Home Onderwijs 6 manieren waarop schooldirecteuren de betrokkenheid van het gezin kunnen verbeteren

6 manieren waarop schooldirecteuren de betrokkenheid van het gezin kunnen verbeteren

0
6 manieren waarop schooldirecteuren de betrokkenheid van het gezin kunnen verbeteren


Belangrijkste punten:

Als schoolbestuurder dacht ik veel na over de betrokkenheid van het gezin. Hoe kan ik ervoor zorgen dat meer ouders en voogden zich verbonden en geïnteresseerd voelen om betrokken te raken? Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn personeel in touch komt met gezinnen? Ik heb artikelen onderzocht en verschillende strategieën geprobeerd.

Ongeveer twee jaar geleden kreeg ik de kans om samen te werken met een intern crew dat technische assistentie verleende aan een district als onderdeel van een subsidie ​​van de Invoice and Melinda Gates Basis. Een van de aandachtspunten van onze samenwerking was het creëren van middelen om de betrokkenheid van gezinnen te ondersteunen en te vergroten. Ons crew deed onderzoek en concentreerde zich voor dit werk op het werk van Karen Mapp, PhD, en het Twin Capability-Constructing Framework for Household-College Partnerships. Dit raamwerk heeft mij doen nadenken over gezinsbetrokkenheid.

In ‘Companions in Training: A Twin Capability-Constructing Framework for Household-College Partnerships’ leggen Mapp en Paul Kuttner uit dat er zes procesvoorwaarden zijn ‘die belangrijk zijn voor het succes van capaciteitsopbouwende interventies.’ Zij stellen dat “procesomstandigheden van cruciaal belang zijn voor het ontwerpen van effectieve initiatieven voor het opbouwen van de capaciteit van gezinnen en schoolpersoneel om samen te werken op manieren die de prestaties van leerlingen en schoolverbetering ondersteunen.”

De zes procesvoorwaarden vereisen dat initiatieven voor gezinsbetrokkenheid zich op deze zes gebieden concentreren.

1. Kies voor een relationele aanpak: gebaseerd op wederzijds vertrouwen: Het ondersteunen van een relationele benadering die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen is de eerste procesvoorwaarde die in het Twin-Capability Framework wordt vermeld, en dit is niet toevallig. Mapp staat erom bekend dat relationeel vertrouwen de issue is die het mogelijk maakt dat alle andere omstandigheden mogelijk zijn. Te vaak verloopt het eerste contact tussen gezinnen en een faculty niet positief. Vaak gaan deze eerste interacties over taken die moeten worden voltooid of verzoeken om schoolbenodigdheden. Dit kan voor gezinnen onaangenaam zijn. Streef in plaats daarvan naar proactieve communicatie die erop gericht is vertrouwen op te bouwen en voortdurende communicatie ondersteunt. Zorg ervoor dat u vroegtijdig positieve telefoontjes pleegt, gericht op het leren kennen van hen en hun leerling.

2. Verbind gezinsbetrokkenheid met leren en ontwikkeling: Dit ondersteunt de prestaties van leerlingen, vooral als we gezinnen en leerlingen helpen kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Het delen van leerstrategieën kan gezinnen helpen sterker te worden. Kunt u on-line hulpmiddelen maken waarmee ouders en voogden hun kinderen strategieën kunnen leren voor het oplossen van wiskundeproblemen of het verbeteren van het lezen thuis?

3. Kies voor een asset-gebaseerde aanpak: Erken dat gezinnen over sterke punten, vaardigheden en middelen beschikken die het leren van leerlingen en de schoolverbetering ondersteunen. Moedig ouders en voogden aan om deze middelen te benutten. Nodig gezinnen uit om klaslokalen te bezoeken en hun ervaringen te delen. Een familielid kan bijvoorbeeld met de klas vertellen hoe zij wiskunde gebruiken in hun medische carrière.

4. Wees cultureel responsief en respectvol: Respecteer de waarden, culturen, talen en erfenissen van gezinnen. Deze procesvoorwaarde vraagt ​​ons niet om households uit te nodigen om hun achtergronden met ons te delen, zoals de vorige voorwaarde wel doet. In plaats daarvan vraagt ​​het ons te erkennen dat niet alle gezinnen hetzelfde zijn en positief op deze verschillen te reageren. Gezinnen gaan op verschillende manieren met scholen om, en dit kan deels te wijten zijn aan hun cultuur. Scholen moeten verschillende soorten betrokkenheid identificeren en erkennen om alle gezinnen aan te spreken. Geef gezinnen waar mogelijk de gelegenheid om met u en de leerkrachten te praten in de taal van hun voorkeur. Mogelijk moet dit in samenwerking met gemeenschapsbronnen en -diensten gebeuren.

5. Wees collaboratief: Op veel scholen kan de samenwerking tussen faculty en thuis beperkt zijn. De vijfde procesvoorwaarde in het raamwerk vraagt ​​ons om samen te werken, en wordt versterkt wanneer onderwijzers, gezinnen en gemeenschappen samen positieve ervaringen hebben met het opbouwen van een gemeenschap. Breng bij het plannen van school- of districtsevenementen docenten, gezinnen en leden van de gemeenschap samen, zodat iedereen eraan kan deelnemen om deze te verwezenlijken. Overweeg om gezinnen op verschillende manieren te bereiken als u hen vraagt ​​om deel te nemen. Overweeg om leerlingen te betrekken bij de voorbereiding van schoolevenementen, zoals een flyerwedstrijd voor evenementen. Als personeelsleden culturele banden hebben met verschillende gemeenschappen, vraag hen dan om te helpen evenementen te promoten.

6. Bied interactieve mogelijkheden: Interactieve partnerschappen tussen gezinnen en scholen betrekken docenten, gezinnen en leden van de gemeenschap bij het samen leren. Denk aan een traditioneel open huis, waar gezinnen naar uw gebouw komen, de leraar ontmoeten en te horen krijgen over zaken als regels en het leerplan. De communicatie is erg eenrichtingsverkeer en kinderen blijven meestal thuis met een oppas. Zijn er mogelijkheden om kinderen uit te nodigen om zich bij hun volwassenen aan te sluiten? Alleen al het zien van hun form dat opgewonden is om hen naar hun bureau te leiden of naar de sportschool en de bibliotheek te wijzen, kan ervoor zorgen dat ouders en voogden zich meer betrokken voelen. Een andere suggestie is om leraren te vragen ouders en voogden uit te nodigen een briefje achter te laten op het bureau van hun sort of in hun kluisje.

Familiebetrokkenheid kan veel voelen als uw bord al vol is. Houd je doelen realistisch. Vraag jezelf af: wat kan ik deze week anders doen, waardoor de gezinnen van mijn leerlingen zich een groter deel van onze schoolgemeenschap gaan voelen? Misschien besluit u dat u een gezinswiskundeavond wilt proberen met spelletjes en activiteiten die aansluiten bij het leerplan. Volgende week kunt u een tweede actie ondernemen om dit mogelijk te maken.

Laatste berichten van eSchool Media-bijdragers (alles zien)LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here