Home Amusement Kaisi Ye Dor filmrecensie

Kaisi Ye Dor filmrecensie

0
Kaisi Ye Dor filmrecensiebeoordeling van criticus:3,0/5

Kaisi Ye Dor voelt als een ode aan de filmschool Sooraj Barjatya. Het speelt zich af in een klein stadje, spreekt over familiewaarden en familiebanden, en wemelt van de mensen die tremendous sanskari zijn. En het battle in de movie, die is vormgegeven als een ouderwetse liefdesdriehoek, wordt zonder veel moeite opgelost. Het bevat ook goede ouderwetse muziek, die doet denken aan het gouden tijdperk van Hindi-films, waarin volksmelodieën werden gebruikt.

Tripathi Ji (Brijendra Kala), is een strenge agent die helemaal niet blij is met zijn eigenzinnige zoon Abhimanyu (Nikhil Pandey), die een toeristengids is in Benaras, maar in werkelijkheid buitenlandse toeristen ertoe aanzet steeds meer geld uit te geven aan lichtzinnige zaken. Abhimanyu is van mening dat het doel altijd de middelen heiligt en lijkt zich niet te kunnen verzoenen met de eerlijke manieren van zijn vader. Hoewel hij niet goed overweg kan met zijn vader, steunt zijn moeder (Sunita Rajwar) hem altijd. De zaken veranderen wanneer hij verliefd wordt op Rashmi (Jashn Agnihotri), een rijk meisje dat haar roots komt verkennen. Ze beginnen op het verkeerde been, maar komen later dichtbij. Zijn vader denkt dat hij wakker zal worden voor de realiteit van het leven na het huwelijk en dwingt Abhimanyu tot een gearrangeerde bruiloft met Vidya (Ratna Neelam Pandey), een traditioneel en goed opgeleid meisje. Er is helemaal geen verbinding met hen. Hij weigert zijn huwelijk te voltooien en praat niet eens met haar. Het ontdooit als hij merkt hoe ijverig ze voor zijn ouders zorgt. Maar ondertussen heeft hij ook weer contact met Rashmi en moet hij al snel de beslissing nemen om tussen de twee te kiezen.

De movie is opgenomen op echte locaties bij UP en dat geeft de movie authenticiteit. Het voelt alsof het in guerrilla-stijl is opgenomen, omdat er op sommige plaatsen mensenmassa’s naar de digicam staren. Ook het camerawerk heeft af en toe final van soar cuts, wat gezien de omstandigheden begrijpelijk is. De movie wordt lineair verteld, maar de montage is niet zo goed. Zoals eerder gezegd houdt de muziek, hoewel niet synchroon met de hedendaagse scene, wel je aandacht huge vanwege de melodie en de goed onderlegde teksten. Het goede aan het verhaal is dat het andere meisje niet in een vampier verandert. Males leeft ook met haar mee. Het prijzenswaardige is dat blijkt dat de schoonfamilie de bahu volledig steunt. Het plot had echter strakker kunnen zijn. En het einde is te abrupt. De movie is verder goed geregisseerd door Ratna Neelam Pandey en Sandeep Choudhary.

De drie hoofdrolspelers, Nikhil Pandey, Ratna Neelam Pandey en Jashn Agnihotri, hebben allemaal goed gehandeld en hebben hun karakters volledig tot hun recht gebracht. Veteranen Brijendra Kala en Sunita Rajwar hebben, zoals gewoonlijk, goede steun verleend.

Het is een ouderwetse, gezinsgerichte movie, die doet denken aan de socials uit de jaren 60. In een tijdperk waarin giftige mannelijkheid het synoniem is, zal het zachtere verhaal je misschien wel verrassen.

Trailer: Kaisi Ye Dor

Archika Khurana, 15 december 2023, 11.30 uur IST


beoordeling van criticus:1,0/5


Verhaal: De movie onderzoekt de eeuwenoude praktijk van ouders die traditionele levenspartners voor hun kinderen kiezen en de potentiële influence ervan op het succes van relaties.

Beoordeling: In de oude stad Banaras, waar traditie verweven is met het dagelijkse leven, duikt ‘Kaisi Ye Dor’ in het tijdloze verhaal van de betrokkenheid van ouders bij het kiezen van levenspartners. De movie stelt een kritische vraag: kan deze eeuwenoude traditie werkelijk de weg vrijmaken voor succesvolle relaties? Helaas schiet de movie tekort om iets baanbrekends te bieden.
Het verhaal draait om de familie Tripathi, waarbij de patriarch, onderinspecteur Tripathi Ji (Brijendra Kala), onwrikbare principes belichaamt. Zijn zoon, Abhimanyu (Nikhil Pandey), is een slimme gids die bedreven is in het navigeren door de complexiteit van het leven. Abhi worstelt met de uitdaging om zijn onafhankelijke levensstijl te harmoniseren met de gedisciplineerde overtuigingen van zijn vader, en vindt troost in de steun van zijn moeder (Sunita Rajwar).

Abhi’s wereld neemt een plotselinge wending wanneer hij verliefd wordt op Rashmi (Jashn Agnihotri), een fashionable meisje dat Banaras als toerist bezoekt. De traditie komt echter tussenbeide en dwingt Abhi tot een gearrangeerd huwelijk met Vidya (Ratna Neelam Pandey), een traditioneel en goed opgeleid meisje uit een klein stadje. Het verhaal ontvouwt zich terwijl Vidya ernaar streeft een band op te bouwen met haar onverschillige echtgenoot, Abhi.

De movie, mede geregisseerd door Ratna Neelam Pandey en Sandeeip S. Choudhary, volgt een lineair plot dat, hoewel voorspelbaar en clichématig, de lovenswaardige steun van de familie Tripathi voor de ambities van hun schoondochter benadrukt. De verhaallijn is misschien niet baanbrekend, maar de familiale aanmoediging voegt een hartverwarmend tintje toe.

De movie wordt echter ontsierd door technische tekortkomingen. Het wankele camerawerk en de abrupte jump-cuts tussen scènes zorgen voor een ietwat ongemakkelijke kijkervaring, waardoor de connectie van de kijker met de personages afneemt. De uitvoeringen zijn weliswaar bruikbaar, maar worden als gemiddeld beschouwd en slagen er niet in de emotionele diepgang van het drama naar een hoger niveau te tillen.

De soundtrack, hoewel helaas matig, is niet de enige tekortkoming. Met een speelduur van 127 minuten had de movie kunnen profiteren van het weglaten van onnodige muzikale elementen. In wezen slaagt ‘Kaisi Ye Dor’ er niet in om iets baanbrekends te bieden, waardoor het raadzaam is dit familiedrama over te slaan voor een meer verrijkende filmische ervaring.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here