Home Huisdieren 9 essentiële benodigdheden die elke katteneigenaar zou moeten hebben – Pet Weblog

9 essentiële benodigdheden die elke katteneigenaar zou moeten hebben – Pet Weblog

0
9 essentiële benodigdheden die elke katteneigenaar zou moeten hebben – Pet WeblogEssentiële benodigdheden voor katten


Het verwelkomen van een nieuwe kat in huis is een ervaring die velen niet in woorden kunnen uitdrukken. Ze voegen vreugde toe aan ons leven en geven ons gezelschap wanneer we ons alleen voelen. Om ze echter gezond en gelukkig in huis te houden, heb je een zorgvuldige voorbereiding nodig voordat je ze introduceert.

Een van de essentiële aspecten van deze voorbereiding is het verkrijgen van alle basisbenodigdheden om het consolation van uw katten in hun nieuwe omgeving te garanderen. Hier is een gids die je er alles over vertelt.

Dus hier gaat het,

1) Voedsel- en waterbak

A Goede voer- en waterbak voor katten biedt hen een comfortabele voedingservaring, naast het bevorderen van gezonde eetgewoonten. Katten zijn bovendien gewoontedieren, ze houden van een speciale ruimte voor zichzelf waar ze regelmatig en ongestoord kunnen eten. Dit creëert een routine en vermindert alle soorten stress die gepaard gaan met eten. Bovendien, omdat katten in vergelijking met andere dieren weinig dorst hebben, kan de waterbak voor een goede hydratatie zorgen.

2) Hoogwaardig kattenvoer

Investeren in kattenvoer van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat effectief aan de voedingsbehoeften van uw katten wordt voldaan. Dit is de eerste stap om de algehele gezondheid van uw kat te verbeteren. Omdat katten obligate carnivoren zijn, moet hun dieet voornamelijk bestaan ​​uit vlees en vis die hen voorzien van voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, essentiële vitaminen, mineralen, enz. Speciaal kattenvoer bevat minder kunstmatige smaakstoffen en bewaarmiddelen, waardoor het een gezonde keuze is voor katten. alle rassen.

3) Kattenbak en kattenbakvulling

A kattenbak geeft uw kat een specifiek gebied om te urineren en te poepen, waardoor zijn natuurlijke neiging om te graven en zijn uitwerpselen te bedekken wordt nagebootst. Door uw katten een goede toiletruimte te bieden, voorkomt u ongelukken en bevordert u goed eliminatiegedrag. Aan de andere kant, de kattenbakvulling die u in de doos plaatst, helpt vocht te absorberen en slechte geuren te elimineren. Kies een klonterende kattenbakvulling als je de ontlasting gemakkelijk wilt opscheppen en een niet-klonterende kattenbakvulling als je een betere geurbestrijding en opnamevermogen wilt.

4) Krabpalen

Krabben is een natuurlijk gedrag van alle katten. Het helpt hen een gezonde poot te behouden en hun territorium te markeren by way of de geurklieren in hun poten. Daarom moeten alle huiskatten een kattenbak hebben krabpaal. Zonder dit kunnen ze uw meubels of andere huishoudelijke artikelen gebruiken om hun instinctieve behoefte aan klauwen te vervullen, wat ongewenst is.

Bovendien zijn krabpalen uitstekend omdat ze een uitstekende uitlaatklep vormen voor het vrijgeven van opgekropte energie bij de katten. Ze houden uw katten bezig en helpen angstgevoelens te voorkomen als u niet in huis bent.

5) Comfortabel mattress

Katten zijn wezens van consolation, en ze houden van een ontspannende plek die heat en gezellig is. A comfortabel kattenbed vervult hun behoefte en helpt hun stress en angst te verminderen. Bovendien biedt een kattenmand ook isolatie in de winter, wat vooral ten goede komt aan oudere katten die gevoelig zijn voor artritis en gewrichtspijn. Katten hebben privateness nodig, en een speciale ruimte kan hen een gevoel van eigenaarschap bieden, vooral in een huis met kinderen.

6) Kattenspeelgoed

Uw honden voorzien van aantrekkelijk kattenspeelgoed bevredigt hun instinctieve aard om te jagen en te spelen alsof ze in het wild zijn. Een speeltje als bijv kattenspeeltje met touwtje laat uw kat stalken, bespringen en rennen, omdat dit speelgoed een motor heeft die ze laat bewegen. Dit stimuleert het roofzuchtige gedrag bij katten en geeft hen de fysieke en mentale oefening die ze dagelijks nodig hebben. Kattenspeeltjes zijn goed voor oudere katten omdat ze de spiertonus, behendigheid en goede coördinatie behouden.

7) Verzorgingsbenodigdheden

Verzorgingsbenodigdheden zijn noodzakelijk om een ​​uitstekende gezondheid en welzijn bij katten te behouden. Bijvoorbeeld, een kattenborstel of een kam helpt bij het verwijderen van losse vacht, voorkomt het risico op mattering van het haar en vermindert de vorming van haarballen. Het stimuleert ook de bloedtoevoer naar hun huid, wat een gezonde huid en een stralende vacht bevordert. Shampoo’s voor katten zijn een ander belangrijk verzorgingsproduct dat de huid van uw kat beschermt tegen vuil en andere irriterende stoffen. Je hebt ook nodig goede nagelknipper om de nagels van uw kat regelmatig te knippen, omdat overgroeide kattennagels aan voorwerpen kunnen blijven haken, wat kan leiden tot pijn, ongemak of zelfs letsel.

8) Schoonmaakbenodigdheden

Katten zijn van nature schone dieren en zullen van streek raken als hun omgeving stinkt en vies wordt. Dit is waar een accessoire zoals Geur- en vlekverwijderaar komt goed van pas. Ze elimineren alle aanhoudende geuren in uw huis en houden het huis fris. Na het sprayen voorkomt het ook de drang van uw kat om op dezelfde plek te plassen. Een ander belangrijk schoonmaakmiddel voor katten is de doekjes voor huisdieren.

9) Kattenkratten

Katten hebben een beetje eigenwijsheid, waardoor het moeilijk voor je kan zijn om ze ergens naartoe te brengen. Een goede kattenbench helpt je dit probleem op te lossen. Met een kattenbench kun je je kat veilig meenemen naar de dierenarts, het huis van een vriend of zelfs je vakantieplek, zonder te hoeven springen om te ontsnappen. Bovendien zijn katten territoriale dieren die op onbekende plaatsen angstig kunnen worden. Een voor hen bekende bench kan hen een gevoel van veiligheid geven tijdens het reizen.

In totaal,

Door deze 9 essentiële kattenbenodigdheden te verzamelen, bent u goed voorbereid om in bijna alle behoeften van uw geliefde kat te voorzien. Vergeet ook niet om uw kat regelmatig te laten controleren door de dierenarts, om er zeker van te zijn dat hij vrij is van ziekten en gezond blijft. Geef uw katten veel liefde en zorg, en ze zullen snel een geliefd familielid worden.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here