Home Huisdieren Afbeeldingen, feiten en geschiedenis – Hondenster

Afbeeldingen, feiten en geschiedenis – Hondenster

0
Afbeeldingen, feiten en geschiedenis – Hondenster


Het is bekend dat honden aanhankelijker en behoeftiger huisdieren zijn dan onafhankelijke katachtigen, maar sommige rassen spanden echt de kroon. We hebben het over de honden die elke beweging van je volgen, je volgen naar de badkamer, je laten struikelen terwijl je loopt, en vaak mokken als ze even tijd zonder jou moeten doorbrengen. Elke hond heeft een uniek vermogen tot aanhankelijkheid, maar sommige rassen zijn notoir behoeftiger dan andere. Laten we hieronder 14 van de meest aanhankelijke hondenrassen opsommen die echt de naam “klittenbandhond” verdienen.

dogster pootverdeler

Wat is een klittenbandhond en hoe worden ze geclassificeerd?

Er bestaat geen formeel classificatiesysteem voor wat een hond met klittenband is, maar je herkent er een als je er een ziet. Dit zijn de pups die gedijen bij menselijke interactie en hun baasjes volgen als kleine schaduwen die met klittenband aan de heup lijken te zijn vastgemaakt.

In tegenstelling tot onafhankelijke honden die gedurende langere perioden hun eigen ding kunnen doen, bijvoorbeeld als u lange uren werkt, heeft een hond met klittenband op emotioneel niveau veel high quality time met u nodig. Dat kan ervoor zorgen dat ze slecht geschikt zijn voor mensen die lange dagen werken of veel reizen voor hun werk. Idealiter hebben mensen die een Velcro-hond bezitten een flexibel werkschema waardoor ze veel tijd met Fido kunnen doorbrengen.

Zonder voldoende hechtingstijd kan een hond met klittenband angstig worden en destructief gedrag ontwikkelen, zoals kauwen of graven. Het is onnodig om te zeggen dat verlatingsangst veel vaker voorkomt bij deze rassen en dat het veel geduld kan vergen om er doorheen te komen.

De 14 hondenrassen met klittenband

1. Mopshond

close-up van mopshond met onscherpe achtergrond
Beeldcredits: 220 Zelfgemaakte studio, Shutterstock
Oorsprong: China
Levensduur: 12–15 jaar
Hoogte: 10-13 inch

Het gekke, kwijlende Mopshond is een van de beste klittenbandhondenrassen die er zijn, en geen surprise: ze werden letterlijk gefokt als schoothondje voor de oude Chinese language adel! Mopsen zijn door en door een mensenhond en mijden de interactie tussen hond en hond voor elke gelegenheid om wat huisdieren te krijgen of tijd te knuffelen met hun favoriete mensen. Aan de andere kant zijn mopshonden erg vatbaar voor verlatingsangst als ze niet bij hun baasjes zijn, zonder de juiste desensibilisatietraining.


2. Vizsla

vizsla hond in het bos
Beeldcredits: TMArt, Shutterstock
Oorsprong: Hongarije
Levensduur: 12–15 jaar
Hoogte: 21-24 inch

Vizslas zijn Hongaarse jachthonden die zijn gefokt om te rennen en prooien te achtervolgen, maar het blijken ook zeer emotioneel afgestemde huisdieren te zijn. De Vizslas zijn zeer fysiek en clever en hebben voldoende fysieke en mentale stimulatie nodig om verveling en angst te voorkomen. Simpel gezegd: ze houden ervan om verwend en verwend te worden! Vizslas geeft je graag genegenheid en wil nooit uit elkaar zijn, wat in veel gevallen kan verergeren tot verlatingsangst.


3. Papillon

Papillon-hond-liggend-op-de-bank
Beeldcredits: Fayzulin-Serg, Shutterstock
Oorsprong: West-Europa
Levensduur: 14–16 jaar
Hoogte: 8-11 inch

Papillons zijn een van de oudste speelgoedspaniëls, bekend om hun kenmerkende oren met vlinderranden en aanhoudend vrolijke houding. Er wordt aangenomen dat deze kleine Franse honden eigenlijk uit Italië komen, maar hun geschiedenis is tamelijk warrig en ze worden tegenwoordig het meest geassocieerd met Frankrijk. Papillons zijn niet zo gespannen als andere honden met klittenband, maar het is een zeer responsief ras dat mensen of zelfs andere honden nodig heeft om zo gelukkig mogelijk te blijven.


4. Chihuahua

chihuahuahond op het bed
Beeldcredits: Nieuw Afrika, Shutterstock
Oorsprong: Mexico
Levensduur: 15–20 jaar
Hoogte: 6-9 inch

Vernoemd naar de staat in Mexico, Chihuahua’s zijn een slordig, winterhard ras met een hart van goud en een sterk gevoel van familieloyaliteit. Dat betekent dat ze graag in de tuin of in het hondenpark spelen, maar ook thuis waakhondje spelen en indringers afschrikken. Chihuahua’s zijn hyperactievere honden dan de meeste honden, en als je ze niet de tijd kunt geven waar ze naar verlangen, raden we je aan ze voldoende speelgoed te geven om ze bezig te houden als je weg bent.


5. Gouden retriever

golden retrieverhonden die op de vloer liggen met dierenoppas
Beeldcredits: atyana Vyc, Shutterstock
Oorsprong: Schotland
Levensduur: 10–12 jaar
Hoogte: 21-24 inch

Gouden retrievers Het zijn familiegerichte honden die – verrassing, verrassing – graag zoveel mogelijk bij hun gezin zijn. Hierdoor kunnen ze aanhankelijk, behoeftig lijken of op klittenbandhonden lijken als ze de hele dag niet genoeg beweging of mentale stimulatie krijgen. Als ze hun energie niet op een gezonde manier kunnen kwijtraken, zullen ze naar jou kijken om hun verveling te stillen.

Golden Retrievers zijn van nature niet angstig en hebben de neiging om zelfverzekerde huisdieren te zijn, zolang je ze maar voldoende beweging en mentale stimulatie geeft through coaching, spelletjes, wandelingen en hondenspeelafspraken in het hondenpark.


6. Franse Buldog

Franse bulldog liggend op het gras in het park
Beeldcredits: yhelfman, Shutterstock
Oorsprong: Frankrijk
Levensduur: 10–12 jaar
Hoogte: 11-13 inch

De Franse bulldog, of kortweg Frenchie, heeft een gekke en vertederende persoonlijkheid waardoor ze vanaf 2022 het populairste hondenras in Amerika zijn. Frenchies zijn echte mensenhonden die altijd willen weten wat je van plan bent, en het liefst met ze knuffelen. . Hoewel ze, zoals elk ras, regelmatig beweging nodig hebben, zijn ze tamelijk laks en zijn ze ideale therapiehonden, maar ook voor senioren met beperkte mobiliteit.


7. Italiaanse windhond

De vrouw koestert Italiaans windhondpuppy
Beeldcredits: Veera, Shutterstock
Oorsprong: Italië
Levensduur: 14–15 jaar
Hoogte: 13-15 inch

Italiaanse windhonden werden oorspronkelijk gefokt als superster-speurhonden, maar hun atletisch vermogen logenstraft een zachtaardig, beminnelijk temperament. Dit is een ras dat regelmatig moet worden uitgeoefend en voldoende aandacht moet krijgen. Zonder voldoende stimulatie kunnen ze teruggetrokken of uiterlijk hyperactief worden, met een groot potentieel voor destructief gedrag. Italiaanse windhonden nemen harde woorden heel gemakkelijk ter harte, dus probeer vriendelijk tegen ze te zijn.


8. Labrador-retriever

persoon die een chocolade labrador hond aait
Beeldcredits: mijn juli, Shutterstock
Oorsprong: Newfoundland, Canada
Levensduur: 10–12 jaar
Hoogte: 12-24 inch

Ook bekend als de Laboratorium, dit Canadese ras werd om een ​​zeer goede reden al meer dan 30 jaar het populairste hondenras van de VS! Labs zijn een gezellig en aanpasbaar ras dat graag buiten rondhangt of in huis aan je voeten ligt om television te kijken, en ze zijn ook niet overdreven territoriaal. Ze zijn niet zo behoeftig als sommige andere honden op onze lijst, maar kunnen gedrag vertonen zoals graven en kauwen als ze zich verwaarloosd voelen.


9. Duitse herder

een duitse herdershond met zijn baasje in het asiel
Beeldcredits: Lena Ivanova, Shutterstock
Oorsprong: Duitsland
Levensduur: 9–13 jaar
Hoogte: 24-26 inch

Duitse herders Het zijn zeer intelligente, zeer actieve honden die veel van hun baasjes nodig hebben, en ze willen betrokken worden bij alles wat je doet. Duitse herders zijn gefokt als herdershonden en zien hun familie als hun roedel of kudde die moet worden gehoed door hun superieure mind en intuition. Het klittenbandachtige karakter van de Duitse herder komt voort uit hun intense loyaliteit aan hun eigenaren en hun drang om hen te beschermen, waardoor ze uitstekende waakhonden en wetshandhavingshonden zijn.


10. Bordercollie

Bordercollie tilt één poot in de lucht
Beeldcredits: dezy, Shutterstock
Oorsprong: Verenigd Koninkrijk (Schotland/Engeland)
Levensduur: 12–15 jaar
Hoogte: 18-22 inch

Gefokt om schapen te hoeden in de hooglanden van Schotland en Engeland Bordercollie heeft een natuurlijke drang om bij het door hen uitverkoren volk te blijven. Internet als andere clever werkende rassen kunnen collies een beetje bezitterig en territoriaal worden als ze te weinig gestimuleerd worden. Ze doen het het beste als ze veel tijd met hun gezin doorbrengen en zijn vooral gevoelig voor graven of kauwen als ze niet genoeg beweging krijgen.


11. Australische herder

Australische herder geniet van het buitenleven in de herfst
Beeldcredits: dodafoto, Shutterstock
Oorsprong: Verenigde Staten
Levensduur: 12–15 jaar
Hoogte: 25-32 inch

Een ander zeer clever werkras, de Australische herder gedijt met veel aandacht en een vaste routine. Ondanks hun naam werden Aussies feitelijk in de Verenigde Staten ontwikkeld uit Europese herdershonden en werden ze favoriete metgezellen voor cowboys. Thuis ontwikkelen ze een hechte band met hun uitverkoren volk en beschouwen ze als hun kudde. Aussies neigen naar hyperactief, vooral als ze te weinig gestimuleerd worden, en hebben een zeer actief gezin nodig om hun capriolen bij te houden.


12. Maltees

Maltese hond zittend op een picknickdeken
Beeldcredits: Tanya Dol, Shutterstock
Oorsprong: Malta, Italië
Levensduur: 12–15 jaar
Hoogte: 7-9 inch

Met wortels in het oude Rome en specifiek het eiland Malta, zachtaardig en aristocratisch Maltees is een klittenbandhond die door de eeuwen heen geliefd is bij royalty’s. Dit ras is zeer emotioneel gevoelig en pikt gemakkelijk stress op. Maltezers hebben het formaat van speelgoed en doen het doorgaans prima met kinderen, maar kunnen bij jongere kinderen pittig worden als ze niet goed worden begeleid. Dat gezegd hebbende, zijn ze geneigd om met het hele gezin om te gaan en zo goed mogelijk te gedijen als ze in de buurt van mensen zijn.


13. Doberman

doberman pinscher hond in het bos
Beeldcredits: Daria Shvetcova, Shutterstock
Oorsprong: Duitsland
Levensduur: 10–13 jaar
Hoogte: 24-28 inch

Dobermanns werden in Duitsland ontwikkeld uit een combine van rassen, waaronder de Duitse Canine en de Duitse herder, als persoonlijke beschermingshonden. De aangeboren behoefte van de Doberman om te bewaken en te beschermen betekent dat hij je te allen tijde in de schaduw wil stellen om er zeker van te zijn dat je niets overkomt, dus beschouw het als een praise! Ondanks hun angstaanjagende reputatie zijn Dobermans in wezen grote child’s en worden ze erg angstig als ze langere tijd alleen worden gelaten zonder mentale stimulatie.


14. Teckel

teckelhond met haar eigenaar
Beeldcredits: Branislav Nenin, Shutterstock
Oorsprong: Duitsland
Levensduur: 12–15 jaar
Hoogte: 5-6 inch (miniatuur), 8-9 inch (standaard)

Liefdevol Doxies genoemd, Teckels werden gefokt als vasthoudende jachthonden, maar pasten zich uitstekend aan het gezinsleven aan. Het zijn liefdevolle, slimme en soms brutale honden die het liefst in de buurt van mensen zijn, wat ze ook doen. Doxies zijn in hart en nieren grote honden die niet weten dat het echt kleine honden zijn, en hun aanhankelijke karakter kan worden verzacht door voldoende dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie.

dogster gezichtsverdeler

Conclusie

Honden met klittenband behoren tot de meest aanhankelijke rassen die je kunt hebben, maar ze vergen veel meer tijd en aandacht van hun eigenaren dan meer onafhankelijke rassen. Welke hond met klittenband u ook in uw gezin verwelkomt, wij raden u aan ervoor te zorgen dat hij voldoende high quality time, lichaamsbeweging en mentale stimulatie krijgt om zijn meer angstige neigingen te verzachten.


Uitgelichte beeldcredits: LightField Studios, Shutterstock

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here