Home Huisdieren Wat te doen, tekenen en behandeling

Wat te doen, tekenen en behandeling

0
Wat te doen, tekenen en behandeling


Of uw hond nu gewoon een batterij in zijn mond had of deze volledig heeft ingeslikt, Dr. Anna Robinson, een dierenarts voor kleine dieren in Texas, zegt snel actie te ondernemen. Het eerste dat u moet doen, is de mond van de hond spoelen met lauw water en vervolgens uw dierenarts bellen.

“Afhankelijk van de leeftijd en het kind batterij dat je inneemt, is er eigenlijk geen eerste hulp die je kunt doen, tenzij je hond de batterij onmiddellijk in zijn geheel en ongekauwd uitbraakt”, zegt Dr. Robinson.

Tekenen nadat de hond de batterij heeft opgegeten

“Batterijen bevatten een verscheidenheid aan giftige metalen die lokale elektrische stromen kunnen genereren die celbeschadiging in het lichaam veroorzaken”, legt Dr. Robinson uit. “Ze hebben een ‘zuur’ dat bijtend is en de cellen verbrandt die het tegenkomt.”

Als uw hond een batterij heeft opgegeten, is dit een noodgeval. Probeer geen braken op te wekken. Neem in plaats daarvan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Hier zijn enkele andere veel voorkomende symptomen:

“Het is belangrijk om in acht te nemen dat In tegenstelling tot andere vergiftigingen kan het opwekken van braken om te proberen de batterijen te verwijderen deze effecten verergeren”, waarschuwt ze. “Dierenartsen hebben ook ontdekt dat actieve kool niet voldoende is om de gifstoffen te binden, wat anders de beste optie zou zijn.”

Wat u kunt verwachten bij de dierenarts

Uw dierenarts zal u vragen om een gifbestrijdingslijnwaarmee u een zaaknummer wordt toegewezen en de dierenarts (uw vaste dierenarts of spoeddierenarts) wordt geholpen.

De gifcontrolelijn zal vragen:

  1. Voor een creditcard- of debetkaartnummer vooraf.
  2. Wie u bent en of u de juridische eigenaar bent van het huisdier waarvoor u belt.
  3. Voor de signalering van uw huisdier (rasleeftijd, geslacht en of u al dan niet gesteriliseerd/gecastreerd bent).
  4. Als u op weg bent naar een instelling.
  5. Wat de huidige symptomen van het huisdier zijn. Zij kunnen u op foundation van uw reactie opdracht geven om specifieke eerste hulp te ondertekenen.
  6. Het aantal, merk en leeftijd van de ingenomen batterijen.

Ten slotte zal de vertegenwoordiger u een zaaknummer en contactgegevens geven die uw dierenarts kan gebruiken.

Behandelplan

Verwacht dat uw huisdier bij de dierenarts blijft voor het genezingsproces, vooral als de batterij vastzit in de slokdarm, in de keel, rond het hart of het middenrif.

“Dit geval rechtvaardigt endoscopische verwijdering, waarbij een kleine digital camera door uw huisdier moet gaan, zodat de batterij schoon en effectief kan worden verwijderd”, zegt Dr. Robinson. “Ongeacht de vaardigheid en uitrusting van de individuele dierenarts, als de batterij diep genoeg is, kan een operatieve verwijdering worden geprobeerd, maar dit is zeer ongebruikelijk voor vreemde lichamen in de slokdarm.”

Omdat batterijen chemicaliën kunnen lekken, wordt chirurgische verwijdering doorgaans aanbevolen als een deel van een batterij op radiografie te zien is als deze het lagere maagdarmkanaal bereikt.

Het kan zijn dat uw hond chelatietherapie in het ziekenhuis nodig heeft vanwege blootstelling aan zware metalen, ongeacht de locatie en het teken van de batterij. Andere diensten omvatten pijnbeheersinggastro-intestinale beschermingsmiddelen en digitale beeldbewaking voor patiënten of voor honden die op batterijen hebben gekauwd, omdat dingen eerst erger kunnen worden voordat ze beter worden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here