Home Huisdieren Husky-verzorgingstips om het afstoten onder controle te houden

Husky-verzorgingstips om het afstoten onder controle te houden

0
Husky-verzorgingstips om het afstoten onder controle te houden


Huskies hebben veel vacht en werpen twee keer per jaar af, maar laat je daardoor niet intimideren: Verzorging is gemakkelijk als je de geheimen kent (tip: scheer nooit de vacht van je Husky!). Tim Vogel, CEO van de hondentrimfranchise Reukhonddoorzoekt zijn prime drie Husky-verzorgingstips.

dogster gezichtsverdeler

Hoe een husky te verzorgen

Tip 1: Scheer nooit de vacht van een Husky

Huskies hebben een dubbele vacht, wat betekent dat ze een bovenlaag hebben van langere, harde haren en een zachte, donsachtige ondervacht die verwarming, koeling en bescherming biedt. Het scheren van een Husky kan hem heter maken en zijn huid doen verkleuren zonnebrand. Scheren ook beschadigt de toplaag en verstoort de haargroeicyclus, wat betekent dat het jaren kan duren voordat het weer appropriate teruggroeit, vertelt Tim.

Omdat Huskies van nature verharen, is het niet nodig om regelmatig naar de trimmer te gaan. Concentreer u op het borstelen en het versnellen van het verharingsproces met de juiste hulpmiddelen (hieronder vermeld) om het haar en de huid van uw Husky er gezond uit te laten zien.

Lees onze gids om gezonde nagels te behouden Thuis de nagels van uw hond knippenof bezoek uw professionele trimmer elke 4 tot 6 weken.

Sla het scheren over voor deze andere hondenrassen.

Siberische Husky met heterochromie
Beeldcredits: travelarium.ph, Shutterstock

Tip 2: Zorg voor een verzorgingsroutine voor de Husky

De verzorging van husky’s moet maandelijkse baden en wekelijkse baden omvatten poetsen, op zijn minst. Dit zorgt ervoor dat de ondervacht niet gaat matteren, zegt Tim. Een verwarde vacht is meer dan alleen lelijk; het is ronduit pijnlijk, zegt Tim.

Het bijhouden van uw wekelijkse verzorgingsschema in een logboek helpt bij het aanleren en behouden van goede gewoonten.

Tip 3: Verzorg vaker tijdens het verharingsseizoen

Ten slotte dringt Tim er bij Husky-ouders op aan om further verzorging te doen tijdens de verharingsseizoenen, die doorgaans twee keer per jaar plaatsvinden, in de lente en de herfst. Gedurende deze tijd werpen Huskies hun ondervacht af, ook wel het blazen van hun jassen genoemd, wat hun lichaamstemperatuur tijdens verschillende seizoenen reguleert. Baad ze wekelijks en borstel ze dagelijks. Hierdoor wordt de losse vacht verwijderd en wordt mattering voorkomen, zegt Tim.

Het afwerpen van seizoenen betekent ook overal haar! Dit zijn onze topkeuzes voor hondenhaar opruimen.

Hulpmiddelen voor eenvoudige verzorging van de Husky

De vier belangrijkste Husky-verzorgingshulpmiddelen zijn:

Met de juiste hulpmiddelen en kennis zullen hondenouders het gemakkelijk vinden om hun Husky vrij te houden.


Uitgelichte beeldcredits: ArtistGNDphotography/Getty Photos

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here