Home Voeding Het verband tussen de voedingsstoffen uit zuivel en de immuniteit

Het verband tussen de voedingsstoffen uit zuivel en de immuniteit

0
Het verband tussen de voedingsstoffen uit zuivel en de immuniteit


Het verband tussen de voedingsstoffen uit zuivel en de immuniteit

Dit bericht is in samenwerking met Nationale Zuivelraad. Alle meningen zijn die van mij.

Als gevolg van de pandemie is er sprake van toenemende bezorgdheid over het gezond houden van uw immuunsysteem. Veel mensen hebben zich tot supplementen of andere methoden gewend om hun immuunsysteem te versterken, maar velen vergeten vaak dat je eerste verdedigingslinie een gezond dieet is. In mijn boek Het Household Immunity Cookbook: 101 eenvoudige recepten om de gezondheid te verbeterenbespreek ik het belang van het eten van een uitgebalanceerde maaltijd en de rol die melk en zuivelproducten spelen bij het gezond houden van uw immuunsysteem.

Over uw immuunsysteem

Een gezond immuunsysteem is essentieel voor een goede gezondheid. Het immuunsysteem helpt bij het bestrijden van vreemde indringers in het lichaam. Als uw immuunsysteem gezond is, is het gemakkelijker om bacteriën, virussen of iets anders te bestrijden dat u ziek probeert te maken. Als u zegt dat u de immuniteit wilt verhogen of versterken, bedoelt u waarschijnlijk: hoe kan ik mijn immuunsysteem zo gezond mogelijk houden om het risico op verkoudheid, griep of zelfs COVID-19 te verkleinen?

Het immuunsysteem is nogal complicated. Je lichaam beschikt over een netwerk van weefsels, cellen en organen die proberen vreemde indringers, zoals bacteriën en virussen, buiten te houden. Dit is je immuunsysteem. Enkele van de belangrijkste spelers zijn witte bloedcellen, antilichamen en het lymfestelsel. Al deze delen, en andere, bestrijden actief vreemde lichamen die uw lichaam binnendringen.

Wat kunt u doen om uw immuunsysteem te helpen?

In mijn kookboek som ik zes gewoonten op om je immuunsysteem zo goed mogelijk te helpen. Deze zes gewoonten omvatten gehydrateerd blijven, voldoende slapen, regelmatig sporten, met mate alcohol consumeren, stress verminderen en ten slotte een gezond, uitgebalanceerd dieet volgen. Onderdeel van een goed uitgebalanceerd dieet is het binnenkrijgen van uw dagelijks aanbevolen porties van al uw voedselgroepen, inclusief melk en zuivelproducten, en fruit en groenten.

Voedingsstoffen die de immuniteit ondersteunen

Vitaminen A, D, B6 en B12, eiwitten, selenium, zink en antioxidanten zoals vitamine C en E zijn allemaal belangrijk om uw immuunsysteem op peil te houden. gezond. Je kunt deze voedingsstoffen binnenkrijgen door melk en zuivelproducten te consumeren, en door veel fruit en groenten te eten. Echter, slechts 2 op de 10 Amerikanen nemen de aanbevolen hoeveelheden hiervan in.

Hier zijn specifieke voedingsstoffen die u uit voedsel haalt en die kunnen helpen uw immuunsysteem gezond te houden:

  • Melk: Vitaminen A, B12 en D, eiwitten, zink en selenium
  • Fruit en groenten: Vitaminen C, A en B6
  • Noten en zaden: Vitamine E
  • Kaas: Eiwit, selenium en vitamine B12
  • Yoghurt: Eiwit, selenium, zink en vitamine B12

Samen genieten van voedingsstoffen

Voeding gaat niet alleen over het eten van afzonderlijke voedingsstoffen of afzonderlijke voedingsmiddelen. Het gaat erom hoe de verscheidenheid aan voedingsstoffen in de verschillende voedingsmiddelen die je eet samenwerken om je lichaam gezond te houden. Een favoriet snackrecept dat ik hieronder deel is mijn Strawberry Kiwi Almond Yoghurt Bark, gemaakt met Griekse yoghurt, aardbeien, kiwi en amandelen – waar je vitamine A, C en E, eiwitten, selenium en zink binnenkrijgt om je te helpen je eetlust op peil te houden. immuunsysteem gezond.

Foto met dank aan Ashley Lima

Aardbei Kiwi Amandel Yoghurt Schors
Porties: 6
Portiegrootte: 4 stuks

Omrande bakplaat bekleed met bakpapier
2 kopjes (500 g) magere Griekse yoghurt met vanillesmaak
Schil van 1 sinaasappel
8 aardbeien, steeltjes verwijderd en in blokjes gesneden
2 kiwi’s, geschild en in blokjes
1/2 kop (125 g) ongezouten droge geroosterde amandelen, grof gehakt

  1. Voeg in een middelgrote kom de yoghurt toe en roer de helft van de schil erdoor. Schep het yoghurtmengsel op de voorbereide bakplaat en gebruik een spatel om het gelijkmatig naar de randen te verdelen. Het moet ongeveer 1 cm dik zijn.
  2. Bestrooi de yoghurt gelijkmatig met de aardbeien, kiwi’s en amandelen en strooi de resterende schil over de yoghurt.
  3. Plaats de bakplaat minimaal 4 uur in de vriezer of tot de yoghurt exhausting is. Breek de yoghurtschors voorzichtig in vierentwintig stukken. In een afsluitbare verpakking in de vriezer maximaal 2 weken houdbaar.

Recept uit het Household Immunity Cookbook van Toby Amidor. Uitgegeven door Robert Rose Books. Foto met dank aan Ashley Lima. Alle rechten voorbehouden.

Tot ziens op het Diëtistensymposium van vandaag!

Ik zal aanwezig zijn bij de Vandaag het Diëtistensymposium in Bonito Springs, Florida, waar ik op maandag 23 mei tussen 15.00 en 15.45 uur op de stand van de Nationwide Dairy Council (#46) zal staan ​​met een aantal verrassingen en op dinsdag 24 mei tussen 11 en 11.45 uur op de stand 46. ​​Ik hoop je daar te zien!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here