Home Technologie Laten we proberen de verwarrende nieuwe instellingen voor locatiegegevens van Google te decoderen

Laten we proberen de verwarrende nieuwe instellingen voor locatiegegevens van Google te decoderen

0
Laten we proberen de verwarrende nieuwe instellingen voor locatiegegevens van Google te decoderen


Laten we proberen de verwarrende nieuwe instellingen voor locatiegegevens van Google te decoderen

Google heeft grote veranderingen aangekondigd in de meest juridisch beladen reeks gebruikersinstellingen: uw locatiegegevens. De misleidende locatiegeschiedenisbeschrijvingen van Google in Google Maps hebben het bedrijf verschillende rechtszaken opgeleverd in de VS en wereldwijd. Bij een snelle telling gaat het om individuele rechtszaken in Californië, Arizona, Washingtoneen gezamenlijke rechtszaak in Texas, Indiana en het District of Columbiaen nog een gezamenlijke rechtszaak 40 additional Amerikaanse staten. Internationaal is Google ook aangeklaagd Australië through de locatie-instellingen. Het punt is dat elke wijziging in de locatie-instellingen van Google dit moet hebben sommige motief erachter, dus wees geduldig terwijl we proberen alles te decoderen.

De grote nieuwe locatiegegevenswijziging van Google is een nieuwe, dubbele gegevensopslag die exclusief op uw apparaat zal staan. De nieuwe blogpost van Google zegt dat gegevens voor de langlopende Google Maps Tijdlijn-functie nu “rechtstreeks op uw apparaat worden opgeslagen, waardoor u nog meer controle over uw gegevens krijgt.” Dat klopt, een van ‘s werelds grootste internetdatabedrijven pleit voor lokale opslag van uw locatiegegevens.

Het bedrijf vervolgt: “Als u een nieuwe telefoon krijgt of bang bent uw bestaande te verliezen, kunt u er altijd voor kiezen een back-up van uw gegevens in de cloud te maken, zodat deze niet verloren gaat. We coderen uw back-up automatisch. gegevens op zodat niemand deze kan lezen, ook niet Google.” Gebruikers zullen blijkbaar veel controle hebben over deze nieuwe lokaal opgeslagen gegevens, waarbij Google zegt: “Binnenkort kunt u al uw recente activiteiten op Maps zien… op één centrale plek, en eenvoudig uw zoekopdrachten, routebeschrijvingen, bezoeken en delen met slechts een paar tikken. De mogelijkheid om plaatsgerelateerde activiteit uit Maps te verwijderen, wordt de komende weken uitgerold op Android en iOS.’

De nieuwe Google Maps Tijdlijn-pop-up.
Vergroten / De nieuwe Google Maps Tijdlijn-pop-up.

Googlen

Sommige bedrijven noemen de ‘opslag op het apparaat’ van gegevens als een beveiligingsfunctie. Het idee is dat gegevens op het apparaat zich niet in de cloud bevinden, maar in plaats daarvan op uw apparaat worden gecodeerd, en daarom veiliger zijn omdat u fysieke toegang tot het apparaat moet hebben om de gegevens te verkrijgen. Dit is bijvoorbeeld meestal de manier waarop biometrie wordt opgeslagen. Dat gebeurt hier echter niet. In het bericht van Google staat: “De tijdlijnfunctie in Maps helpt je plaatsen te herinneren waar je bent geweest en wordt mogelijk gemaakt door een instelling genaamd Locatiegeschiedenis.” Locatiegeschiedenis bestaat uit alle locatiegegevens die door Google worden verzameld, en de Google Maps-tijdlijn is slechts een subset van die gegevens. Met opslag op het apparaat wordt de Google Maps-tijdlijn nu een tweede exemplaar van een subset van uw locatiegegevens. Cloudgebaseerde locatiegeschiedenis zal nog steeds bestaan ​​en nog steeds worden verzameld. In plaats van de additional beveiliging van gecodeerde opslag op het apparaat, is dit minder veilig, omdat uw gegevens zich nu op twee plaatsen bevinden, of misschien op meerdere plaatsen als u meerdere apparaten heeft.

Google werd in bijna elke Amerikaanse staat aangeklaagd vanwege misleidende communicatie over waar uw locatiegegevens worden opgeslagen en wat de bedieningselementen doen. Vóór alle rechtszaken had Google een selectievakje voor ‘Locatiegeschiedenis’ dat je kon in- en uitschakelen, maar destijds betekende ‘Locatiegeschiedenis’ niet ‘alle opgeslagen locatiegeschiedenis in je Google-account’. Destijds was ‘Locatiegeschiedenis’ de naam van een specifieke pagina in Google Maps, en het uitschakelen van het selectievakje Locatiegeschiedenis verborg alleen de interface van Locatiegeschiedenis. Dit verminderde de verzameling en opslag van locatiegegevens door Google niet. Tegenwoordig is dat veranderd, en in de nasleep van al die rechtszaken zegt Google dat Locatiegeschiedenis feitelijk de opslag en verzameling van locatiegegevens in uw hele account beheert.

Het promoten van bedieningselementen voor de “Google Maps-tijdlijn” voelt alsof Google dezelfde oude “Locatiegeschiedenis”-truc uithaalt. Gegevensbeheer voor de Maps-tijdlijn beheert niet de gegevens voor uw hele account, maar beheert alleen de gegevens voor deze specifieke interface in Google Maps. Google zegt dat je “de mogelijkheid krijgt om plaatsgerelateerde activiteit uit Maps te verwijderen”, maar dat is zo alleen van Kaarten. Laten we niet opnieuw trappen in de app-specifieke instellingentruc van Google: u wilt niet de mogelijkheid hebben om locatiegegevens “uit Maps” te verwijderen; u wilt de mogelijkheid hebben om locatiegegevens uit ‘uw gehele account’ te verwijderen.

De nieuwe verwijderknop van Google lijkt niet veel te verwijderen.

De nieuwe verwijderknop van Google lijkt niet veel te verwijderen.

Googlen

Mijn interpretatie van de strategie is dat Google twee verschillende kopieën van uw locatiegegevens gaat maken: een cloudgebaseerde kopie waartoe Google toegang heeft (Locatiegeschiedenis) en een lokaal opgeslagen kopie waartoe Google geen toegang heeft (Google Maps Tijdlijn). , en het zal een aantal bedieningselementen laten bungelen voor gebruikers die alleen de lokale gegevensopslag beheren. Een pop-up (hierboven weergegeven) die kort wordt weergegeven in een van de blogpostvideo’s lijkt dit te bevestigen, met de melding “Kaartactiviteit verwijderen?” pop-upvenster waarin staat dat er geen gegevens uit Locatiegeschiedenis of Internet- en app-activiteit worden verwijderd. Ik denk dat de hoop is dat geïnteresseerde gebruikers zullen worden afgeleid door de voorafgaande controles voor de onbelangrijke, non-public, lokale gegevensopslag en vervolgens de meer verborgen controles voor de cloudgebaseerde opslag zullen vergeten waartoe Google toegang heeft.

Elke rechtvaardiging voor waarom het bedrijf ingewikkelder en verwarrender locatiecontroles creëert, ontbreekt in de blogpost van Google. Wat is het voordeel van een additional kopie van lokaal opgeslagen locatiegegevens? Waarom zou je twee verschillende kopieën van locatiegegevens willen beheren? De enige nieuwe functie die u krijgt, is de mogelijkheid om gegevens uit het nieuwe lokale gegevensarchief te verwijderen, maar u zou deze bedieningselementen niet nodig hebben als het gegevensarchief überhaupt niet bestond. Waarom zouden gebruikers gegevens uit hun lokale locatiegeschiedenis willen verwijderen, maar niet uit de cloud? Een lokale kopie van locatiegegevens heeft alleen zin als Google stopt met het verzamelen en opslaan van locatiegegevens in de cloud; Ik kan je beloven dat dit niet het geval is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here