Home Technologie Tesla’s dreigement van $ 50.000 voor Cybertruck-resellers is misschien toch terug

Tesla’s dreigement van $ 50.000 voor Cybertruck-resellers is misschien toch terug

0
Tesla’s dreigement van $ 50.000 voor Cybertruck-resellers is misschien toch terug


Tesla’s waarschuwing aan Cybertruck-resellers en scalpers lijkt terug te zijn.

Een schijnbare vroege Cybertruck-koper beweert dat hij het heeft opgemerkt Tesla’s juridische dreigement van $ 50.000 wederom in een bestelovereenkomst voor de elektrische pick-up. Vrijdag plaatsten ze een screenshot van de clausule op de Cybertruck House owners Membership-forum. Het herhaalt de strafregels Tesla leek terug te lopen in november.

In de schermafbeelding staat dat Cybertruck-kopers ermee moeten instemmen het voertuig tijdens het eerste jaar van eigendom niet te verkopen zonder toestemming van Tesla. Gespot door Elektrekvoegt de tekst eraan toe dat de autofabrikant “een voorlopige voorziening kan zoeken om de eigendomsoverdracht van het voertuig te voorkomen of een schadevergoeding van u kan eisen voor een bedrag van $50.000 of de waarde die is ontvangen als tegenprestatie voor de verkoop of overdracht, afhankelijk van welke waarde het grootst is.”

De taal weerspiegelt de wederverkoperclausule die ongeveer een maand geleden voor het eerst tot controverse leidde.

Tesla heeft op geen enkele manier gereageerd op de schijnbare juridische dreiging. We hebben ook geen indicatie of deze beperkingen van toepassing zouden zijn op alle Cybertruck-verkopen, of alleen op de eerste productie-editie, die Tesla de ‘Basis Sequence’ noemde.

Toch heeft Tesla in het verleden stappen ondernomen om scalpers en wederverkopers te ontmoedigen. Dat omvat enkele kopers plaatsen op zijn “verkoop geen lijst.”

Tesla zijn eerste paar Cybertrucks afgeleverd bijna twee weken geleden, tijdens een livestream evenement die enkele updates bood over de supergrote elektrische vrachtwagen. De dag gaf ons een duidelijker beeld van hoe de Tesla EV zich verhoudt tot andere high-end pickups. Ook vernamen we dat de goedkoopste Cybertruck, een variant met achterwielaandrijving en één motor, zal in 2025 arriveren met een geschat prijskaartje van $ 60.990.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here