Home Auto Ram ProMaster EV levert een roze slip op diesel-last-mile-bestelwagens

Ram ProMaster EV levert een roze slip op diesel-last-mile-bestelwagens

0
Ram ProMaster EV levert een roze slip op diesel-last-mile-bestelwagens


Het Ram-merk van Stellantis is misschien het meest bekend vanwege het pronken met alle perspective met zijn Insurgent- en TRX-pickups. Maar dinsdag werd een line-up onthuld die er eenvoudig uitziet en toch volledig elektrisch is.

De ProMaster Electrical Van-familie is het eerste volledig elektrische voertuig voor Ram en loopt voorop – qua technologie, zo niet qua design – richting toekomstige elektrische auto’s, waaronder de Ram 1500 REV elektrische pick-up.

De ProMaster EV-reeks omvat een leveringsmodel plus twee vrachtmodellen, en de laatste twee omvatten standaard vrachtlengtes van 12 voet of verlengde vrachtlengtes van 13,5 voet.

2024 Ram ProMaster EV

2024 Ram ProMaster EV

2024 Ram ProMaster EV

2024 Ram ProMaster EV

2024 Ram ProMaster EV

2024 Ram ProMaster EV

Alle eerste versies van de ProMaster EV-reeks zijn gebouwd op een wielbasis van 159,0 inch, terwijl de leveringsversie een oprolbare achterdeur en een hoog dak krijgt, waardoor een laadhoogte tot 86,0 inch en een laadhoogte van 75,6 inch mogelijk zijn. breedte van de lading. De bezorgversie beschikt bovendien over een verwarmd stuur en een verwarmde voorruit. De Cargo-versies zijn voorzien van een zakdeur en bieden twee verschillende dakhoogtes, waardoor het aanbod op een totaal van vijf varianten komt.

Alle versies van de ProMaster EV-serie worden aangedreven door dezelfde aandrijfmodule op de voorwielen, die 268 pk en 302 lb-ft koppel levert. De ProMaster EV heeft andere specificaties dan zijn zakelijke neef, de Fiat e-Ducato, met een accupakket van 110 kWh, gemonteerd onder de vloer. Het maakt een bereik van maximaal 260 kilometer mogelijk in de stad, beweert Ram, met snelladen tot 150 kW en 240 volt AC-laden tot 11 kW through een wallbox. Er zijn nog geen oplaadtijden bekend.

2024 Ram ProMaster EV

2024 Ram ProMaster EV

Deze busjes zijn klaar voor aanpassingen voor specifieke taken of verbouwingen, en Ram merkt op dat de indeling met voorwielaandrijving daarbij helpt.

Rivalen zijn onder meer de Riviaanse EDV, Mercedes eSprinterEn Ford E-Transit. Tot nu toe is er geen consumentenversie van een van deze bestelwagens, maar het is een mogelijkheid en een vormfactor die in het verleden werd aangeboden in gezinsuitrustingen.

Zoals Ram heeft bevestigd, a waterstofbrandstofcelwagen is ook onderweg.

Deze elektrische bestelwagens zullen dat wel zijn fleet-connected voor lage eigendomskosten, deels mogelijk gemaakt door telematicadiensten die wagenparkbeheerders en chauffeurs inzichten zullen bieden die de efficiëntie bevorderen. De ProMaster EV zal through deze telematicadiensten ook draadloze firmware-updates voor voertuigen, draadloze apps en een wifi-hotspot ondersteunen, en het infotainmentsysteem krijgt draadloze kaartupdates.

2024 Ram ProMaster EV

2024 Ram ProMaster EV

2024 Ram ProMaster EV

2024 Ram ProMaster EV

2024 Ram ProMaster EV

2024 Ram ProMaster EV

Aan de voorkant is het interieur van de ProMaster EV voorzien van een 10,1-inch configureerbaar touchscreen-display met een aanpasbaar startscherm en vijf gebruikersprofielen, evenals draadloze Apple CarPlay- en Android Auto-compatibiliteit en een Alexa In-Automobile Assistant.

Het laadvermogen voor de ProMaster EV-vrachtwagen varieert tot 3.020 pond, terwijl de bezorgversie tot 2.030 pond laadvermogen biedt, plus routebeschrijvingen voor de laatste kilometer voor chauffeurs en een Alexa virtuele assistent in het voertuig.

2024 Ram ProMaster EV

2024 Ram ProMaster EV

Stellantis zegt dat de ProMaster EV SAE Stage 2-ondersteund rijden zal bieden, genaamd Lively Driving Help, en met radarsensoren en digicam’s. Het zal ook dynamische routefuncties bevatten, met zowel een laadstationzoeker als een dynamische ritvoorspelling die gebruik maakt van de realtime batterijcapaciteit. Een achteruitkijkspiegel met hoge resolutie is inbegrepen en er zijn een achteruitrijcameraspiegel en een surroundcamerasysteem beschikbaar. Daarnaast bevatten de ProMaster EV-bestelwagens een reeks actieve veiligheidsitems, waaronder detectie van slaperigheid bij de bestuurder.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here