Home Carrière High 3 redenen waarom mensen van carrière veranderen

High 3 redenen waarom mensen van carrière veranderen

0
High 3 redenen waarom mensen van carrière veranderen


Er zijn veel redenen waarom mensen van carrière willen veranderen. Maar kunt u de drie belangrijkste redenen raden waarom een ​​skilled een carrière verandering Vandaag? Wat is de drijvende kracht achter het nemen van zo’n grote levensbeslissing?


Een current FlexJobs-enquête maakte de meest voorkomende redenen bekend waarom mensen van carrière veranderen. Hier vindt u de prime drie en suggestions voor hoe u succesvol een carrièreswitch kunt maken.

Waarom mensen van carrière willen veranderen

Vrouw die nadenkt over het veranderen van carrière

Grote voorraad

Op foundation van het hierboven genoemde FlexJobs-onderzoek zijn dit de drie belangrijkste redenen om van carrière te willen veranderen:

  • Beter werk leven balans (56%)
  • Hoger loon (50%)
  • Betekenisvoller of bevredigender carrière (49%)

Een beter evenwicht tussen werk en privé versus een hoger loon: wat zou u kiezen?

Man met laptop gelukkig op het werk na het veranderen van carrière

Grote voorraad

Als u een carrièreswitch wilt maken, doet u dit waarschijnlijk om ten minste één van de drie hierboven genoemde redenen. Het meest verrassende aan dit onderzoek is dat de belangrijkste reden waarom professionals van carrière veranderen, is dat ze een beter evenwicht tussen werk en privéleven willen, waarbij ze het verlangen naar een hoger loon met 6% verslaan.

Een andere interessante bevinding is dat twee van de drie belangrijkste redenen waarom mensen van carrière willen veranderen, niet gebaseerd zijn op geld, voordelen of andere factoren voor loopbaanontwikkeling. Ze zijn gebaseerd op persoonlijke groei en vervulling.

Ook al wordt ons gedurende ons hele leven vaak verteld dat geld geen geluk kan kopen, het lijkt erop dat steeds meer mensen dit advies ter harte nemen en zich realiseren dat een hoger salaris zou ze niet gelukkiger maken; als ze de tijd en ruimte hebben om te doen waar ze echt van houden en zich te concentreren op wat er echt toe doet.

Denk er over na. Als je ‘s ochtends wakker wordt met een gevoel miserabel En bang voor werk, komt dat waarschijnlijk omdat er niets in je leven is dat je opwindt, niets dat vreugde schenkt of je leven betekenis of doel geeft. Als je aan de komende dag denkt, kijk je nergens naar uit. Hoe los je dit probleem op? Als u van carrière verandert, kunt u een beter evenwicht tussen werk en privéleven bereiken, waardoor u tijd overhoudt om passion’s en interesses buiten het werk na te streven. Je kunt ook een baan vinden die je boeit: werken voor een bedrijf met een missie waar je gepassioneerd over bent, waar het werk een doel heeft en voldoening geeft. Heeft een hoger salaris meer waarde dan dat? De meeste carrièrewisselaars zeggen nee.

Dus, waarom ben je (of waarom zou je) gemotiveerd zijn om van carrière te veranderen? Voor een betere balans tussen werk en privé? Of voor een hoger loon? Als je er een moest kiezen, wat klinkt dan aantrekkelijker?

5 suggestions voor het succesvol veranderen van carrière

Het is belangrijk om een ​​strategie te hebben als je besluit van carrière te veranderen. Een carrièreswitch maken is niet eenvoudig, maar er zijn bepaalde dingen die u kunt doen om uw kansen op succes te vergroten. Hier zijn vijf suggestions voor het succesvol veranderen van carrière:

1. Inventariseer je vaardigheden

Wat zijn jouw overdraagbare vaardigheden? Welke andere vaardigheden heeft u waar veel vraag naar is in uw beoogde carrière en branche? Schrijf ze op en zorg ervoor dat u ze op uw LinkedIn profiel.

2. Maak een bucketlist van bedrijven waarvoor je wilt werken

Ben jij gepassioneerd door het product of de dienst van een bedrijf? Sluit jij je aan bij de missie of waarden van een organisatie? Voor welke bedrijven zou jij graag willen werken? Schrijf die ook op. Dit is jouw bucketlist voor interviewsen het is essentieel voor iedereen werkzoekendenniet alleen carrièrewisselaars.

3. Maak nieuwe verbindingen

Het is waar. In uw zoek naar werk, het gaat erom wie je kent. Als je succesvol van carrière wilt veranderen, zul je je netwerkinspanningen moeten opvoeren. Maak contact met mensen bij uw droombedrijven uit uw interviewbucketlist en ga een gesprek met ze aan op LinkedIn. Zorg er vervolgens voor dat u uw skilled consequent waarde biedt netwerk. Je weet nooit wie je zal contacteren met een vacature.

4. Bijwerken jouw CV

Schrijf een doelgericht CV met jouw ideale carrière in gedachten. Concentreer u op uw overdraagbare vaardigheden En het kwantificeren van uw werkervaring. Zorg er ook voor dat u dat doet pas je CV aan voor elke functie waarop u solliciteert. Een geoptimaliseerd CV is van onschatbare waarde, vooral voor carrièrewisselaars.

5. Wees bereid om je verhaal te vertellen

Het belangrijkste hulpmiddel bij het zoeken naar een baan als carrièrewisselaar is een storende sollicitatiebriefwaarmee u uw verhaal kunt vertellen en opvalt werkgevers. Storytelling is ongelooflijk krachtig. Om succesvol van carrière te kunnen veranderen, moet je verbinding maken met de bedrijven waarbij je solliciteert en met de mensen die bij die bedrijven werken. De beste en meest effectieve manier om dit te doen is door een boeiend verhaal te vertellen.

Als skilled heb je er waarschijnlijk op een bepaald second in je leven over nagedacht om van carrière te veranderen, serieus of gewoon uit nieuwsgierigheid. Tegenwoordig maken de meeste mensen de overstap omdat ze een betere balans tussen werk en privéleven willen. Als dit je wat lijkt, volg dan de vijf bovenstaande suggestions om vandaag nog aan de slag te gaan met je carrièreverandering. Een betere carrière (en leven) wacht op je!

Meer hulp nodig bij jouw carrièreswitch?

Lid worden om te leren hoe u uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here