Home Onderwijs Oproep om de examencijfers te verhogen voor leerlingen op scholen die het zwaarst getroffen zijn door een concrete disaster, omdat leraren zeggen dat de reduce vernield zijn

Oproep om de examencijfers te verhogen voor leerlingen op scholen die het zwaarst getroffen zijn door een concrete disaster, omdat leraren zeggen dat de reduce vernield zijn

0
Oproep om de examencijfers te verhogen voor leerlingen op scholen die het zwaarst getroffen zijn door een concrete disaster, omdat leraren zeggen dat de reduce vernield zijn


Leerlingen bij scholen waar het onderwijs zwaar getroffen is door de afbrokkeling concreet disaster zouden hogere cijfers moeten krijgen GCSE en examens op A-niveau, zeggen onderwijsdeskundigen.

Meer dan 150 scholen in het hele land werden gedwongen geheel of gedeeltelijk te sluiten, slechts enkele dagen voordat de leerlingen in augustus naar college terugkeerden, nadat bleek dat ze ‘onveilig’ gewapend geautoclaveerd cellenbeton (RAAC) bevatten.

Het noodbesluit om scholen te sluiten was de aanleiding door het instorten van één balk gemaakt van het lichtgewicht materiaal, leidde tot zorgen over a groot aantal openbare gebouwen gebouwd of gerenoveerd toen Raac populair was tussen de jaren vijftig en negentig.

Schade in de Parks Main Faculty in Leicester, die werd getroffen door Raac

(Jacob Koning/PA)

Raac is sindsdien geïdentificeerd ruim 230 scholen, evenals gerechtsgebouwen en ziekenhuizen. Terwijl slechts drie scholen vanaf november voor sommige leerlingen nog steeds onderwijs op afstand moesten gebruiken, waren anderen gedwongen gymzalen en Portakabins als klaslokalen te gebruiken, of ruimte te gebruiken op nabijgelegen scholen.

Uit een onderzoek van de Universiteit van Durham is nu geconcludeerd dat de resultaten van studenten die zwaar door de disaster zijn getroffen, deze zomer met wel 10 procent zouden moeten stijgen.

In het onderzoek werd gekeken naar de St. Leonard’s Catholic Faculty in Durham, die vaak tot de finest presterende staatsscholen in het Noord-Oosten behoort, maar zag dat de onderwijsplannen dit najaar in duigen vielen nadat Raac in verschillende gebouwen werd aangetroffen.

“De regering, Ofqual en de examencommissies moeten een plan bedenken om de angst van de leerlingen op deze college en andere soortgelijke scholen weg te nemen, en hen kwalificatieresultaten te bieden die gelijkwaardig zijn aan wat er zou zijn gebeurd zonder de disaster”, aldus de woordvoerder. studie afgerond.

De auteurs van de studie, professoren Stephen Gorard en Nadia Siddiqui, adviseerden om de cijfers te verhogen en zeiden: “Het ministerie van Onderwijs zou misschien kunnen bepalen dat zoiets plaatsvindt als onderdeel van hun pakket maatregelen om de weinige scholen te helpen die met de ergste gevolgen van de Raac worden geconfronteerd. disaster.”

Ouders hebben gedemonstreerd ter ondersteuning van de St Leonard’s Catholic Faculty

(Tom Wilkinson/PA)

Uit hun rapport bleek dat de college in september op zeer korte termijn moest sluiten en dat er de eerste week geen onderwijs plaatsvond. Daarna begonnen de on-line reduce, met een langzame hervatting van de face-to-face reduce in vaak krappe omstandigheden, terwijl de groepen 7 en 8 worden gegeven op Ushaw Faculty, een busrit van zes kilometer verderop.

De sporthal van de college is opgedeeld in klaslokalen, maar door het ontbreken van plafonds is de akoestiek slecht en kunnen leerlingen moeilijk horen wat de leraren zeggen.

In Engels en wiskunde kregen de leerlingen les in klassen van 120 personen en uit recente interne beoordelingen bleek dat de leerlingen op toetsen ongeveer een cijfer lager scoorden dan verwacht. Bij andere examenvakken wordt gezegd dat leerlingen weken achterlopen op het leerplan.

Een wetenschapsleraar zei tegen de auteurs: “Ik kan nu niet veel laboratoriumwerk doen. Studenten haten de wetenschap nu omdat er geen experimenten en laboratoriumactiviteiten voor hen zijn. Dit zou gevolgen hebben voor hun academische prestaties.”

Scholen werden gedwongen klaslokalen en gebouwen te sluiten nadat ze Raac hadden ontdekt

(Jacob Koning/PA)

Hoofdjongen James Smith, die deze zomer na zijn A-niveau fysiotherapie wil gaan studeren aan de universiteit, zei: “Het gebrek aan geschikte ruimte op de college begint echt impression te krijgen.

“Er is zo’n vraag naar ruimte dat leerlingen in hun vrije periodes op zoek gaan naar klaslokalen, sommige studenten gaan naar lokale cafés om te studeren, of moeten naar huis en dan terugkomen voor latere reduce.

“Niets van dit alles is een effectieve manier van leren en het is erg zorgwekkend als we nog maar vijf maanden verwijderd zijn van onze examens. Ik zou er bij de regering op willen aandringen om samen te werken met examencommissies om rekening te houden met de aanhoudende ontwrichting waarmee we worden geconfronteerd.”

Ondertussen zijn de leerlingen zich bewust van de stress die leraren ervaren. Eén zei: “Leraren zijn moe en uitgeput. Het is zo moeilijk om les te geven in sporthallen waar leraren luid moeten praten, maar we ze op de achterste rij nog steeds niet duidelijk kunnen horen.”

Een leerling uit groep 11 maakte zich zorgen over hoe ze het zouden doen op het GCSE en zei: “Mijn vrienden op andere scholen hebben meer dingen gedaan dan wij hier en ze liggen ver op ons voor. Ik ben bang dat mijn resultaten niet zo goed zullen zijn als ik zou willen, omdat we dingen niet goed hebben geleerd.”

Ruim honderd scholen, kinderdagverblijven en hogescholen in Engeland kregen in augustus te horen dat ze klaslokalen moesten sluiten met afbrokkelend beton.

(Jacob Koning/PA)

Mary Kelly Foy, Labour-parlementslid voor Durham, zei dat het, na zeventien weken van verstoring van hun onderwijs, “volkomen ondoorgrondelijk” was waarom ministers, toezichthouders en de examencommissie niet bereid waren “redelijke aanpassingen aan te bieden” aan hun resultaten.

Nick Hurn, algemeen directeur van de belief die de college beheert, drong er bij het ministerie van Onderwijs ook op aan om opnieuw na te denken en zei: “We accepteren niet dat de minister niet kan ingrijpen, aangezien er tijdens Covid een precedent werd geschapen.

“Ik zou zelfs zo ver willen gaan om te zeggen dat het school- en trustpersoneel het gevoel had dat we de pandemie opnieuw doormaakten, maar dan alleen. We verwachten een afgemeten en redelijke reactie op het rapport.”

Een woordvoerder van het Ministerie van Onderwijs zei: “De veiligheid van personeel en leerlingen is van het allergrootste belang, en we hebben nauw samengewerkt met scholen, waaronder St Leonards, om Raac te identificeren en de verstoring van het onderwijs voor leerlingen tot een minimal te beperken.

“Samen met Ofqual hebben we samengewerkt met prijsorganisaties om discussies met getroffen scholen te faciliteren. We hebben de organisaties gevraagd om, waar mogelijk, langere verlengingen voor cursussen en niet-examineerde beoordelingen overeen te komen, zodat scholen zoveel mogelijk tijd hebben om dit belangrijke deel van het leerproces en de kwalificaties van leerlingen te voltooien.”

Aanvullende rapportage door PA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here