Home Bedrijf Econoom legt uit waar bedrijven in 2024 op moeten letten

Econoom legt uit waar bedrijven in 2024 op moeten letten

0
Econoom legt uit waar bedrijven in 2024 op moeten letten


De meningen van ondernemers die bijdragen, zijn die van henzelf.

Elke week publiceren overheidsinstanties en een handvol particuliere bedrijven een enorme hoeveelheid gegevens over de economie. Elk datapunt betekent iets voor iemand, maar ze zijn niet allemaal related voor elk bedrijf. Dus als we de ruis buiten beschouwing laten, welke gegevens zullen ons dan vertellen hoe we dit jaar door de economie moeten navigeren?

Verwant: Investeren in groei of kosten besparen? 3 dingen die topbedrijven goed doen ondanks economische onzekerheid

1. Aanwerven

Als u nieuwe medewerkers plant en u zich afvraagt ​​hoeveel de arbeidsmarkt Als u wat losser wordt, zult u waarschijnlijk aandacht willen besteden aan de gegevens over aanwervingen en ontslag bij de overheid Onderzoek naar vacatures en arbeidsomzet. Wanneer deze percentages hoger zijn, zijn er veel mogelijkheden beschikbaar en hebben mensen er vertrouwen in om van baan te veranderen. Retentie is in deze situatie ook moeilijker.

Als het gaat om het instellen van de beloning, kunt u de Arbeidskostenindex om de huidige pattern in te schatten. Maar onthoud: tijdens periodes van hoge inflatie zullen werknemers vaker prijsverhogingen willen, dus verwachtingen over het prijsverloop zijn van cruciaal belang. Gelukkig houdt de Federal Reserve Financial institution of New York deze verwachtingen in de gaten met een maandelijkse enquête.

2. Kosten

Naast personeel is het andere grote rode getal in de boeken van elk bedrijf de kosten van inputs. Weten hoe deze kosten zullen evolueren is van cruciaal belang voor het budgetteren, en gegevens kunnen hier ook helpen. De Fabrikant prijsindex houdt de inputkosten bij voor een breed scala aan grondstoffen en industrieën, zodat u verder in de toeleveringsketen kunt kijken en kunt voorspellen welke stijgingen aan uw bedrijf zullen worden doorgegeven.

U wilt ook de energieprijzen in de gaten houden. Ze kunnen de kosten van bijna alle goederen beïnvloeden, aangezien energie meestal betrokken is bij zowel de productie als het transport. Een nuttige graadmeter is de prijs van futures op ruwe olie, die hints biedt over waar de olieprijzen in de nabije toekomst naartoe zullen gaan. Veranderingen in deze prijzen worden uiteindelijk doorgegeven aan raffinaderijen, nutsbedrijven, benzinepompen en andere eindgebruikers van brandstoffen en elektriciteit.

Verwant: 12 kostenbesparende strategieën om u te helpen gedijen in een langzame economie

3. Rentetarieven

Het is ook de moeite waard om het verloop van verschillende soorten prijzen te bekijken – prijzen voor arbeid, inputs, huurcontracten en energie – om een ​​idee te krijgen van wat de Federal Reserve waarschijnlijk gaat doen. Als de prijzen beginnen te stijgen, zullen langverwachte dalingen van de kortetermijnrente minder waarschijnlijk worden.

Je kunt zien wat de financiële markten verwachten te gebeuren door naar de rentecurve te kijken – de reeks van rentecurves rentetarieven voor vergelijkbare effecten met verschillende looptijden. Sinds medio december is bijvoorbeeld de Rentecurve voor staatsobligaties suggereerde dat de rente de komende twee jaar met meer dan één procentpunt zou dalen. Dit is belangrijke informatie om te weten bij het plannen van nieuwe investeringen, vooral als u deze met schulden financiert.

4. Consumenten

De belangrijkste motor van de economie zijn de consumenten; hun uitgaven aan goederen en diensten zijn ongeveer twee keer zo hoog als de uitgaven van de overheid en het bedrijfsleven samen. Tijdens de Covid-19-pandemie zorgen veranderingen in de consumentenbestedingen ervoor dat de arbeidsmarkten en de toeleveringsketen in rep en roer komen. Het is dus cruciaal om te weten wat ze vervolgens gaan doen.

Over het algemeen blijven consumenten geld uitgeven als de arbeidsmarkt sterk is. Hoog arbeidsparticipatie en een laag werkloosheidspercentage Voor de meerderheid van de Amerikanen betekent dit doorgaans gezonde banksaldi. Maar die banksaldi zijn niet zo gezond als tijdens de pandemie, toen werknemers additional spaargeld konden opbouwen omdat ze geen geld aan de gebruikelijke dingen konden uitgeven. De Federal Reserve biedt periodieke updates op deze overtollige besparingen, wat een idee geeft van hoeveel additional contant geld consumenten hebben. Tarieven van creditcardachterstanden suggereren ook dat consumenten misschien niet zo positief zijn.

Het is ook nuttig om rekening te houden met de specifieke kenmerken van het verbruik. De verhouding tussen de uitgaven aan diensten en de uitgaven aan goederen, gecorrigeerd voor prijzen, maakte in het start van de pandemie een grote duik, maar herstelde zich daarna gedeeltelijk en stabiliseerde zich. Nu is de verhouding slechts een klein beetje lager dan waar de pattern van vóór de pandemie naartoe ging. Het lijkt erop dat er ruimte is voor een herstel van de uitgaven aan diensten, vooral als de nervositeit over een recessie afneemt.

Verwant: Is de inflatie echt aan het afkoelen? In de huidige onzekere economie adopteren slimme consumenten (en handelaars) deze nieuwe gewoonten

5. Valuta’s

Buitenlands wisselmarkten zijn notoir moeilijk te voorspellen, maar ze beïnvloeden alles wat we importeren en exporteren. Op de lange termijn zijn ze afhankelijk van de economische groei en de koopkracht in landen over de hele wereld. Op de korte tot middellange termijn worden ze vaak gedreven door vraag en aanbod naar valuta’s die beleggers kunnen gebruiken om effecten te kopen.

Op dit second lijkt het erop dat de rentetarieven hier eerder zullen dalen dan in andere markten zoals de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Als gevolg hiervan zouden beleggers een deel van hun geld uit de Verenigde Staten kunnen verplaatsen om elders hogere rendementen te vinden. Een wegvloeiing van middelen zou leiden tot een daling van de waarde van de greenback en tot hogere importprijzen in reële termen. Het zou de Amerikaanse export ook goedkoper maken in de relaxation van de wereld. Maar als de aandelenmarkt een grote rally zou lanceren, zouden beleggers weer kunnen toestromen. Dit zijn de kleine marges die van invloed zullen zijn op het lot van bedrijven die producten in het buitenland kopen en verkopen.

Het lijkt misschien veel werk om deze bij te houden economische gegevens, maar met een beetje moeite kom je al een heel eind. De sleutel is om een ​​paar indicatoren te kiezen die nauw verband houden met uw bedrijf en er vervolgens voor te zorgen dat u precies begrijpt hoe ze worden berekend en hoe ze verband houden met uw bedrijfsresultaten. Nu we weer een onzeker jaar ingaan, is het openen van je ogen met knowledge een stuk beter dan blind vliegen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here