Home Concert America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt.Rosie and the Originals “Angel Child”

America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt.Rosie and the Originals “Angel Child”

0
America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  We zijn blij als je langskomt.Rosie and the Originals “Angel Child”


Oorspronkelijk gepost op: MissBackInTheDayVS

Rosalie “Rosie” Méndez Hamlin werd op 21 juli 1945 geboren in Klamath Falls, Oregon, als zoon van een Mexicaanse moeder en een Anglo-Amerikaanse vader. Ze bracht een deel van haar jeugd door tussen Anchorage, Alaska en Californië, voordat haar familie naar Nationwide Metropolis, Californië verhuisde. Ze begon op haar dertiende met zingen in een band.

Ze schreef de tekst voor “Angel Child” als gedicht voor “mijn allereerste vriendje” toen ze 14 jaar oud was en nog steeds op de Mission Bay Excessive Faculty in San Diego, Californië zat. Toen ze 15 was, huurden zij en een paar vrienden de enige opnamestudio die ze konden vinden binnen 160 kilometer van San Diego, in San Marcos, Californië, om het nummer op te nemen. De studio was eigendom van een vliegtuigmonteur die een deel van zijn hangar had meegenomen om het te maken.

De resulterende plaat had een zeer simplistisch geluid en werd uiteindelijk licht beschadigd door overmatig spelen, zodat de groep geen platenlabel kon vinden om de plaat te distribueren. Nadat ze de grasp uiteindelijk naar een warenhuis hadden gebracht, overtuigden ze een supervisor om het af te spelen in de luistercabine van de muziekafdeling van de winkel.

Het nummer kreeg positieve reacties van tienerluisteraars, en een scout van Highland Information bood de groep een platencontract aan, op voorwaarde dat het bedrijf de masteropname in bezit zou nemen en dat David Ponce zou worden genoemd als de auteur van het nummer, aangezien hij was het oudste lid van de groep.

“Angel Child” maakte zijn radiodebuut in december 1960, nog voordat de groep zelfs maar hun contract had ontvangen. Toen het contract eindelijk kwam, ontdekte Hamlin dat ze niet in aanmerking kwam om platenroyalties voor het nummer te innen, omdat ze niet als songwriter stond vermeld. Dit leidde tot het uiteenvallen van de groep, en hoewel Hamlin in 1961 het auteursrecht op haar muziek veiligstelde, volgden tientallen jaren van strijd om royalty’s.

In 1961 werd “Angel Child” ook uitgebracht in Canada op het Zirkon-label en in Australië en Engeland op London Information. De Britse launch heeft de intro enigszins aangepast.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here