Home Auto Tesla Cybertruck dumpt 12V voor 48V, web als de volgende generatie Ford EV’s

Tesla Cybertruck dumpt 12V voor 48V, web als de volgende generatie Ford EV’s

0
Tesla Cybertruck dumpt 12V voor 48V, web als de volgende generatie Ford EV’s


De Tesla Cybertruck doet het zonder een loodzuuraccu van 12 volt en schakelt over op een elektrisch systeem van 48 volt. Voor een in massa geproduceerd voertuig is dit een primeur in de sector en Tesla-CEO Elon Musk neemt de rol van 48-volt-evangelist op zich.

John Hayes, CEO van softwarebedrijf voor autonoom rijden Ghost Autonomy, onlangs geplaatst op X (voorheen Twitter) dat Musk een ‘48V-architectuurdocument naar andere CEO’s’ stuurde dat werd genoemd in een van de eerste (door Tesla geplaatste) recensies van de Cybertruck.

Nu is het duidelijk dat tenminste één van hen – de CEO van een zeer grote autofabrikant – dit heeft opgemerkt.

Ford-CEO Jim Farley plaatste dat Ford het doc in kwestie op 5 december ontving en noemde het “geweldig voor de industrie”, en liet doorschemeren dat Ford ook werkte aan 48-volt-architecturen voor de volgende generatie EV’s.

“Geweldig om het doc te lezen en te beseffen dat ons next-gen-team een ​​soortgelijk pad heeft bewandeld”, schreef Farley. “Laten we samenwerken om de toeleveringsbasis ook naar de 48V-toekomst te helpen.”

Ford Gen 2 elektrische SUV na efficiëntieverbeteringen

Ford Gen 2 elektrische SUV na efficiëntieverbeteringen

Sommige autofabrikanten hebben 48-volt-systemen in voertuigen geïntroduceerd, maar het is verwarrend genoeg dat ze het 12-volt-circuit voor andere artikelen hebben behouden, omdat die artikelen op die manier goedkoper zijn gebleven in de massaproductie, ook al raakt de bedrading voor 12-volt-systemen uiteindelijk in de conflict. veel zwaarder zijn.

Veel van de voertuigen met gedeeltelijke 48-volt-systemen hebben geweldige dingen gedaan met de technologie, waaronder milde hybride systemenleuk vinden Ram’s eTorque-systeemen elektrische turbocompressoren, toch hadden ze een further DC/DC-omzetter nodig voor het 12 volt-circuit.

Bosch, onder leveranciers, voorzien van een 48 volt systeem als de foundation van wat het bedrijf een ‘hybride voor iedereen’ noemde, maar dat systeem omvatte ook niet het zuiveren van 12-volt {hardware} (of zelfs maar aanmoedigen).

De 2021 Tesla Mannequin S en Mannequin X heeft een stap gezet in de richting van het elimineren van deze {hardware} door de loodzuuraccu te laten vallen. Hyundai deed iets soortgelijks met zijn hybrides uit 2020waarbij de loodzuuraccu werd vervangen door een lithium-ion-accessoirebatterij, echter één nog steeds op 12 volt.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here