Home Concert Linda Jones – Voor je kostbare liefde:

Linda Jones – Voor je kostbare liefde:

0
Linda Jones – Voor je kostbare liefde:


Pinterest

LINDA JONES

werd geboren in Newark, New Jersey. Ze begon op zesjarige leeftijd met zingen in de gospelgroep van haar familie, de Jones Singers. Haar eerste opname was “Lonely Teardrops” onder de naam Linda Lane op Cub Information in 1963. Ze werd gevonden tijdens een optreden in een plaatselijke membership door songwriter Jerry Harris, die haar voorstelde aan producer George Kerr. Na mislukte singles op Atco Information in 1964 en Blue Cat Information het jaar daarop, nam Kerr haar in 1967 mee naar de R&B-dochteronderneming van Warner Bros. Information, Loma Information. De eerste Loma-release bleek haar grootste succes te zijn, de ballad “Hypnotized”. bereikte #4 in de Billboard R&B chart en #21 in de Sizzling 100. Dit bleek de greatest verkochte plaat van het label te zijn en werd gevolgd door nog twee hits, waaronder “What’ve I Completed (To Make You Mad)” ( #8 R&B, #61 pop) en een album.

Nadat Loma eind 1968 stopte, had Linda een laatste single op het hoofdlabel van Warner voordat ze bij Neptune Information kwam, gerund door Philadelphia-producers Kenny Gamble en Leon Huff. Twee singles, beide geproduceerd door Kerr, kenden enig R&B-succes voordat ze in 1971 in New Jersey tekende bij All Platinum-dochter Turbo Information. Een krachtige vernieuwde versie van de voormalige Jerry Butler-hit, “For Your Treasured Love”, bereikte zowel de R&B- als de R&B-wereld. (#15) en pop (#74) hitlijsten in 1972 en zag haar carrière opnieuw van begin gaan.

Kort daarna, aan het einde van een nationale tournee, stierf ze op 27-jarige leeftijd in het huis van haar moeder terwijl ze rustte tussen de matinee- en avondshows in het Apollo Theater in Harlem in New York Metropolis. Ze had het grootste deel van haar leven diabetes gehad en raakte tijdens het slapen in coma.

All Platinum bracht na Linda’s dood drie albums uit met eerder uitgegeven en niet eerder uitgebracht materiaal en in 2008 produceerde haar dochter, Terry Jones, samen met Helen Bruner een album met de zang van haar moeder. Een van de nummers, “Child I Know”, werd eind 2008 genomineerd voor een Grammy Award.

wiki

Luister naar een liedjeLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here