Home Carrière Recessiebestendig: 3 manieren om een ​​onmisbare werknemer te zijn

Recessiebestendig: 3 manieren om een ​​onmisbare werknemer te zijn

0
Recessiebestendig: 3 manieren om een ​​onmisbare werknemer te zijn


In tijden van disaster zijn veel bedrijven gedwongen de kosten drastisch te verlagen, wat resulteert in massale ontslagen en personeelsbevriezingen. Als het bedrijf geen geld verdient (of erger nog, geld verliest), kan het het zich niet veroorloven al zijn werknemers te blijven betalen.


Als u bang bent dat uw baan in gevaar komt, is het belangrijk om glashelder te zijn over uw ROI. Als werknemer moet u zich afvragen: “Ben ik geld aan het besparen of verdien ik het bedrijf?”

Werknemers die sparen of geld verdienen voor hun bedrijf worden vaak gezien als ‘onmisbaar’ en zullen zelfs in moeilijke tijden niet worden losgelaten.

Wilt u uw baan redden? Hier zijn enkele ideas om u te helpen aan het werk te blijven tijdens een recessie.

Laat ze zien dat je een geldmaker (of spaarder) bent

Professionele man bewijst dat hij een onmisbare werknemer is tijdens een werkvergadering door het bedrijf geld te besparen

Grote voorraad

Veel bedrijven worden gedwongen om in uitdagende of trage periodes op de kosten te bezuinigen. Als het bedrijf geen geld verdient, verliest het geld. Als werknemer moet u de kosten van uw dienstverband kunnen verantwoorden als u uw baan wilt behouden. Welk rendement kan uw werkgever verwachten?

Denk na over de belangrijkste functie van uw baan. Brengt u op de een of andere manier geld binnen? Bijvoorbeeld, een e-mailmarketeer heeft invloed op het bedrijfsresultaat door producten te promoten om nieuwe klanten te werven en oudere klanten terug te halen. Of bespaar je op een of andere manier geld? Als u bijvoorbeeld op de afdeling Operations werkt, bent u waarschijnlijk verantwoordelijk voor het efficiënter maken van processen, zodat er minder tijd en geld aan wordt besteed.

In eerste instantie is het misschien niet voor de hand liggend, maar een bedrijf zou je niet aannemen als jouw rol hen niet op de een of andere manier helpt de koers te verleggen. Als u kunt identificeren waar u werkelijk invloed heeft op het bedrijfsresultaat en u zich op die activiteiten kunt concentreren, vergroot u uw kansen daarop je baan behouden.

Maximaliseer de efficiëntie en output

Professionele vrouw praat met haar baas over het worden van een onmisbare werknemer op het werk

Grote voorraad

In onzekere tijden moet u bereid zijn meer aan uw bord toe te voegen, aangezien dat waarschijnlijk wel het geval zal zijn ontslagen en personeelsbevriezingen. Zal het overweldigend zijn? Ja. Maar in tijden als deze moet je uitzoeken hoe je zo efficiënt mogelijk kunt zijn om alles gedaan te krijgen om waarde toe te voegen (en gezond te blijven).

Zorg er dus voor dat u effectief prioriteiten stelt, dat u zich concentreert op activiteiten met een hoge opbrengst die de naald in beweging brengen, en dat u alle afleidingen buitensluit die u ervan kunnen weerhouden uw werk gedaan te krijgen.. Maak een lijst van uw dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse taken/projecten, bedenk dat uw tijd zuigt en praat ermee uw leidinggevende om er zeker van te zijn dat u de juiste dingen prioriteit geeft.

Maak uw verwachtingen duidelijk van uw supervisor

Man praat met zijn manager over haar verwachtingen, zodat hij een onmisbare medewerker kan worden

Grote voorraad

Het is misschien tijd om contact op te nemen met uw supervisor om er zeker van te zijn dat u beiden op dezelfde lijn zit wat betreft wat u zou moeten doen. Er kunnen veranderingen plaatsvinden die gevolgen voor u hebben, jouw baasof je staff, dus zorg ervoor dat je de foundation raakt. In tijden van veel stresswordt er misschien van je verwacht dat je meer doet met minder (of in minder tijd).

En als uw supervisor additional hulp nodig heeft, neem dan de zaken uit handen. Laat ze zien dat je bereid bent om in moeilijke tijden tot het uiterste te gaan (zonder te klagen) om hun leven gemakkelijker te maken. Laat zien dat u een aanwinst voor uw staff bent, en geen final.

Ook al ben je een excessive performer in je organisatie, er is altijd een kans dat je deel uitmaakt van een massa ontslag. Wanneer een bedrijf financiële moeilijke tijden doormaakt, zal het gedwongen zijn kosten te besparen en werknemers te laten vertrekken om te kunnen overleven. Het goede nieuws is dat door de bovenstaande ideas te volgen, u uw kansen op het krijgen ervan aanzienlijk kunt verkleinen ontslagen.

Onthoud dit advies dus – en veel succes!

Meer hulp nodig bij je carrière?

Lid worden om te leren hoe u uw ware potentieel kunt ontketenen en kunt krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here