Home Onderwijs De stem van jongeren versterken in leerlinggerichte schoolkwaliteitssystemen

De stem van jongeren versterken in leerlinggerichte schoolkwaliteitssystemen

0
De stem van jongeren versterken in leerlinggerichte schoolkwaliteitssystemen


Als Onderwijsleiders blijven gesprekken voeren over het transformeren van beoordeling en verantwoording voor onze natie moeten ze prioriteit geven aan het verheffen van stemmen die zijn uitgesloten van eerdere inspanningen op het gebied van onderwijsverandering, inclusief de stemmen van jonge leerlingen, vooral die uit gekleurde gemeenschappen en economisch achtergestelde gemeenschappen.

Te veel jonge mensen hebben schoolervaringen waardoor ze niet betrokken zijn en slecht voorbereid zijn op de toekomst. In het huidige systeem zijn er beperkte mogelijkheden om de interesses, ervaringen, verwachtingen, culturen en perspectieven van studenten deel uit te laten maken van hun onderwijs. Het huidige onderwijssysteem in het basis- en voortgezet onderwijs minimaliseert vaak identiteiten en creëert een homogene groep leerlingen met identieke behoeften en verlangens. De normen waarmee schoolkwaliteit en leerlingprestaties worden gedefinieerd, vormen dus een belangrijke barrière voor rechtvaardiger en inclusievere modellen en leerlinggerichte systemen.


Lees het rapport hier

In juni 2023 organiseerden KnowledgeWorks en een group van leerlinggerichte companions uit het hele land een bijeenkomst gericht op het opnieuw vormgeven van de huidige beoordelings- en verantwoordingssystemen. Jongeren speelden een integrale rol in deze bijeenkomst en fungeerden als deelnemers, activisten en leiders van verandering. Hoewel er een reeks mentaliteitsveranderingen, strategieën en rollen nodig waren voor de partnerschappen tussen jongeren en volwassenen, waren de resultaten van onschatbare waarde. Aanbevelingen uiteengezet in het resulterende rapport, Voorbij de horizon: baanbrekend werk voor leerlinggerichte schoolkwaliteitssystemen, zijn tot stand gekomen in samenwerking met studenten, zorgverleners en docenten, maar ook met districts-, staats- en nationale leiders. Studenten zaten niet alleen aan tafel, maar hielpen mee de discussie te leiden.


Van hyperlinks naar rechts: Ed.Extraordinary Supervisor for Youth Innovation Andy Lott en Huge Image Studying Director of Youth Voice Joshua Poyer geven een speelse pose met studentpanelleden LaToya Beecham en Ly Iris op de Trailblazers Summit in juni

Drie resultaten van het versterken van de stem van jongeren op het gebied van beoordeling en verantwoording

Door de stemmen van jongeren te betrekken bij de inspanningen om beoordelings- en verantwoordingssystemen te veranderen, kunnen onderwijsleiders de kwaliteitsmaatregelen van scholen afstemmen op de behoeften van studenten en de gemeenschap, terwijl de jeugdwerking, de betrokkenheid van jongeren en de empowerment van de gemeenschap worden bevorderd.

  1. Pleegbureau: Door de stem van jongeren te verheffen in beoordelings- en verantwoordingsgesprekken ontstaan ​​kansen voor jongeren om hun keuzevrijheid te tonen door hun experience toe te passen in een omgeving met grote impression. Deze kansen zijn vooral belangrijk voor zwarte en bruine studenten, zodat zij kunnen dienen als pleitbezorgers, leiders en agenten van verandering voor hun gemeenschap.
  2. Ondersteuning van netwerkbetrokkenheid: Het op authentieke wijze betrekken van jongeren bij het onderwijsbeleid creëert kansen voor gekleurde studenten om een ​​ondersteunende structuur van leeftijdsgenoten en jonge leiders op te zetten. Het creëren van een netwerk van jonge veranderingsagenten binnen gekleurde gemeenschappen bevordert een positief gevoel van eigenwaarde, gemeenschap, cultuur en doel.
  3. Gemeenschappen versterken: Een beoordelings- en verantwoordingssysteem dat rekening houdt met de stemmen van jongeren helpt ervoor te zorgen dat gemeenschappen die door het onderwijssysteem tot een minderheid worden gemaakt, de kans krijgen om valse verhalen en veronderstellingen ter discussie te stellen. Jongeren zijn vaak het gezicht van krachtige bewegingen omdat zij het potentieel hebben om de systemische barrières die ingebed zijn in het traditionele onderwijssysteem te doorbreken door leiderschap onder de gemeenschap te verdelen.

Rollen en verantwoordelijkheden van jongeren

Tegenwoordig wordt de traditionele schoolervaring grotendeels bepaald door een beoordelings- en verantwoordingssysteem dat niet voldoet aan de behoeften van historisch gemarginaliseerde maar veerkrachtige leerlingen. Wanneer mensen die het dichtst bij de klas staan ​​echter een machtspositie krijgen, is de kans groter dat beslissingen hun behoeften weerspiegelen. Het creëren van rollen voor studenten in discussies over het onderwijsbeleid kan ervoor zorgen dat het systeem het beste belang van de gemeenschap dient. Deze rollen kunnen het volgende omvatten:

  • Adviseurs: Jongeren kunnen als adviseurs voor onderwijsleiders dienen. Leiders van scholen, districten of staten moeten overwegen ruimte te creëren voor jongeren om perspectieven te delen en bijdragen te leveren aan het systeem.
  • Co-makers en medewerkers: Wanneer jeugdondersteuning en co-ontwerp samen met volwassenen, curricula en beoordelingen worden relevanter en effectiever. Het huidige beoordelings- en verantwoordingssysteem beperkt wat wel en niet op faculty kan worden geleerd. De instructiebenaderingen en inhoud weerspiegelen gestandaardiseerde checks en houden zelden rekening met de behoeften of interesses van jongeren. Dit kan de leermogelijkheden beperken voor studenten die racistisch en cultureel gemarginaliseerd zijn.
  • Gemeenschapsexperts: Studenten kunnen dienen als brug tussen scholen en gezinnen of de grotere gemeenschap. Jongeren kunnen gezinnen en hun gemeenschappen helpen inzicht te krijgen in de schoolprioriteiten en kwaliteitsmaatregelen. Op dezelfde manier kunnen jongeren helpen school-, districts- en staatsleiders voor te lichten over de behoeften en wensen van de gemeenschap.
  • Leiders: Zonder beslissingsbevoegdheid kunnen strategieën voor jongerenbetrokkenheid oppervlakkig en performatief worden. Jeugdleiderschapsgroepen zoals studentenraden en studentenregeringen kunnen een besluitvormingscapaciteit hebben die verder gaat dan de domeinen van de basisschoolcultuur. Het is van cruciaal belang om jongeren die deze rollen vervullen doelbewust te integreren in bredere discussies over onderwijsbeleid.

Jongeren hebben een diepgaand inzicht in de schoolervaring van de 21e eeuw, hun gemeenschappen en hun gewenste toekomst. Leiders in het onderwijs beginnen het in de gaten te krijgen. Het empoweren van jonge leiders, vooral die met een raciaal en economisch gemarginaliseerde achtergrond, is absoluut noodzakelijk voor het bewerkstelligen van betekenisvolle en duurzame transformaties in het onderwijssysteem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here