters en wervingsmanagers en maken het voor hen gemakkelijker om uw efficiëntie en effectiviteit in een bepaalde rol te begrijpen. Ondersteun uw uitspraken met kwantificeerbare informatie en kijk hoeveel beter uw profiel eruit ziet.

Aanbevelingen

Het is niet erg als er geen vaardigheden op uw LinkedIn-profiel worden onderschreven, maar u moet zeker een aantal van uw collega’s vragen om uw meest waardevolle vaardigheden te onderschrijven, need dat zal uw reputatie als skilled alleen maar ten goede komen. Jij kunt een paar van hen onderschrijven, en zij kunnen een paar van jou onderschrijven – op die manier wint iedereen.

Het is niet altijd eenvoudig om te beslissen wat u wel en niet op uw LinkedIn-profiel moet vermelden. We hopen dat deze lijst u helpt bij het bijwerken van uw LinkedIn-profiel in de toekomst, vooral als u op zoek bent naar een baan of een baan gaat maken carrière verandering.

Meer hulp nodig bij je carrière?

Lid worden om te leren hoe u uw ware potentieel kunt ontketenen en kunt krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here