Home Huisdieren Gestresste kat? 7 rode vlaggen die u niet magazine negeren

Gestresste kat? 7 rode vlaggen die u niet magazine negeren

0
Gestresste kat?  7 rode vlaggen die u niet magazine negerenGestresste kat


Katten staan ​​bekend om hun gereserveerde karakter, dus je zult ze het grootste deel van de tijd afzijdig hebben zien blijven. Dit kan hen soms ook kwetsbaar maken voor stress en angst. Als u een katteneigenaar bent, moet u zich bewust zijn van bepaalde tekenen van stress bij katten, zodat u er proactief mee om kunt gaan en een goede gezondheid kunt garanderen.

Hier zijn zeven veelvoorkomende tekenen van stress bij katten:

1) Verandering in gedrag

Een gedragsverandering is een van de duidelijkste tekenen van stress bij katten. Als uw normaal vriendelijke kat plotseling ongeïnteresseerd raakt in alles of zich begint te verstoppen, weet dan dat er iets dwars zit. Aan de andere kant kan een normaal rustige kat plotseling agressief of aanhankelijk worden als hij gestrest raakt.

2) Verlies van eetlust

Hoewel katten bekend staan ​​om hun kieskeurige eetpatroon, kan een drastisch verlies van eetlust bij hen een teken van stress zijn. Als uw kat niet meer zoveel eet als vroeger of zijn favoriete eten weigert, controleer dan zijn gedrag en raadpleeg onmiddellijk de dierenarts.

3) Te veel verzorging

Hoewel zelfverzorging bij katten als normaal gedrag wordt beschouwd, kan een teveel ervan duiden op stress. Als u ziet dat uw kat obsessief op een bepaald deel van zijn huid likt of kauwt, kan dit wijzen op een stressprobleem.

4) Urineproblemen

Stress bij katten kan ook aan het licht komen by way of urinewegproblemen. Als uw kat plotseling buiten de kattenbak begint te plassen of moeite heeft met plassen, kan dit een teken zijn van stressgerelateerde problemen zoals blaas- of urinewegontsteking.

5) Agressie of destructief gedrag

Katten kunnen agressief worden of destructief gedrag vertonen als ze zich gestrest voelen. Ze kunnen zich overgeven aan ongewenst gedrag, zoals krabben aan meubels, bijten of sissen naar familieleden of andere huisdieren. Het begrijpen van de oorzaken ervan is belangrijk om de gedragsproblemen bij katten op te lossen.

6) Het vermijden van de kattenbak

Katten hechten veel waarde aan hun hygiëne, dus als u ziet dat ze de volgende keer de kattenbak niet meer gebruiken, weet dan dat dit op stress kan duiden. Dit kan ook een teken zijn van een onderliggende ziekte, dus u moet onmiddellijk contact opnemen met uw dierenarts zodra u dit de volgende keer ziet.

7) Te veel lawaai maken

Hoewel sommige katten luidruchtiger kunnen zijn dan andere, kan overmatig miauwen of gillen een teken zijn van een gestresste kat. Let op de intensiteit en frequentie van het geluid van uw kat, aangezien hij of zij misschien probeert zijn ongemak aan u te laten zien.

In het kort,

Dit zijn 7 veelvoorkomende symptomen waaruit u meteen zult merken dat uw kat gestrest is. Zodra u ziet dat ze zich ongemakkelijk voelen, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw dierenarts, die u de exacte reden kan vertellen. Ze zullen ook het start van eventuele ziekten identificeren en deze uit de kiem smoren voordat ze ingewikkeld worden.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here