Home Bedrijf Rakuten gaat ‘zeer uniek’ AI-taalmodel lanceren en anticipeert op winstgevende groei

Rakuten gaat ‘zeer uniek’ AI-taalmodel lanceren en anticipeert op winstgevende groei

0
Rakuten gaat ‘zeer uniek’ AI-taalmodel lanceren en anticipeert op winstgevende groeiJapanse e-commerce zwaargewicht Rakuten heeft plannen aangekondigd om in de komende twee maanden een intern taalmodel voor kunstmatige intelligentie (AI) te introduceren.

Wat is er gebeurd: Tijdens een recente discussie met CNBC, Hiroshi “Mickey” Mikitani, de CEO van Rakuten, licht werpen op het lopende venture van het bedrijf om zijn grote taalmodel (LLM) te creëren. In tegenstelling tot zijn sectorgenoten in de technologie-industrie heeft Rakuten toegang tot een bijzonder gevarieerde dataset dankzij zijn uitgebreide zakelijke activiteiten, waaronder het bankwezen, telecommunicatie en e-commerce.

Rakuten is van plan deze “zeer unieke” dataset te gebruiken om zijn LLM te trainen, wat volgens Mikitani de operationele efficiëntie en marketingstrategieën met 20% zal verbeteren. Bovendien is Rakuten van plan zijn AI-model aan te bieden aan externe bedrijven, zoals Amazone En Microsoft.

Volgens Mikitani ligt het bedrijf op schema om zijn AI-model binnen de komende “paar maanden” uit te rollen.

Zie ook: Apple krijgt bullish vooruitzichten van analist: ‘risico’s op korte termijn’ verlaagd, bull-case opnieuw aangewakkerd

Terwijl technologiegiganten uit de VS en China, zoals Open AI, Amazone, Google, Baidu, AlibabaEn Tencent, met succes hun LLM’s hebben gelanceerd, proberen Japanse bedrijven het speelveld gelijk te maken. Eerder dit jaar, telecomconglomeraat NTT onthulde zijn eigen LLM, terwijl Zachte Financial institution‘s generatieve AI-computerplatform is in november operationeel geworden.

Volgens Mikitani houdt de uitbreiding naar AI-technologie de belofte in van “enorme winstgevende groei” voor Rakuten.

Waarom het uitmaakt: AI-technologie wordt steeds meer een kernaspect in de bedrijfsstrategieën van de meeste technologiebedrijven, zoals werd waargenomen tijdens het laatste winstseizoen een recordvermelding van AI in managementtoespraken. Rakuten’s intrede in de AI-ruimte komt als de De Europese Unie komt dichter bij het reguleren van AI-technologieën, waaruit de groeiende betekenis van AI in de mondiale tech-scene blijkt. De unieke dataset van het bedrijf van zijn verschillende activiteiten zou het bedrijf een concurrentievoordeel kunnen opleveren in dit snelgroeiende vakgebied.

Lees volgende: Heeft Google zijn AI-videodemonstratie georganiseerd? Exec zegt dat Gemini met de lepel werd gevoed Particulars

Afbeelding door Antonio Tajuelo through Flickr


Ontworpen door
Benzinga NeuroBewerkt door

Pooja Rajkumari


Het op GPT-4 gebaseerde Benzinga Neuro-contentgeneratiesysteem maakt gebruik van het uitgebreide Benzinga-ecosysteem, inclusief native knowledge, API’s en meer, om uitgebreide en actuele verhalen voor u te creëren.
Kom meer te weten.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here