Home Onderwijs Onder een nieuw wetgevingsvoorstel zou de ambtstermijn eindigen op de openbare hogescholen in Nebraska

Onder een nieuw wetgevingsvoorstel zou de ambtstermijn eindigen op de openbare hogescholen in Nebraska

0
Onder een nieuw wetgevingsvoorstel zou de ambtstermijn eindigen op de openbare hogescholen in Nebraska


Deze audio wordt automatisch gegenereerd. Laat het ons weten als u dat heeft suggestions.

Duik kort:

  • Een wetgever uit Nebraska heeft vorige week een wetsvoorstel ingediend dat een einde zou maken aan de bescherming van eigendomsrechten op de openbare hogescholen van de staat.
  • Het voorstel zou de ambtstermijn vervangen door werknemersovereenkomsten en jaarlijkse prestatiebeoordelingen voor alle faculteitsleden. Het zou ook de publieke systemen van de staat de opdracht geven om “minimumnormen voor goede praktijken” voor faculteitsleden aan te nemen.
  • Het voorstel bevordert een conservatieve poging om de eigendomsbescherming op openbare hogescholen te verzwakken. Terwijl vorig jaar zag een hele reeks voorstellenook in Texel en Noord-Dakota – ze slaagden er grotendeels niet in om grip te krijgen in de staatswetgevers.

Duikinzicht:

Staatssenator Loren Lippincott introduceerde het voorstel met de steun van elf andere Republikeinse wetgevers. Hij vertelde de Nebraska Examiner eerder deze maand heeft die ambtstermijn ertoe geleid dat hogescholen geen verantwoording afleggen en voerde aan dat het systeem ‘slecht presterende professoren’ beschermt.

In een current opiniestukLippincott betoogde ook dat het beëindigen van de ambtstermijn zou kunnen helpen voorkomen dat studenten ‘met een linkse ideologie’ worden geïndoctrineerd.

Een ambtstermijn beschermt faculteitsleden tegen ontslag vanwege hun werk of om politieke redenen. Degenen met een vaste aanstelling kunnen over het algemeen alleen om dringende redenen worden ontslagen, wanneer hun programma wordt stopgezet of als hun instelling een financiële noodtoestand afkondigt.

Het voorstel van Lippincott zou dit systeem op zijn kop zetten.

Zijn wetsvoorstel zou een einde maken aan de eigendomsbescherming bij de twee openbare universiteitsnetwerken van de staat: het College of Nebraska System en het Nebraska State Faculty System. Het zou ook de ambtstermijn van de neighborhood schools van de staat ontbinden.

Melissa Lee, woordvoerder van de Universiteit van Nebraska, zei dinsdag dat de administratie van het systeem en de Raad van Regenten het wetsvoorstel herzien.

“Onze plannen om de Universiteit van Nebraska te laten groeien en concurreren vereisen dat we al onze docenten en medewerkers aan een hoog prestatie- en verantwoordingsniveau moeten houden”, zei Lee in een e-mail.

Lee wees ook op de Universiteit van Nebraska doel om terugkeer te bewerkstelligen in de Affiliation of American Universities, een selectieve groep onderzoeksinstellingen.

“We willen er alles aan doen om competitiever te worden en eruit te zien als een Massive Ten, AAU-instituut,” zei Lee.

Facultaire Senaatsvoorzitters op de vier campussen van de Universiteit van Nebraska informeerde docenten eerder deze maand per e-mail over de rekening.

“De kwestie van het ambtstermijn is een kwestie van debat geweest in andere staten en we waren gewaarschuwd dat er soortgelijke gesprekken in Nebraska zouden kunnen plaatsvinden”, zeiden ze. “Als senaatsvoorzitters van uw faculteit sturen we deze nota gezamenlijk naar de hele NU-faculteit om duidelijk te maken dat we samen staan ​​als erkenning van het cruciale belang van een ambtstermijn voor de academische missie van onze universiteit.”

De Nebraska State Faculty-systeem heeft een ambtstermijn van onschatbare waarde gevonden voor rekrutering “hooggekwalificeerde faculteitsleden” in landelijke omgevingen, Judi Yorkes, directeur strategische initiatieven en communicatie van het systeem, zei dinsdag through e-mail.

“Faculteitsleden die zich voor de lange termijn inzetten voor hogescholen en universiteiten spelen een cruciale rol bij het verbeteren van de kwaliteit en continuïteit van het onderwijs van studenten en bevorderen tegelijkertijd de stabiliteit en groei in lokale gemeenschappen”, aldus Yorges.

Het voorstel van Lippincott geeft aan dat conservatieve wetgevers zich blijven richten op de ambtstermijn.

Staatswetgevers hebben vorig jaar verschillende voorstellen ingediend die de bescherming van eigendomsrechten zouden hebben beëindigd of verzwakt. Hoewel de meeste van deze voorstellen op niets uitliepen, werden een aantal ervan toch moist een current rapport van Pen America, een belangenorganisatie voor de vrije meningsuiting.

Dat geldt ook voor wetgeving in Florida die vorig jaar de krantenkoppen haalde omdat het openbare hogescholen verbiedt geld uit te geven programma’s voor diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit. Naast deze veranderingen geeft de moist ook universiteitsvoorzitters het laatste woord over de vraag of faculteitsleden moeten worden ontslagen in plaats van arbeidsgeschillen voor te leggen aan een neutrale arbiter.

“Faculteiten die geloven dat ze gedisciplineerd zijn omdat ze zich bezighielden met beschermde meningsuiting, hebben veel van hun mogelijkheden om zichzelf te verdedigen verloren”, aldus het rapport van Pen America. betoogd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here