Home Huisdieren Veiligheids- en voorbereidingstips – Hondenster

Veiligheids- en voorbereidingstips – Hondenster

0
Veiligheids- en voorbereidingstips – Hondenster


Het voeren van orgaanvlees aan uw hond is, in tegenstelling tot spiervlees, een traktatie en geen uitgebalanceerde maaltijd, zegt dr. Jessica Taylor, vice-president diergeneeskunde bij Petvolk Veterinaire en dringende zorg, met vestigingen in Florida, Georgia en North Carolina.

Orgaanvlees voor honden omvat doorgaans lever, hart en spiermaag van kip, eend en kalkoen, maar omvat ook andere inwendige organen en ingewanden van grotere boerderijdieren, zoals runderen en schapen.

dogster gezichtsverdeler

Is orgaanvlees veilig voor honden?

Dr. Taylor zegt dat orgaanvlees veel vitamines bevat die honden nodig hebben, zoals ijzer, vitamine C en E, en eiwitten, wat ten goede komt aan actieve honden die deelnemen aan honden sporten of oefen en speel de hele dag. Maar te veel van deze voedingsstoffen kunnen ook problemen veroorzaken zoals zwaarlijvigheidGeef uw hond dus orgaanvlees als voedingsadditief (bijvoorbeeld gemengd met verbrokkelen) in plaats van een volledige maaltijd.

Kippenspiermagen zijn een taaie spier uit het spijsverteringskanaal van vogels, die verstikkingsgevaar kan opleveren, zegt dr. Taylor. Snijd kippenspiermagen en ander taai orgaanvlees in kleine stukjes voordat u het aan uw hond geeft.

Rauw orgaanvlees versus gekookt orgaanvlees voor honden

Dr. Taylor raadt af om honden rauw orgaanvlees te voeren, vanwege de verhoogde gezondheidsrisico’s van bacteriën, die braken, diarree en zelfs de dood kunnen veroorzaken bij zowel mensen als honden. Hoewel koken een deel van de voedingsstoffen verwijdert, zegt Dr. Taylor dat dit de veiligste optie is.

Lees ons artikel waarover rauw hondenvoer om te vermijden.

Hoeveel orgaanvlees kunnen honden eten?

Voer af en toe orgaanvlees aan honden, bijvoorbeeld één keer per maand, zegt dr. Taylor. Hoeveel orgaanvlees u uw hond voedt, hangt af van de grootte en gezondheid van uw hond, dus vraag uw dierenarts voordat u dit soort middelen in het dieet van uw pup opneemt, voegt ze eraan toe.

Orgaanvlees alleen is geen uitgebalanceerd dieet. Geef uw hond kippenlever en ander orgaanvlees als hondenvoeradditief, niet als een full maaltijd. Een uitgebalanceerd dieet voor huisdieren zorgt ervoor dat uw hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Laatste opmerking: Orgaanvlees voor honden is een geweldige traktatie waarbij u de restjes gebruikt als u een hele kip voor uw gezin kookt, maar het moet ook als een traktatie worden gezien.


Uitgelichte beeldcredits: Olena Ruban / Getty Pictures

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here