Home Voeding De 15 beste ideeën voor een licht diner • Kath Eats

De 15 beste ideeën voor een licht diner • Kath Eats

0
De 15 beste ideeën voor een licht diner • Kath Eats


Op zoek naar een gezonde maaltijd waar je niet zwaar van wordt? Deze lichte dinerideeën gemaakt met echte voedselingrediënten zijn smaakvol en vullend.

Na een seizoen vol feesten zijn veel mensen op zoek naar de beste ideeën voor een licht diner

Ik heb altijd van het gezegde gehouden: “Ontbijt als een koning/koningin, lunch als een prins/prinses, diner als een pauper.”

Het is het tegenovergestelde van wat we associëren met de typische Amerikaanse dag: het ontbijt overslaan voor 2x koffie, lunch onderweg en een grote maaltijd als avondeten.

Op dagen dat ik een grotere lunch heb, verlang ik vaak naar iets lichts als avondeten – zonder al te veel room en boter, rijk vlees of zwaar zetmeel.

Het is heel goed mogelijk om vullende en smaakvolle maaltijden te bereiden die alle drie de macronutriënten – koolhydraten, eiwitten en vet – bevatten, zonder dat je het gevoel krijgt dat je niet op je buik kunt slapen (was daar, gedaan).

Als u op zoek bent naar wat lichtere maaltijden om toe te voegen aan uw maaltijdplan, vindt u hier een lijst met de beste ideeën voor een licht diner waar u het hele jaar door van kunt genieten.

Ze zijn gemakkelijk te maken, voedzaam en velen zijn geschikt voor het bereiden van maaltijden, zodat je er elke avond van de week van kunt genieten – geniet van deze heerlijke diners!

De voordelen van een lichter diner

Naast alleen een voorkeur zijn er tastbare gezondheidsvoordelen verbonden aan het omarmen van een lichtere avondmaaltijd.

Een lichter diner draagt ​​bij aan een betere spijsvertering, waardoor ons lichaam voedingsstoffen efficiënter kan verwerken en een gevoel van algeheel welzijn wordt bevorderd.

Deze bewuste aanpak draagt ​​ook bij aan een betere slaapkwaliteit, omdat een minder belastende maaltijd het nachtelijke verjongingsproces van het lichaam niet onderbreekt.

Het opnemen van voedingsrijke ingrediënten in lichtere dineropties zorgt ervoor dat we niet alleen onze smaakpapillen tevreden stellen, maar ons lichaam ook voorzien van essentiële vitamines en mineralen.

15 beste ideeën voor een licht diner

Mediterraan graankomrecept

Deze Mediterrane Graankom is geweldig om van tevoren te bereiden en ter plekke in minder dan 20 minuten in elkaar te zetten. Ik hou van alle romige sauzen! Ingeblikte artisjokken zijn een geweldige voorraadkast om bij de hand te hebben voor salades of graankommen. En komkommers zijn goedkoop en ook nog eens makkelijk toe te voegen. Maak je dressing met yoghurt om de eiwitten aan te vullen.

lichte dinerideeën

Miso-noedelsoep

Deze soep is eenvoudig te maken en vol van smaak! Het is een stevige, geruststellende en voedzame maaltijd voor koeler weer; het is ook veganistisch en glutenvrij. Avocado’s voegen gezonde vetten toe, en soba-noedels gemaakt van boekweit bieden ook bevredigende eiwitten.

lichte dinerideeën

Pesto Toscaanse boerenkoolsalade met kip

Zin in een knapperige salade? Deze stevige boerenkoolsalade is gemaakt met Toscaanse boerenkool, gemasseerd met pesto en gegarneerd met kip, blauwe kaas en parmezaanse kaas. Het ultieme recept voor een licht diner!

Pompoen Farro-salade

Deze pompoen-farro-salade combineert taaie farro met een hele geroosterde pompoen en een paar verrassingen, zoals granaatappelpitjes! In de koelkast is hij een paar dagen houdbaar, dus ideaal om te maken op de voorbereidingsdag.

Koude Pindanoedels

Het hele gezin zal dol zijn op deze koude pindanoedels voor een snel, gezond diner. Ik vind dit in de zomer altijd heerlijk omdat je het van tevoren kunt maken en meenemen op een picknick. Deze Nootachtige Noedels zijn een andere favoriet. Als je soba- of volkorennoedels gebruikt, krijg je eiwitten en vezels binnen, en de gezonde vetten in de dressing zullen je vullen.

Zalmquinoaburgers met munt-yoghurtsaus

Deze burgers zijn supersnel in elkaar te zetten, zitten boordevol eiwitten en zijn gebakken, dus je hoeft niet bang te zijn om om te draaien! Met veel quinoa en zalm erin, zorgen de eiwitten en vezels ervoor dat je een vol gevoel krijgt. Bovendien heb je further’s voor de lunch!

Zalm Boeddha Bowl

Ik ben dol op buddha bowls in de winter, wanneer koele salades niet altijd voorop staan. Deze Boeddha-kom met zalm combineert de eenvoud van een kom met geschroeide zalm en bruine rijst met de regenboog aan groenten in een Boeddha-kom – het is licht en heerlijk, en een van mijn favoriete recepten voor doordeweekse diners.

Kippengraankom met Godinnendressing

Stevig en gezond, deze kippengraankom met godinnendressing zit boordevol goedheid. Eén van mijn favoriete lichte diners en klaar in 30 minuten! Het is een geweldige manier om kipfilets uit de vriezer te gebruiken die opgebruikt moeten worden, of u kunt een kip uit de winkel gebruiken om u veel tijd te besparen. Bevroren granen werken ook goed in een mum van tijd.

Hete Honing Quinoa Salade

Deze Sizzling Honey Quinoa-salade is gekruid met één geweldig ingrediënt: hete honing! Als je geen hete honing in de winkel kunt vinden, kun je altijd zelf honing maken met pure honing en wat rode chilivlokken. Geserveerd met kruidige gegrilde kip en veel groenten, is deze salade een geweldig alles-in-één, eenvoudig diner.

Makkelijke Tempeh Rijstkommen

Deze makkelijke tempeh-rijstkommen zijn gemaakt met een zelfgemaakte marinade van bouillon, sojasaus, bruine suiker, rijstwijnazijn, sesamolie, knoflook, gember en maizena. AKA al die goede, sterke Aziatische smaken! Je kunt alle groenten toevoegen die je lekker vindt, maar paprika en verse spinazie passen uitstekend bij dit recept. Probeer ook eens peultjes of taugé!

Mexicaanse Boeddhaschaal

Dit Mexicaanse Buddha Bowl-recept zit boordevol verse, echte voedselingrediënten zoals paarse kool en avocado en besprenkeld met een yoghurt-koriander-limoendressing. Zwarte bonen en maïs zorgen voor veel vullende hapjes, en koriander en verse limoenen zorgen voor een zomerse helderheid.

Kikkererwten Boeddha Bowl

Deze kikkererwten-boeddha-kom zit boordevol gezond, echt voedsel en is afgewerkt met een gouden honing-kurkuma-saus. Ik ben dol op de textuur van geroosterde kikkererwten en tofu en zoete aardappelen zullen je vullen.

Snelle en gemakkelijke mediterrane saladekommen

Deze kleurrijke saladekommen met een mediterraan tintje hebben een bevredigende combinatie van zoete en hartige smaak en een romige en knapperige textuur. Combineer vijgen met hummus, artisjokken en pitabroodjes voor een knapperige crunch. Hoe meer smaak- en textuurvakken ik bij elke maaltijd controleer, hoe beter! Het beste van alles is dat deze kommen ingrediënten vereisen die je waarschijnlijk in je koelkast en voorraadkast bij de hand hebt.

Kruidige linzensalade

Geniet ervan als hoofdgerecht met zalm of gegrilde kip erbovenop! Linzen zijn een onderschat ingrediënt in salades en kunnen de eiwitten en vezels van elk gerecht onmiddellijk verhogen. Ik ben dol op deze salade met rucola, maar je kunt alle groenten gebruiken die je bij de hand hebt, zoals babyspinazie.

Gezonde panzanella

Dit recept is een KERF-versie van een gezonde panzanella, wat ‘broodsalade’ betekent in het Italiaans! Het brengt volkorenbrood, boerenkool, pompoen, sperziebonen, tomaten en geitenkaas samen tot een kleurrijke, hartige salade. De geitenkaas maakt het af!

Wat zijn jouw beste ideeën voor een licht diner?LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here