Home Voeding Turkije Chili + Giveaway | De voedingsdeskundige beoordelingen

Turkije Chili + Giveaway | De voedingsdeskundige beoordelingen

0
Turkije Chili + Giveaway | De voedingsdeskundige beoordelingen


Dit bericht wordt gesponsord door Terry Natuurlijk® Vitaminen. Alle meningen zijn die van mij.

Turkey Chili smaakt rijk en stevig en zit boordevol groenten zoals verborgen pompoen, tomaten, selderij, courgette en wortels. De perfecte chili voor koud weer!Turkije Chili

Het is soepseizoen, wat betekent dat er in het Hernandez-huis allerlei verschillende soorten soepen en chili’s worden gemaakt! Ik realiseerde me dat mijn basisrecept voor kalkoen-chili niet op mijn website stond en ik wilde het delen omdat we het minstens een paar keer per seizoen maken. Deze kalkoen-chili heeft een geheim verborgen ingrediënt dat je niet zou raden aan de hand van de smaak of kleur: pompoen! Blijf lezen om te zien hoe ik een hele flespompoen in deze kalkoen-chili verstopte.

**Blijf lezen voor een Terry Natuurlijk multivitamine weggeven!

Bij mijn chili is mijn motto: hoe meer groenten, hoe beter. Toen we naar de boerenmarkt gingen, kocht ik zoveel groenten als ik kon bedenken die goed zouden passen in mijn chili. Daar zijn twee redenen voor! 1. Groenten bevatten vitamines en vezels waardoor de soep voedzamer wordt. 2. Ik vind het leuk om geen bijgerechten te hoeven maken en als je je groenten direct aan je chili toevoegt, kun je je hele maaltijd in je kom chili eten!

Turkije Chili met Cheddar en Jalapenos

Ingrediënten Turkije Chili

 • Gemalen kalkoen
 • Wortels
 • Selderij
 • Ui
 • Courgette
 • Olijfolie
 • Pompoenpompoen

Toppings voor Chili

Hoe Turkije Chili te maken

Turkije chili is zo makkelijk te maken! Laat ik beginnen met te zeggen dat hoewel ik deze keer kalkoengehakt als vlees heb gekozen, ik deze chili ook maak met hertenvlees, rundergehakt, kip of hem vegetarisch maak door additional bruine bonen toe te voegen. Maak het gerust zelf en voeg de ingrediënten toe die jij lekker vindt! Ik start met het koken van de kalkoen en het sauteren van de wortels, uien, selderij en courgette.

Je wilt de flespompoen van tevoren koken (zie de magnetroninstructies hieronder, je kunt hem ook in de oven braden als je meer tijd hebt). Meng vervolgens de pompoen met de tomatenpuree, zodat je bouillon ontstaat. De bouillon wordt dikker door de pompoen en verandert de smaak van je chili niet. Voeg vervolgens je kruiden, bonen en in blokjes gesneden tomaten toe. Laat sudderen en geniet!

Kom Turkije Chili

Hoe maak je een pompoen in de magnetron klaar?

Dit is precies hoe ik mijn flespompoen in de magnetron kook! Ik prik er gaatjes in met een mes en kook dan in stappen van 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand tot de pompoen vrij zacht is. Bij mij duurde het ongeveer 15 minuten. Het koken van een flespompoen in de magnetron bespaart veel tijd vergeleken met koken in de oven. Ik laat het een beetje afkoelen, snijd het doormidden en schep dan de zaden en het vruchtvlees eruit en gooi het weg. Snijd vervolgens de pompoen in grote stukken. Je zult denken dat ik gek ben, maar ik laat de huid zitten omdat deze goed mengt en je niet eens ziet dat er huid in zit. Dit voegt additional vezels en voedingsstoffen toe aan je chili!

Kun je kalkoen-chili invriezen?

Ik vind het heerlijk om een ​​grote pot chili te maken, waar ik de hele week van kan genieten. Soms maak ik te veel of verdubbel of verdrievoudig ik de batch met opzet, zodat ik wat kan invriezen. Turkije-chili bevriest en verwarmt vervolgens heel goed. Ik vind het leuk om de chili plat in gallonzakken in de vriezer te leggen, zodat je hem gemakkelijk kunt bewaren. Als het tijd is om de chili te ontdooien, doe ik de hele zak in een grote pot terwijl deze in de koelkast ontdooit. Je kunt chili maximaal 6 maanden invriezen. Het is geweldig als je een hele maaltijd klaar hebt staan ​​en je deze alleen maar hoeft te ontdooien en op te warmen.

Pittige Turkije Chili

Chili voor de herfst- en winterseizoenen

Ik hou ervan om de hele herfst en winter soepen te maken en deze chili staat bovenaan de lijst. Naast het eten van een gezond dieet, compleet met groenterijke soepen, vind ik het leuk dat we vitamines nemen om ons te helpen voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. mislopen. Het is zo gemakkelijk om te vergeten, maar mijn kinderen en ik zijn erg ijverig geweest met het innemen van onze vitamines tijdens het ontbijt, wat goed werkt (mijn man was aan het luieren)!

Samen met een probioticum en een omega-3-supplement vind ik de Terry Natuurlijk® Klinische essentiële zaken® vitamines. Ze zijn zo samengesteld dat ze zacht zijn voor de maag, wat verbazingwekkend is omdat vitamines mijn maag soms een raar gevoel geven. Ze zijn verkrijgbaar in tablet- of capsulevorm, ik vind ze allebei leuk. Ze hebben ook geen slechte nasmaak, die enorm is omdat veel vitamines dat wel hebben. Ze bevatten 30 essentiële vitamines en mineralen en zijn nuttig om eventuele hiaten in mijn dieet te overbruggen.

**Koop Terry Naturally Scientific Necessities-vitamines hier!

Turkije Chili

Opbrengst: serveert een menigte – minstens 10 porties

Turkije Chili

Turkey Chili smaakt rijk en stevig en zit boordevol groenten zoals verborgen pompoen, tomaten, selderij, courgette en wortels. De perfecte chili voor koud weer!

Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 25 minuten Totale tijd: 40 minuten

INSTRUCTIES

 1. Voeg de olijfolie toe aan de pan en bak de wortels, selderij, ui en courgette tot ze zacht zijn, ongeveer 7 minuten.
 2. In een grote blender of met een staafmixerMeng de pompoenblokjes en de tomatenpuree tot de bouillon.
 3. Voeg aan de pot de in blokjes gesneden tomaten, pompoen/tomatensausmix, bruine bonen en alle kruiden toe.
 4. Laat de chili ongeveer 10 minuten sudderen. Doe de gewenste toppings in kommen om te serveren.
 5. Genieten!

*Deze chili is heel goed in te vriezen in zakken of glazen potten.

**Als je niet veel mensen serveert, kun je dit recept eenvoudig doormidden snijden.

Blijf op de hoogte van updates van The Nutritionist Critiques op Instagram, Pinterest, Fb, TikTok, YouTubeEn e-mails rechtstreeks in uw inbox.

Soep Recepten

Weggeven

De weggeefactie omvat een fles Terry Naturally Scientific Necessities voor een willekeurig getrokken winnaar.

een Rafflecopter-weggeefactie

Turkije Chili ReceptLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here