Home Huisdieren 6 suggestions voor het afweren van teken en vlooien bij honden

6 suggestions voor het afweren van teken en vlooien bij honden

0
6 suggestions voor het afweren van teken en vlooien bij honden


Vraag een ervaren hondenbezitter naar een aantal gezondheidsuitdagingen waarmee een hond wordt geconfronteerd, en hij of zij zal hoogstwaarschijnlijk teken en vlooien noemen. Dit zijn kleine parasieten die de huid van uw hond irriteren en het probleem van jeuk, krabben en roodheid van de huid veroorzaken. Teken en vlooien brengen ook verschillende ziekten over en kunnen het immuunsysteem van uw hond verzwakken, wat tot verdere complicaties kan leiden.

In deze weblog leert u enkele nuttige manieren om teken en vlooien van de huid van uw hond te verwijderen en herbesmetting te voorkomen. Dit zal u enorm helpen om een ​​uitstekende gezondheid van uw honden te garanderen.

Dus laten we beginnen,

1) Verzorg ze regelmatig

Een van de beste manieren om teken en vlooien op afstand te houden, is door uw honden regelmatig te verzorgen. Dit helpt niet alleen om de huid van uw hond gezond en glanzend te houden, maar u kunt ook eventuele tekenen van een parasitaire besmetting zien. Hiervoor kunt u minimaal één keer per week de vacht van uw hond borstelen met een mooie hondenborstel en kammen. Besteed aandacht aan gebieden zoals de nek, oren en staart, waar de parasieten zich het meest waarschijnlijk verstoppen.

2) Houd de leefruimte van uw hond schoon

Veel hondenbezitters denken nog steeds dat teken en vlooien alleen hun huisdieren kunnen besmetten. Het is echter verre van waar. Deze parasieten kunnen naar bijna alle delen van uw huis kruipen en voet aan de grond krijgen om uw honden nog verder aan te vallen. Daarom is het belangrijk om uw woonruimtes regelmatig te stofzuigen en schoon te maken om de kans op besmetting te verkleinen. Maak ook regelmatig het beddengoed van uw hond schoon, evenals de plekken zoals tapijt en ander meubilair waar uw hond het grootste deel van zijn tijd doorbrengt. Door uw honden met heet water te wassen, kunt u eventuele bestaande eieren of larven van teken en vlooien doden.

3) Gebruik teken- en vlooienoplossingen

Als uw hond al besmet is met teken en vlooien, zal uw dierenarts dit waarschijnlijk aanbevelen Teken- en vlooienoplossingen naast hun behandeling. Sommigen van hen omvatten Teken- en vlooienshampoo, Antiparasitaire spray, Spot-OnEn Teken- en vlooienhalsband, waardoor deze zeurende parasieten zonder enige vertraging effectief van de huid van uw hond worden verwijderd. Elk van deze opties heeft zijn eigen voordelen en u moet dit met uw dierenarts bespreken voordat u er een voor uw hond kiest.

4) Houd uw tuin netjes

Teken en vlooien blijven vaak buiten uw huis hangen om gemakkelijk een passerende gastheer aan te vallen. Dit is de reden waarom het schoonhouden van uw erf de kans op parasitaire invasie bij uw honden aanzienlijk kan verkleinen. Verwijder alle soorten hoog gras en vuil buiten uw huis, waar teken en vlooien gewoonlijk gedijen. Het gebruik van huisdierveilige pesticiden en natuurlijke insectenwerende middelen op de binnenplaats kan er ook voor zorgen dat deze parasieten uw honden niet binnendringen.

5) Wees voorzichtig in gebieden die gevoelig zijn voor teken en vlooien

Als uw hond een aanzienlijke hoeveelheid tijd buiten doorbrengt, moet u voorzichtig zijn met plaatsen waar de kans op parasitaire besmetting bestaat. Zelfs als u met uw honden in parken wandelt, moet u goed geprepareerde paden kiezen en hoge struiken en dichte begroeiing vermijden. Als u terugkeert van een wandeling buiten, vooral tijdens de moesson, controleer dan uw honden op tekenen van teken en vlooien. Je moet je vooral concentreren op moeilijk bereikbare plekken bij honden, zoals tussen de tenen en onder de staart.

6) Zorg voor een regelmatige dierenartscontrole

Regelmatige dierenartscontroles zijn van groot belang, niet alleen voor het behoud van een goede gezondheid van de honden, maar ook voor het voorkomen van parasitaire aanvallen. Uw dierenarts zal ook de juiste preventieve maatregelen aanbevelen op foundation van de leeftijd, het ras en de levensstijl van uw hond. Bovenal zullen ze checks uitvoeren op door teken overgedragen ziekten bij uw honden, wat een vroege detectie van parasieten en snelle actie indien nodig ondersteunt.

In het kort,

Het voorkomen van het probleem van teken en vlooien bij honden vereist een combinatie van zorg, hygiëne en proactieve maatregelen. Deze bovengenoemde suggestions zullen u enorm helpen om uw hond te beschermen tegen de ongemakken veroorzaakt door parasieten en om een ​​uitstekende gezondheid van uw hond te garanderen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here