Home Voeding Gezondheidsvoordelen van pure chocolade

Gezondheidsvoordelen van pure chocolade

0
Gezondheidsvoordelen van pure chocolade


Heerlijk en gezond, leer alles over de gezondheidsvoordelen van pure chocolade en hoe u op de finest mogelijke manier van chocolade in uw dieet kunt genieten.

Het eten van pure chocolade voor een optimale gezondheid is een gloeiende pattern. Het begon ermee dat wetenschappers uw gebeden beantwoordden door prachtige bevindingen te publiceren over de gezondheidsvoordelen van pure chocolade. En het lijkt erop dat chocolade zo goddelijk is dat het een gezondheidshalo draagt! Voedselproducenten roepen om ‘gezonde’ chocolade op hun voedseletiketten toe te voegen. Uncooked Chocolate Love-repen worden verkocht met de missie: “chocolade zoals het zou moeten zijn: 100% puur rauw, biologisch en boordevol antioxidanten die de geest, het lichaam en de ziel voeden.” De chocoladerepen van JOJO beweren ‘schuldvrije chocolade’ te zijn. Chocoladeproducten worden ook aangevuld met andere functionele ingrediënten. Good Stuff Cacao, gemaakt met omega-3-oliën en andere ingrediënten, zoals CBD en groene thee, heeft gemeld dat het “een van de gezondste chocoladerepen is die er zijn.” Volgens Zion Market Analysis is pure chocolade, die meer flavanolen bevat dan gewone chocolade, het grootste en snelst groeiende phase van de wereldwijde chocolademarkt met een waarde van ruim 100 miljard greenback per jaar.

Maar zijn populaire chocoladeproducten zo heilig als fabrikanten ze voorstellen? CocoaVia, een product van Mars Inc, een functionele chocoladereep, kwam onder vuur te liggen van de Amerikaanse Meals and Drug Administration vanwege marketingcampagnes die onder meer ‘bevordert een gezond hart’ en ‘nu kun je echt chocoladeplezier beleven met echte voordelen voor de gezondheid van het hart’. De FDA noemde de beweringen vals en misleidend vanwege het hoge gehalte aan verzadigd vet in de producten. CocoaVia-producten zijn ook voorzien van de bewering “ondersteunt de gezondheid van hersenen en hart”. Chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft in 2019 een petitie ingediend bij de FDA voor het recht om een ​​gekwalificeerde gezondheidsclaim in te dienen voor hartvoordelen.

De wetenschap over de voordelen van pure chocolade uitpakken

Chocolade werd aan ons doorgegeven door de Maya’s, die de bonen van de Theobroma-cacaoboom maalden om een ​​bittere drank te bereiden die uiteindelijk werd gebruikt als traditioneel medicijn om een ​​aantal kwalen te behandelen, variërend van hartproblemen tot depressie. De huidige positieve buzz over chocolade en cacaoproducten gaat helemaal over hun polyfenolen, nuttige stoffen die ook voorkomen in veel fruit, groenten, thee en wijn. De soorten polyfenolen die in cacaoproducten worden aangetroffen, zijn flavonoïden, waaronder catechinen, epicatechinen en procyanidinen. Ruim 10 procent van het gewicht van cacaopoeder bestaat uit flavonoïden, die bijzonder krachtige antioxidanten zijn. Uit één onderzoek bleek dat cacao meer fenolische fytochemicaliën en een hogere antioxidantcapaciteit bevat dan thee en rode wijn.1

Chocolade bevat ook plantensterolen, B-vitamines, magnesium, koper en kalium. Dankzij Mars, die naar verluidt achter het merendeel van het chocoladeonderzoek zit, hebben de resultaten van onderzoeken naar chocolade veelbelovende resultaten opgeleverd. Het lijkt erop dat chocolade bloedstolsels kan helpen voorkomen, de bloeddruk kan verlagen, de insulineresistentie kan verbeteren, ontstekingen kan verminderen en het LDL-cholesterol kan verlagen.

Veganistische Duitse chocoladetaartkoekjes

Een overzicht van onderzoeken in Antioxidanten en Redox-signalering ontdekte dat de ontstekingsremmende effecten van cacaopolyfenolen de cardiovasculaire gezondheid ten goede komen, het risico op diabetes kunnen helpen verminderen, de zenuwen kunnen beschermen tegen letsel en ontstekingen, gunstige effecten kunnen hebben op het verzadigingsgevoel en de gewichtstoename kunnen verminderen, en dat ze de cognitieve functie en het humeur ten goede kunnen komen.2 In een studie gepubliceerd in een uitgave uit 2017 van Grenzen in de immunologiepolyfenolen in cacao en pure chocolade oefenen een antioxiderende en ontstekingsremmende werking uit die kan leiden tot hartbeschermende effecten, en de consumptie van cacao en pure chocolade door ouderen kan de neurologische functie, inclusief het geheugen, ten goede komen.3 Onderzoekers van de Loma Linda Universiteit meldden in 2018 dat het consumeren van pure chocolade met een hoog cacaogehalte stress en ontstekingen vermindert, wat de gezondheid van de hersenen en het hart kan ondersteunen.4 Deskundigen wijzen er al snel op dat de voordelen van het eten van chocolade beter zullen worden begrepen met langdurige, gerandomiseerde, klinische onderzoeken.

Kokos-kersenchocolade veganistische wafels

Het kiezen van de beste donkere chocolade

Hoewel de opkomende wetenschap over chocolade hoopvol lijkt, zijn de algehele voordelen van het eten van een van onze favoriete smaakingrediënten misschien niet zo gemakkelijk te slikken als mensen zouden willen. De voordelen van chocolade en cacaobevattende producten lijken verband te houden met het polyfenolgehalte ervan, maar de huidige standaardchocoladelekkernijen zijn doorgaans een verwerkte combine van chocoladelikeur, cacaoboter, cacaopoeder, suiker, emulgatoren en melk, waardoor de potentiële polyfenolen ervan kunnen worden geminimaliseerd. inhoud.

Het roosteren en alkalische behandelingen van cacaopoeder kunnen ook het flavonoïdegehalte ervan verlagen. Afhankelijk van de oogst- en verwerkingsomstandigheden kan tijdens de verwerking tot 90 procent van de flavonoïden verloren gaan. Hoe zit het met pure chocolade versus melkchocolade? In eindproducten kan de hoeveelheid cacao variëren van 7-35 procent in melkchocolade tot 30-80 procent in pure chocolade. Pure chocolade bevat over het algemeen twee keer zoveel polyfenolen als melkchocolade. Witte chocolade heeft er geen.

Gebakken Pindakaas Chocolade Cranberry Haver

Laten we de ruime voorraad vet, verzadigd vet, suiker en calorieën niet vergeten die in elke chocoladereep meekomen. Met 135 tot 150 calorieën per ounce kunnen de polyfenolvoordelen van chocolade gemakkelijk overschaduwd worden door overmatige calorie-inname en gewichtstoename. Een Hershey’s Particular Darkish Chocolate Bar bevat 180 calorieën, 12 gram vet, 7 gram verzadigd vet, 21 gram koolhydraten en 18 gram suiker in de aanbevolen portie van 36 gram (slechts 3 blokken). Bevat pure chocolade cafeïne? Ja; een portie van 1 ounce pure chocoladechocolade met 70-85% cacao bevat 20-60 mg cafeïne. Is pure chocolade veganistisch? Veel pure chocoladerepen bevatten geen dierlijke producten, maar sommige bevatten kleine hoeveelheden zuivelproducten. Controleer voor de zekerheid de etiketten. En hoe zit het met de laatste nieuws dat er zwaar metaal in pure chocolade zit? Consumentenrapporten en ConsumerLab.com hebben het probleem gedocumenteerd en chocoladerepen getest om de repen met de laagste niveaus te vinden. Sommige producten met de minste zware metalen bevatten Lily’s zeezout, Chocoliefde SterkEn Montezuma’s Absoluut Zwart.

De bestsellerauteur van de New York Occasions, Andrew Weil, MD, suggereert dat mensen gezondheidsvoordelen kunnen behalen door meerdere keren per week een ons hoogwaardige pure chocolade te nuttigen die ten minste 70 procent cacao bevat. Maar in plaats van pure chocolade als een ‘gezondheidsvoedsel’ te zien, zouden mensen het moeten beschouwen als een traktatie die plezier en voldoening biedt. Met de aankondiging van een enquête door de chocoladefabrikant Cadbury, waaruit bleek dat 52% van de vrouwen chocolade verkiest boven seks, zou dat niet moeilijk moeten zijn.

Bekijk enkele van mijn favoriete recepten met pure chocolade:

Chocolade Courgette Muffins
Combine van donkere chocolade en kersennoten
Gemakkelijke chocolade-chiapudding met aardbeien
Pistachebiscotti van pure chocolade
Rabarber-aardbeitaart met pure chocolade
Donkere chocoladekoekjes met dadels en walnoten
Gebakken Pindakaas Chocolade Cranberry Haver

Referenties:

  1. Lee, Okay., Kim, Y., Lee, H., en Lee, C. 2003. Cacao heeft meer fenolische fytochemicaliën en een hogere antioxidantcapaciteit dan thee en rode wijn. Journal of Agricultural and Meals Chemistry 51: 7292-7295. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14640573
  2. Katz, David L., et al. “Cacao en chocolade in de menselijke gezondheid en ziekte.” Antioxidanten en Redox-signalering, vol. 15, nee. 10, 2011, blz. 2779-2811., doi:10.1089/ars.2010.3697. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4696435/
  3. Magrone, Thea, et al. “Polyfenolen van cacao en pure chocolade: van biologie tot klinische toepassingen.” Grenzen in de immunologie, vol. 8, 2017, doi:10.3389/fimmu.2017.00677.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5465250/
  4. Loma Linda College Adventistisch Gezondheidswetenschappencentrum. (2018, 24 april). De consumptie van pure chocolade vermindert stress en ontstekingen: gegevens vertegenwoordigen de eerste menselijke onderzoeken naar de influence van de consumptie van pure chocolade op de cognitie en andere hersenfuncties. WetenschapDagelijks. Opgehaald op 8 november 2019 van www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180424133628.htm

Afbeelding: BESTE veganistische chocoladeroomtaartSharon Palmer, MSFS, RDN

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here