Home Huisdieren 8 ideas voor het reinigen van de oren van uw hond

8 ideas voor het reinigen van de oren van uw hond

0
8 ideas voor het reinigen van de oren van uw hondHond oorreiniging


Het schoonhouden van de oren van uw hond is een essentieel facet om een ​​uitstekende gezondheid te garanderen. Het helpt infecties te voorkomen, de opbouw van oorsmeer te verminderen en de oorgezondheid van uw hond te controleren. Toch moet males een zachte en zorgvuldige aanpak hanteren bij het schoonmaken van de oren van uw hond om ongemak en risico op letsel te voorkomen.

In deze weblog ziet u zeer effectieve ideas om de oren van uw hond veilig schoon te maken en ook om de oorsmeerophoping te verwijderen, zodat hij een goede oorgezondheid behoudt.

Dus laten we beginnen,

1) Verzamel alle benodigdheden

Om te beginnen met het schoonmaken van de oren van uw hond, moet u eerst alle benodigde benodigdheden verzamelen. Deze omvatten:

  • Oplossing voor hondenoor: Investeer in een hoge kwaliteit oplossing voor het reinigen van hondenoren aanbevolen door uw dierenarts. Vermijd het gebruik van zelfgemaakte of menselijke oorreinigingsoplossingen, omdat deze ingrediënten kunnen bevatten die de oren van uw hond kunnen beschadigen.
  • Oordoekje: Kies voor een goede hondenoordoekje dat helpt vuil en puin uit de oren van uw hond te verwijderen. Vermijd het gebruik van wattenstaafjes (Q-Ideas), omdat deze het vuil verder in de gehoorgang van de hond duwen, waardoor deze het risico loopt zich te verwonden.
  • Handdoeken: A schone handdoek voor honden kan u helpen bij het wegvegen van gemorst materiaal en overtollige oorreiniger uit de oren van uw hond.
  • Traktaties: Elke keer dat uw hond meewerkt tijdens het oorreinigingsproces, kunt u hem belonen heerlijke hondensnoepjes om dit goede gedrag te versterken.

2) Houd ze ontspannen

Kies een rustige en goed verlichte plek om de oren van uw hond schoon te maken. Start door ze zachtjes gerust te stellen door ze lekkers en complimenten aan te bieden omdat ze de hele ervaring positief hebben gemaakt. Als uw hond angstig wordt, schakel dan de hulp in van iemand anders om hem stil te maken en hem troost te bieden.

3) Inspecteer de oren van uw hond

Voordat u gaat schoonmaken, moet u de oren van uw hond inspecteren op tekenen van infectie of irritatie. Let vooral op roodheid, zwelling, afscheiding of een vieze geur. Als u afwijkingen bij uw hond of tekenen van ongemak opmerkt, raadpleeg dan uw dierenarts voordat u begint met het schoonmaken van de oren.

4) Breng oorreiniger aan

Houd het hoofd van uw hond recht en til voorzichtig één oorflap op. Spuit nu voorzichtig de aanbevolen hoeveelheid oorreinigeroplossing in de gehoorgang. Masseer de foundation van hun oren gedurende 20-30 seconden om de oplossing diep in hun gehoorgang te laten doordringen.

5) Veeg het vuil weg

Laat uw honden na het masseren hun hoofd schudden om eventueel vuil uit hun oren te verwijderen. Gebruik nu een oordoekje of een watje om vuil en overtollige oplossing voorzichtig van het binnenoor of de oorflappen te vegen. Steek het watje niet diep in de oren van uw hond om letsel te voorkomen.

6) Herhaal dit voor het andere oor

Voer hetzelfde reinigingsproces uit op het andere oor van uw hond met behulp van verse wattenbolletjes of -pads. Vergeet niet dat elk oor afzonderlijk moet worden schoongemaakt om kruisbesmetting te voorkomen.

7) Beloon ze

Als u klaar bent met het schoonmaken van de oren van uw hond, beloont u uw honden met snoepjes en complimenten voor hun medewerking. Deze lonende methode zorgt ervoor dat uw honden ontspannen en meewerkend blijven tijdens hun volgende oorreinigingssessie.

8) Pas op voor tekenen van infectie

Nadat u de oren van uw hond heeft schoongemaakt, blijft u zoeken naar tekenen van infectie of irritatie. Als u roodheid, zwelling, afscheiding of tekenen van ongemak bemerkt, zoals krachtig krabben of hoofdschudden, raadpleeg dan onmiddellijk uw dierenarts.

In het kort,

Regelmatige oorreiniging is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid en consolation bij honden. Door deze 8 stappen te volgen, kunt u oorinfecties en andere oorgerelateerde complicaties bij de honden voorkomen. Vergeet niet om altijd uw dierenarts te raadplegen als u problemen ondervindt tijdens het schoonmaken of als u niet zeker bent over het hele proces.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here