Home Bedrijf Google verliest epische strijd om antitrustrechtbank

Google verliest epische strijd om antitrustrechtbank

0
Google verliest epische strijd om antitrustrechtbank


Epische spellende maker van Fortnitereceived eind vanmiddag een Battle Royale van technologiegigant Google.

Na een proces van een maand, maar iets meer dan drie uur beraadslaging, oordeelde een negenkoppige federale jury in San Francisco in het voordeel van Epic en concludeerde dat Google een illegaal monopolie had op de Google Spelen Houdt zich bezig met praktijken die het vermogen van Epic Video games om eerlijk te concurreren ondermijnen.

De jury concludeerde dat het gedrag van Google niet alleen gevolgen had voor Epic Video games, maar mogelijk ook veel ontwikkelaars schaadde die voor hun bedrijf afhankelijk waren van de Android-marktplaats.

“Overwinning op Google!” Epic Video games CEO Tim Sweeney zei over X. “Na vier weken van gedetailleerde getuigenissen in de rechtbank oordeelde de Californische jury op alle punten tegen het monopolie van Google Play. Het werk van de rechtbank aan cures zal in januari beginnen. Bedankt voor ieders steun en vertrouwen! Free of charge Fortnite !”

Verwant: Android-systeemzaak: Hooggerechtshof hoort Google, CCI gaat in beroep vanaf 10 oktober

Wat dit betekent

De beslissing is een groot verlies voor Google, dat consequent juridische aanvallen van andere gamemakers heeft weten te weerstaan. Google moet nu mogelijk de Play Retailer-regels wijzigen, waardoor de mogelijkheid ontstaat voor een alternatieve app-marktplaats op het Android-platform. Het kan ook van invloed zijn op de tarieven die Google aan ontwikkelaars in rekening brengt voor in-app-aankopen, die momenteel zijn vastgesteld op een aanzienlijke 15-30%.

Van voorzitter James Donato wordt verwacht dat hij start volgend jaar de specifieke oplossingen van de Epic Video games-zaak zal definiëren, maar de beslissing heeft aanzienlijke gevolgen voor de industrie. Andere Large Tech-bedrijven kunnen nu kwetsbaar zijn voor problemen met betrekking tot de manier waarop zij de prijzen en betalingen op hun platforms controleren. Het is ook slecht nieuws voor Google, dat ook verwikkeld is in een ander spraakmakend antitrustproces in Washington, DC, over de zoek- en advertentiesectoren.

Regeerde een monopolie

De advocaten van Google voerden aan dat het bedrijf onmogelijk een monopolie kon behouden omdat het concurreerde met de app retailer van Apple, de grootste ter wereld. Maar dat kon de jury niet overtuigen, die pagina’s met interne Google-documenten en e-mails zag. Op een bepaald second tijdens het proces gaf de rechter een strenge berisping aan Google voor het verwijderen van chats die related hadden kunnen zijn voor de zaak.

De uitspraak van vandaag kwam twee jaar nadat Epic grotendeels verloor een soortgelijke zaak tegen Apple – een uitspraak waartegen beide partijen in beroep proberen te gaan bij het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Maar de gevolgen van deze zaak zullen naar verwachting breed voelbaar zijn, en zullen er op duidelijke wijze aan herinneren dat zelfs de ogenschijnlijk onaantastbare Goliaths van de technologie-industrie onderworpen zijn aan de moist.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here