Home Sport Jonge filmmaker vastbesloten om indruk te maken in de industrie

Jonge filmmaker vastbesloten om indruk te maken in de industrie

0
Jonge filmmaker vastbesloten om indruk te maken in de industrie


Kenna Fojas – BIJGEDRAGEN FOTO

Kenna Fojas – BIJGEDRAGEN FOTO

Ze is misschien nog maar internet afgestudeerd, maar Makenna ‘Kenna’ Fojas weet al dat ze through movie contact wil maken met mensen. Haar interesse in bewegende beelden begon op de middelbare faculty in Mission Viejo, Californië, waar ze voor het eerst filmproductielessen volgde.

Destijds wist ze nog steeds niet zeker op welk side van het filmmaakproces ze haar aandacht moest richten. Waar ze zeker van was, was dat ze genoot van de logistieke voorbereidingen voorafgaand aan een shoot, maar ook van de hectische energie die op filmsets werd gegenereerd.

Nadat ze haar middelbare faculty had afgerond, schreef ze zich in voor een cursus psychologie aan de Universiteit van Washington, maar besefte al na een dag dat ze movie te veel miste. Kenna werd lid van de filmclub van de faculty en probeerde productieontwerp te doen, korte movies te schrijven en te regisseren.

‘Hapa’

Ze schreef zich in voor een tweede cursus, film- en mediastudies, en begon serieuzer te leren over filmmaken. Voor ‘Hapa’, een korte movie over de eerste dag van een gemengd meisje op de middelbare faculty, was Kenna als producer verantwoordelijk voor het inhuren van de crew, het coördineren van de shoot en het ophalen van meer dan $ 7.000 om de kosten te dekken.

Ze zei dat ‘Hapa’ gaat over een Japans-Amerikaans meisje en haar Filipijns-Afro-Amerikaanse vriendin terwijl ze omgaan met ‘de dubbelzinnige signalen die (naar voren komen) over hun ras en hun uiterlijk, waardoor ze met een gevoel van verwarring achterblijven.’ Dit gebeurt allemaal op de eerste schooldag.

Kenna, een Filipijnse maar opgegroeid in de VS, kan zich vinden in de verwarring van de personages, maar lijkt vastbesloten meer te weten te komen over haar afkomst.

Een paar maanden geleden is ze teruggevlogen naar de Filippijnen en logeert bij haar grootmoeder. Ze heeft het verkeer in Manilla meegemaakt, heeft de kans gehad om met familieleden naar verschillende lokale bestemmingen te reizen en kijkt ernaar uit om een ​​authentieke Filippijnse kerst te beleven, compleet met uitgebreide familie.

Maar voordat ze naar de Filippijnen reisde, voltooide Kenna ‘Peach Fuzz’, een korte movie die ze schreef en regisseerde, gebaseerd op ‘The Geography of Girlhood’, een dichtbundel van Kirsten ‘Kiwi’ Smith.

Kenna ontmoette haar idool Kiwi – de scenarioschrijver van ‘10 Issues I Hate About You’ (Julia Stiles, Heath Ledger) en ‘Legally Blonde’ (Reese Witherspoon) – die Kenna uiteindelijk het startsein gaf om haar poëzie aan te passen die luidt als een versroman tot een korte movie.

Vastbesloten om verhalen te vertellen

“‘Peach Fuzz’ is een coming-of-age-verhaal over twee zussen waarmee ik me identificeerde, ook al heb ik geen oudere zus,” zei Kenna.

Ze castte twee Filippijnse meisjes nadat ze ‘honderden verzoeken’ had ingediend om te worden opgenomen in de movie die zich midden in de postproductie bevindt en in het eerste kwartaal van volgend jaar klaar zou moeten zijn.

Ze heeft misschien meerdere korte movies op haar naam staan, maar Kenna zei dat het haar doel is om ooit een lange speelfilm te regisseren.

“Korte movies zijn toegankelijk; Er is veel geld nodig om een ​​speelfilm te maken. Korte movies zijn als een voorproefje en zo beginnen filmmakers meestal. Ze worden onderschat en ondergewaardeerd, maar ze zijn een manier om kunst te maken”, zei ze.

Een van de meest memorabele momenten van de hele ‘Peach Fuzz’-ervaring voor Kenna was toen ze getuige was van de actrice die ze castte om de jongere zus te spelen en de andere actrice ‘at’ noemde – een time period van respect die aan oudere zussen werd toegekend.

“Omdat ik half clean en half Filipijns was, werd ik een beetje onzeker toen ik opgroeide in de VS, maar ik besefte dat ik internet zoveel recht heb als de volgende persoon om over mijn identiteit te praten”, zei ze.

In de paar maanden dat ze op de Filippijnen is, heeft Kenna ontdekt dat Filippino’s in ‘voedselgerichte gemeenschappen leven met een sterke nadruk op familie’.

Ze heeft ook de kans gehad om nieuwe vrienden te maken nadat ze een van de weekendmarkten in Makati Metropolis had bezocht.

“Ik zag twee meisjes die lachten en praatten en ze leken zo op hun gemak bij elkaar; Ik miste mijn vrienden in de VS. Toen ze merkten dat ik naar hen keek, verzamelde ik de moed om hallo te zeggen en mezelf voor te stellen: we zijn nu vrienden, ‘zei ze met een glimlach.


Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Uw abonnement is succesvol verlopen.

Zelfs met haar verheven dromen om uiteindelijk een speelfilm te regisseren, is Kenna nog steeds een jonge vrouw die haar weg in de wereld zoekt, vastbesloten om verhalen te vertellen en contact te maken met mensen. INQLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here