Home Voeding Veganistische Orecchiette-pasta uit één pot met worst en broccoli

Veganistische Orecchiette-pasta uit één pot met worst en broccoli

0
Veganistische Orecchiette-pasta uit één pot met worst en broccoli


Supereenvoudige recepten voor eenpanspasta, zoals deze heerlijke veganistische orecchiette-pasta uit één pot met worst en broccoli, behoren tot mijn favoriete drukke doordeweekse maaltijdoplossingen. Kook gewoon je pasta terwijl je een heerlijke groentepastasaus aan het sauteren bent, meng vervolgens de ingrediënten in één pan en zet je stevige eetpot op tafel. Deze recepten zijn een uitgebalanceerde maaltijd in één. Makkelijk te maken, en makkelijk schoon te maken! Wat is er niet om lief te hebben? Dit recept voor orecchiettepasta is zo waanzinnig lekker, dat het al snel een favoriet wordt in jouw huishouden. Het hele gezin zal er dol op zijn (inclusief kinderen). Met slechts 9 ingrediënten maak je deze hele maaltijd in ongeveer 25 minuten klaar!

Ik kocht deze veelkleurige orecchiette-pasta in Puglia, Italië, waar hij vandaan komt.

Wat is orecchiettepasta?

Dit is een traditionele pasta afkomstig uit Puglia, Italië. Uitgesproken o-rek-kyet-teh, orecchiette is genoemd naar zijn vorm, die op kleine oren lijkt. Deze pasta is uitsluitend gemaakt van griesmeel (een soort tarwemeel), water en zout en zorgt ervoor dat het ruwe oppervlak van deze pasta heerlijke sauzen vasthoudt. Al millennia lang maken vrouwen uit Puglia orecchiette op grote houten tafels midden in de dorpsstraten. Deze traditionele pasta wordt gemaakt door het pastadeeg in een dun touw te drukken, het in kleine stukjes te snijden en het met een duim of de punt van een mes tegen een oppervlak te drukken om de karakteristieke bootvormige pasta te creëren.

Ik had het geluk Puglia te bezoeken en de traditionele praktijk van het maken van orecchiette-pasta te zien in de stad Bari, Italië. Het is algemeen verkrijgbaar in verse vorm, maar ik heb ook pakjes gedroogde pasta mee naar huis genomen om in mijn eigen keuken te koken. Toen ik in Puglia was, genoot ik elke dag van plantaardige gerechten met orecchiette! Een veelgebruikt klassiek gerecht bestond uit broccoli rabe, tomaten, chilipepers en worst, die de inspiratie vormden voor mijn plantaardige recept voor veganistische orecchiettepasta uit één pot met worst en broccoli die ik in mijn keuken maakte. Voor dit recept heb ik gekozen voor plantaardige runderkruimels. Je kunt dit ook vervangen door gekookte bruine linzen.

Dit zijn de ingrediënten van dit orecchietterecept.

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Zet het diner in minder dan 30 minuten op tafel met deze makkelijke One Pot Vegan Orecchiette Pasta met Worst en Broccoli. Het is gemakkelijk te maken en gemakkelijk schoon te maken – waar moet je niet van houden? 1. Vul een grote pot ongeveer tweederde gevuld met water, dek af en breng aan de kook.
 2. Voeg de pasta toe, zet het vuur middelhoog en kook gedurende 10-12 minuten, tot het al dente-stadium is. Giet het water af en bewaar 1 kopje kookwater voor de pasta. Opzij zetten.
 3. Terwijl de pasta kookt, verwarm de olijfolie in een grote, zware pan of Nederlandse oven.
 4. Voeg ui en knoflook toe en bak 5 minuten.
 5. Voeg een alternatief voor plantaardig rundergehakt, Italiaanse kruiden en Calabrische chilipepers toe en kook gedurende 10 minuten, terwijl u regelmatig roert.
 6. Voeg broccoli, groentebouillon en tomatenpuree toe en roer voorzichtig. Voeg voldoende pastakookwater toe om een ​​vochtige saus te maken. Dek af met een deksel en kook gedurende 5 minuten.
 7. Voeg de gekookte, uitgelekte pasta en indien nodig additional pastakookwater toe om een ​​vochtig pastamengsel te maken. Verwarm ongeveer 2 minuten.
 8. Serveer onmiddellijk.

Opmerkingen

Probeer, indien gewenst, 2 kopjes gekookte bruine linzen te vervangen door het plantaardige rundergehaktalternatief.

Om dit recept glutenvrij te maken, gebruik je glutenvrije pasta.

 • Voorbereidingstijd: 10 minuten
 • Kooktijd: 20 minuten
 • Categorie: Voorgerecht
 • Keuken: Italiaans, Amerikaans

Voeding

 • Portiegrootte: 1 portie
 • Calorieën: 375
 • Suiker: 3 gram
 • Natrium: 247 mg
 • Vet: 13 gram
 • Verzadigd vet: 4 gram
 • Koolhydraten: 50 gr
 • Vezel: 6 gram
 • Eiwit: 20 gram

Trefwoorden: orecchiette pasta, orecchiette met worst en broccoli, orecchiette, recepten voor één pot pasta

Probeer ook deze heerlijke plantaardige pastarecepten:

Verse cranberrybonen met pasta en groenten
Penne Pasta met Zeewier Vegan Pesto
Lasagne van pompoenpompoen en salie-walnotensaus
BESTE veganistische mac en kaas met één pot
Veganistische bloemkool-spinazielasagne
Veganistische Bolognese met Linzen en Walnoten
Veganistische pasta met geroosterde groenten
Gouden bieten en snijbiet met witte bonen en penne

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here