Home Huisdieren Moederhond blokkeert de weg en ‘smeekt’ om eten voor haar kleine pet’s

Moederhond blokkeert de weg en ‘smeekt’ om eten voor haar kleine pet’s

0
Moederhond blokkeert de weg en ‘smeekt’ om eten voor haar kleine pet’s


Zwerfhonden leiden een leven vol voortdurende uitdagingen en risico’s, altijd alert op gevaren op straat. Voor moederhonden die als zwerfdieren leven is de situatie zelfs nog moeilijker, omdat zij moeten zorgen voor het welzijn en de voeding van hun pups. Ons verhaal draait om zo’n verdwaalde moederhond, toegewijd aan de zorg voor haar pet’s. In een poging hen te voeden, wendde ze zich tot mensen voor hulp.

Op een dag, terwijl ze langs de weg stond, begon ze met haar poten te gebaren, waarbij haar gezicht een wanhopige blik vertoonde, alsof ze om hulp smeekte.

Bron afbeelding/verhaal: Zorgzame dierenopvang by way of YouTube-video

Bewogen door haar benarde situatie boden meelevende mensen haar eten aan. Opmerkelijk genoeg droeg deze toegewijde moeder het eten in haar mond, in plaats van het zelf op te eten, en haastte zich weg. De mensen volgden haar nieuwsgierig en werden begroet door een hartverwarmend gezicht: donzige pet’s die uit een grot tevoorschijn kwamen, hun thuis. Gretig renden ze naar hun terugkerende moeder. De harten van de toeschouwers smolten toen ze zich realiseerden dat de hond een moeder was die haar hongerige pups voedsel bracht.

De speelse pet’s verslonden het eten snel en haastten zich vervolgens terug naar hun grot, waarbij ze af en toe verlegen naar buiten tuurden. Omdat ze op hun hoede waren voor mensen, bleven ze hun toevlucht zoeken in hun schuilplaats. Toen ze hun honger observeerden, brachten de mensen meer voedsel mee. Ondanks hun behoedzaamheid en wantrouwen aarzelden de honden om deze hulp te aanvaarden. De vrijwilligers lieten zich echter niet afschrikken. Vastbesloten om het vertrouwen van de pups voor hun redding te winnen, brachten ze tijd met hen door, waarbij ze zachte knuffels en geruststellende woorden aanboden.

Bron afbeelding/verhaal: Zorgzame dierenopvang by way of YouTube-video

Geleidelijk aan begonnen de kleintjes van de genegenheid te genieten en raakten ze op hun gemak bij deze goedhartige mensen. Drie van de pet’s waagden zich uiteindelijk de grot uit en accepteerden het aangeboden voedsel. Terwijl ze aten kwispelden hun staarten van tevredenheid, een teken van hun hernieuwde vertrouwen in deze menselijke vrienden. De vrijwilligers hebben deze drie pups met succes gered. De volgende dag werd de reddingsmissie hervat. De moederhond, die de welwillende mensen herkende, werkte gretig mee.

Al haar child’s werden, samen met de moeder, gered en naar een opvangcentrum gebracht, waar ze uiteindelijk verenigd werden.

Bron afbeelding/verhaal: Zorgzame dierenopvang by way of YouTube-video

Zelfs in het asiel, met regelmatige maaltijden, zette de moederhond haar gewoonte voort om met haar voorpoten om eten te bedelen, waarbij ze altijd de behoeften van haar pet’s op de eerste plaats zette en pas at nadat ze te eten kregen.

Naarmate de tijd verstreek, werden de pups sterker en levendiger. Ze charmeerden iedereen die hen ontmoette, en ze vonden allemaal een liefdevol, voor altijd thuis, waardoor ze een toekomst verzekerden waarin ze veilig en gekoesterd zouden zijn.

‘DEEL’ om dit verhaal door te geven aan een vriend of familielid

Klik hieronder op ‘DELEN’ om het door te geven aan een vriend of familielid!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here