Home Carrière Hoe onderzoek je een werkgever?

Hoe onderzoek je een werkgever?

0
Hoe onderzoek je een werkgever?


Onderzoek doen bij een werkgever kan het verschil maken tussen een sollicitatie of sollicitatiegesprek dat generiek aanvoelt en een nieuwe bestemming heeft, waardoor u overkomt als een voorbereide en goed geïnformeerde kandidaat die weet waarom hij of zij in deze rol en bij deze werkgever wil werken.

Een van onze grootste aanbevelingen bij het indienen van sollicitaties en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken is om onderzoek te doen naar de werkgever, zodat u uw aanpak kunt afstemmen en rekening kunt houden met hun belangrijkste zorgen, waarden en wervingscriteria. Maar wat kun je doen om een ​​werkgever te onderzoeken?

Hun webpagina’s – een woord van waarschuwing

Uw eerste gedachte om informatie over een werkgever te vinden, is wellicht om naar hun web site te gaan en dit is een geweldige plek om te beginnen! Ze hebben misschien informatie over wat ze zoeken in hun werknemers, hoe ze de voorkeur geven aan een CV-structuur en over enkele van de projecten waaraan ze werken. Houd er echter rekening mee dat niet alleen u en andere potentiële werknemers deze webpagina’s bekijken, maar ook potentiële klanten of belanghebbenden. Op deze manier zullen veel werkgevers een marketingfront op hun webpagina’s hebben dat de hoeveelheid informatie die u vindt, kan beperken. Daarom wil je je zoektocht naar informatie een beetje verbreden. Hier zijn enkele andere ideeën:

Haal het maximale uit sociale media

Sociale media kunnen een geweldige manier zijn om toegang te krijgen tot informatie over een werkgever of sector of om meer te weten te komen over mogelijke carrièremogelijkheden. Sommige banensectoren zijn sterk aanwezig op sociale media. Wist je dat de uitgeverijsector zwaar opereert through Twitter/X? Literaire agenten gebruiken Twitter vaak om hun netwerk uit te breiden en nieuw expertise te ontdekken, terwijl uitgeverijen regelmatig nieuws delen, het platform gebruiken om publicaties te adverteren en vacatures te delen through vaak meerdere accounts. Met veranderingen aan het Twitter/X-platform is TikTok een belangrijke nieuwe speler in de wereld van de publicerende sociale media, maar dat is een blogpost voor een andere keer!

Blijf op de hoogte van sociale media

Dit is een voorbeeld van een sector die sociale media gebruikt voor zijn dagelijkse werkzaamheden, maar sociale media kunnen ook een geweldige informatiebron zijn voor alle sectoren. Heb je geprobeerd te zoeken naar Warwick-alumni op LinkedIn om te zien welke ervaring de mensen hebben die de banen vervullen waarin je geïnteresseerd bent? Heb je naar het Twitter/X-account van een werkgever gekeken om te zien welk nieuws zij vieren met hun volgers? Vaak hebben grote bedrijven een heel staff mensen dat zich bezighoudt met het beheren van hun sociale media, omdat het een handige manier is om updates over het bedrijf te delen, dus maak daar gebruik van. Nogmaals een waarschuwing: deze accounts zijn een vorm van advertising and marketing, dus doe dat niet zojuist lees hun sociale media – gebruik dit als springplank om je onderzoek verder te ontwikkelen.

Sectorspecifieke nieuwsuitzendingen

Verschillende beroepssectoren zullen blogs, e-nieuwsbrieven, denktanks, nieuwsaccounts op sociale media en meer formele tijdschriften en tijdschriften als publicaties hebben, zodat u op de hoogte kunt blijven van de belangrijkste gebeurtenissen die van invloed zijn op de sector. Als loopbaanadviseur in het hoger onderwijs volg ik en ben ik geabonneerd op een reeks nieuwsbrieven, nieuwsmedia en blogs die mij op de hoogte houden van wat er gebeurt op universiteiten en bij werkgevers in het Verenigd Koninkrijk en de wereld. Hierdoor kan ik op de hoogte blijven van de voortdurend veranderende nieuwscyclus en weten wat van invloed kan zijn op de manier waarop ik mijn werk benader.

Door u aan te melden voor nieuwskanalen wanneer u een bepaalde sector betreedt, komt u op een passieve manier te weten wat van invloed kan zijn op het werk dat u zou doen in de functie waarop u solliciteert. Het geeft u ook veel actuele informatie waaruit u kunt putten tijdens een sollicitatiegesprek. sollicitatie of sollicitatiegesprek. Zorg ervoor dat u hier bovenop komt als u begint met zoeken naar een baan, zodat het onderzoeksproces een stuk minder tijdrovend wordt!

Ken uw lopende zaken

Hoewel er sectorspecifiek nieuws en informatie zal zijn die waardevol kunnen zijn bij het informeren van uw sollicitaties, is weten wat er in de wereld gebeurt een goede tip voor iedereen die op een baan solliciteert, aangezien dit grote gebeurtenissen zijn die iedereen kunnen beïnvloeden, ongeacht hun baan of baan. sector. Probeer het nieuws in de gaten te houden om meer in het algemeen op de hoogte te blijven van uw lopende zaken.

Warwick-bronnen

Als Warwick-student heb je through de bibliotheek toegang tot bronnen die een breed beeld kunnen schetsen van een bepaalde beroepssector of werkgever. Hier vindt u een lijst met actuele bedrijfsdatabases die toegankelijk zijn through de universiteitsbibliotheek hier . Deze databases bieden informatie over de omzet van organisaties, het aantal werknemers, latest nieuws en sectorupdates, evenals enkele SWOT-analyses voor sommige werkgevers. Als u wilt solliciteren op functies die verband houden met het bedrijfsleven, vindt u dit detailniveau wellicht bijzonder nuttig, maar het bredere sectornieuws kan interessant zijn voor iedereen die solliciteert op functies binnen de activiteiten van een organisatie.

Carrière-evenementen

Probeer werkgeverspresentaties, vaardigheidssessies en beurzen bij te wonen…

Maak ten slotte gebruik van de werkgevers- en carrière-evenementen die we hier op de campus en on-line through de universiteit hebben. Er zijn het hele academisch jaar een hele reeks evenementen, werkgeversgesprekken, panels en carrièrebeurzen, vooral in de herfst- en lenteperiode. Ze bieden een geweldige kans om te horen van werkgevers waarin u mogelijk geïnteresseerd bent, nieuwe werkgevers te ontdekken en de vragen te stellen die u wilt weten. Evenementen worden aangekondigd through MijnVoordeel dus kijk eens wat er binnenkort aan de hand is. Ik hoop je daar te zien!
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here