Home Onderwijs Kunnen kinderen opgroeien als ze voortdurend worden gevolgd en gecontroleerd?

Kunnen kinderen opgroeien als ze voortdurend worden gevolgd en gecontroleerd?

0
Kunnen kinderen opgroeien als ze voortdurend worden gevolgd en gecontroleerd?


Studenten kunnen tegenwoordig het gevoel hebben dat ze voortdurend worden achtervolgd door een soort paparazzi uit het digitale tijdperk. Ouders en vrienden plaatsen hun afbeeldingen op Instagram en Snapchat. Leerbeheersystemen sturen waarschuwingen naar ouders over gemiste opdrachten en cijfers. En met GPS-systemen in smartphones en horloges kunnen gezinnen altijd hun locatie bepalen.

En dat kan het voor leerlingen moeilijk maken om te wennen aan het oplossen van hun eigen problemen en het leren van de kleine mislukkingen die op faculty zouden moeten gebeuren, zegt Devorah Heitner, een auteur die scholen adviseert over sociale media-kwesties.

Ze heeft met honderden kinderen, ouders en docenten op scholen in het hele land gesproken over de voor- en nadelen van dit veranderende media- en technologielandschap. En die gesprekken vormden de foundation voor haar nieuwste boek: “Opgroeien in het openbaar: volwassen worden in een digitale wereld.”

“Ik ben echt een techno-optimist, zou ik zeggen, dus ik zeg niet dat dit allemaal verschrikkelijk is voor kinderen”, zegt ze. “Aan de andere kant hebben kinderen soms zeer stressvolle ervaringen gehad met zaken als faculty op afstand of sociale media. En dus wilde ik de volledige breedte van de gemengde ervaring van on-line opgroeien vastleggen, die voor veel kinderen noch netto positief, noch netto negatief is, maar eerder gemengd.”

EdSurge sprak met Heitner om te praten over wat ze heeft geleerd en welk advies ze docenten op alle niveaus geeft, van de basisschool tot de universiteit.

Luister naar de aflevering op Apple Podcasts, Overcast, Spotify, Stitcher of waar je ook naar podcasts luistert, of gebruik de speler op deze pagina. Of lees hieronder een gedeeltelijk transcript, bewerkt voor de duidelijkheid.

EdSurge: Je stelt dat kinderen tegenwoordig in een heel ander media- en technologielandschap leven dan waar hun leraren of ouders mee zijn opgegroeid. Je vergelijkt het niveau van privateness dat kinderen nu hebben met wat een kinderberoemdheid een generatie geleden had. En dat ging niet goed voor veel kinderberoemdheden.

Devorah Heitner: Kinderen zijn veel beter vindbaar. Mensen buiten hun eigen directe familie – hun eigen gemeenschap – zijn op de hoogte van hen omdat ouders over hen delen op sociale media. En voeg daar gezichtsherkenning en andere dingen aan toe, en er zijn veel gegevens over onze kinderen beschikbaar.

U wijst erop dat sommige goedbedoelde hulpmiddelen onbedoelde gevolgen kunnen hebben voor kinderen, zelfs on-line cijferlijsten die ouders op de hoogte stellen van cijfers en gemiste opdrachten. Wat bedoel je?

De middelbare faculty van mijn zoon is geobsedeerd om ons Canvas te laten controleren, het leerbeheersysteem dat ze gebruiken, en daar staan ​​alle opdrachten. Het is dus meer dan een on-line beoordelingsportal.

Ik ben hier niet om te zeggen dat LMS’en alleen maar slecht zijn, maar ik denk dat het soms uitschakelen van de toegang tot het beoordelingsgedeelte Uitdaging succes beveelt aan van Stanford en andere mensen hebben aanbevolen om redenen van geestelijke gezondheid. Kinderen mogen niet midden in de nacht hun cijfers kunnen controleren. Kinderen zouden dit niet mogen doen tijdens de schooldag, als je in de ene klas zit en je cijfers wel in een andere klas kunt halen.

Ik zag internet een heel interessante tweet van een jongere op de universiteit (die klaagde over zijn aanwezigheid) op een feestje en er kwam een ​​examencijfer binnen. En ik denk dat niemand daar ooit echt over heeft nagedacht met on-line beoordelen. Misschien moet je gewoon bij AP US Historical past zijn en nu niet je cijfer voor wiskunde halen. En ik denk eerlijk gezegd dat je misschien zaterdagavond gewoon op het feest moet zijn en je cijfer nu niet moet krijgen alleen omdat je professor zaterdagavond het cijfer heeft ingevoerd, misschien is dat niet het ideale second om je cijfer te halen.

Dus je maakt je zorgen dat het voortdurend de nadruk legt op waar je staat in het puntensysteem?

Ja, en het geeft ouders het gevoel dat ze kinderen in de gaten moeten houden, waardoor kinderen hun uitvoerende taken min of meer kunnen uitbesteden aan hun zeurende ouders. En eerlijk gezegd ben ik zelf een bezorgde ouder van een nieuwe leerling uit de negende klas die een enorme heuvel moet beklimmen, zoals alle nieuwe middelbare scholieren, om te leren hoe je in negen klassen moet zijn en de leiding moet nemen over buitenschoolse activiteiten en gewoon een hoop complexiteit. En niemand heeft ooit gezegd dat het gemakkelijk was om naar de middelbare faculty te gaan. Het is bekend dat we weten dat het starten van de middelbare faculty en het starten van de middelbare faculty grote overgangen zijn voor bijna alle studenten. Zelfs sterke studenten zullen het vaak moeilijk hebben. En we weten dat veel kinderen in de nasleep van deze pandemie verschillende schoolgerelateerde problemen hebben rond zaken als uitvoerende taken, maar het uitbesteden ervan aan ouders maakt hen niet succesvol.

De rol van een ouder zou niet moeten zijn om een ​​form te achtervolgen over elke quiz, elke huiswerkopdracht, elk undertaking, omdat het ouders in de politie verandert op een leeftijd in de adolescentie waarop kinderen qua ontwikkeling meer uit elkaar zouden moeten gaan, door dit soort dingen uit te zoeken. voor zichzelf uit en ervaren enkele gevolgen van meer, zoals, zoals ik zou zeggen, kleine mislukkingen – het niet behalen van een mislukking op het middelbare schoolniveau, wat in onze samenleving waarschijnlijk te gevaarlijk is om toe te staan.

We hebben allemaal klachten gehoord over helikopterouders die te betrokken zijn, maar het lijkt erop dat hulpmiddelen dit tegenwoordig naar een geheel nieuw niveau tillen. Hoe zou je het omschrijven?

Ja, ik denk dat ouders de groepsteksten kunnen lezen. Ze kunnen zeer betrokken zijn bij het sociale leven van hun kinderen op een manier die wel of niet gezond is voor hun eigen geestelijke gezondheid. Wil je de middelbare faculty echt opnieuw beleven? Het was waarschijnlijk al erg genoeg toen je ging.

Dus ik denk dat het heel moeilijk is, omdat ouders zoveel toegang hebben tot het volgen van de locatie van onze kinderen, voortdurend hun cijfers kunnen zien en mogelijk hun teksten kunnen lezen. En dan wordt het de vraag: ‘Is dat wat een goede ouder doet?’ ‘Moet ik alles weten over waar mijn form is en met wie hij de hele tijd praat?’

En ik erken dat er reële gevaren zijn, anders kan uw form op Discord of sociale media zijn en iemand tegenkomen die echt problematisch is. Dus die zorg snap ik. Maar tegelijkertijd neig ik er echt naar om… ouders te vertellen dat we meer moeten begeleiden dan controleren. En een onderdeel van mentoring zou kunnen zijn dat je met je middelbare scholier, die een nieuwe telefoongebruiker heeft, samenwerkt over met wie hij of zij in touch magazine komen, of dat je beslist welke apps een ja of een nee zijn. Het is niet alleen maar de telefoon overhandigen en zeggen: ‘ Succes.’ Maar het is ook niet alleen maar een app op de telefoon zetten om ze te volgen en hopen dat dat het ouderschap voor ons zal doen. Mentorschap leert onze kinderen eigenlijk hoe ze moeten communiceren.

Hoe e-mail je de docent? Hoe ga je om met een vriend in een groepstekst als de zaken gespannen zijn? Hoe ga je ermee om als je uit een groepsbericht komt waar het giftig of ongepast is geworden, of als iemand je om een ​​ongepaste foto vraagt, een heel wrede grap maakt, of iets racistisch of homofoob zegt op sociale media? Wat doe je? Wat moet je doen als je vriend je op YouTube heeft gezet en niet eerst om toestemming heeft gevraagd? Er zijn zoveel situaties waarin onze kinderen hulp nodig hebben bij het omgaan met dingen, en ik denk dat veel ouders onze handen in de lucht steken en zeggen: ‘Ik weet niet hoe ik hiermee moet omgaan, veel succes.’

We maken ons nogal zorgen en willen software program gebruiken om ze in de gaten te houden, maar we proberen niet alleen maar met ze te praten. En een deel van de uitdaging is dat we (toen we kinderen waren) veel informatie kregen door naar onze ouders te luisteren aan de telefoon, veel informatie over hoe we met empathie kunnen communiceren, grenzen kunnen stellen en met conflicten kunnen omgaan. En onze kinderen zien hoe wij ons leven verpesten en we doen niet genoeg om ze door een aantal veelvoorkomende communicatiedilemma’s te praten die zich waarschijnlijk zullen voordoen.

Ik denk dus dat modellenwerk ongelooflijk belangrijk is, en dat scholen een plek kunnen zijn waar kinderen leren hoe ze een passende e-mail moeten schrijven, of wat ze moeten doen als je contact moet opnemen met een leraar. We moeten kinderen meer begeleiden op het gebied van communicatie. Kinderen zijn soms een soort herten in de koplampen als ze een telefoontje krijgen waarin ze een stageplaats of een baan aangeboden krijgen. Ze weten niet altijd hoe ze met die communicatie moeten omgaan.

Luister naar de volledig interview op de EdSurge-podcast.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here