Home Gezondheid Cisco’s inzet voor de mensenrechten: een eerbetoon aan de 75e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

Cisco’s inzet voor de mensenrechten: een eerbetoon aan de 75e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

0
Cisco’s inzet voor de mensenrechten: een eerbetoon aan de 75e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens


Op 10 december was het 75 jaar geleden dat de Verenigde Naties de moist aannamen Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM), een baanbrekend doc waarin voor het eerst wordt erkend dat mensenrechten en vrijheden inherent zijn aan alle individuen, ongeacht nationaliteit, etniciteit, religie of welke andere standing dan ook. Terwijl we eraan werken om alles veilig met elkaar te verbinden om alles mogelijk te maken, is dit jubileum voor Cisco een gelegenheid om na te denken over het snijvlak tussen technologie en mensenrechten.

Sinds onze oprichting bijna 40 jaar geleden heeft de technologie van Cisco klanten en companions geholpen de infrastructuur sterker te maken, financiële diensten veiliger, transport veiliger en eerstehulpverleners sneller. Maar ook al creëert technologie ongeëvenaarde kansen en mogelijkheden voor de samenleving, we onderkennen het inherente risico dat technologie wordt misbruikt. Het navigeren door dit evenwicht – het veilig verbinden van miljarden mensen met respect voor de mensenrechten – is de kern van wie we zijn bij Cisco.

Wij zijn van mening dat het onze plicht is om respect voor de mensenrechten te integreren in onze activiteiten, beleid en besluitvormingsprocessen – en – belangrijker nog – om onze aanpak aan te passen aan het veranderende technologielandschap. Hier zijn slechts enkele voorbeelden van de manier waarop Cisco zich heeft ontwikkeld om tegemoet te komen aan de overwegingen waarmee we in het digitale tijdperk worden geconfronteerd.

Cisco’s mondiale mensenrechtenbeleid werd voor het eerst vastgesteld in 2012 en wordt jaarlijks bijgewerkt. In het beleid wordt publiekelijk verklaard dat Cisco zich inzet voor het respecteren van alle internationaal erkende mensenrechten zoals verwoord in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM)de Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten (IVBPR)de Internationaal Verdrag inzake economische, sociale en culturele rechten (ICESCR)en de acht kern Verdragen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO)..

In 2018 deelden we onze Standpuntenverklaringen van de mensenrechten het documenteren van Cisco’s standpunt over encryptie, datalokalisatie en -soevereiniteit, toezicht door overheden, web of issues, massive data-analyse en kunstmatige intelligentie. We hebben ook ons ​​Enterprise & Human Rights-team samengesteld, dat verantwoordelijk is voor het bepalen van de mensenrechtenstrategie en de verankering van Cisco due diligence op het gebied van de mensenrechten om potentiële gevolgen voor de mensenrechten in alle stadia van onze waardeketen aan te pakken.

In 2020 hebben we ons Human Rights Advisory Committee opgericht, een multifunctionele groep senior leiders binnen de Cisco-activiteiten die het BHR-team adviseert over kwesties die verband houden met Cisco’s steun aan en respect voor de mensenrechten. Het Mensenrechtenadviescomité komt elk kwartaal bijeen om opkomende risico’s en kansen op het gebied van de mensenrechten te bespreken, en het werk van Cisco om deze aan te pakken.

We werken ook samen met leveranciers over de hele wereld om naleving van ons mensenrechtenbeleid te bevorderen. Als stichtend lid van de Alliantie voor Verantwoord Ondernemen (RBA)heeft Cisco de RBA-gedragscode aangenomen als zijn Gedragscode voor leveranciers. Deze Code stelt normen huge voor arbeid, gezondheid en veiligheid, milieu, ethiek en managementsystemen. Het afgelopen jaar hadden onze audits betrekking op de arbeidsomstandigheden van meer dan 446.000 werknemers, en onze programma’s hielpen werknemers een stem te geven op het gebied van gezondheid en veiligheid, dwangarbeid en verantwoorde mijnbouw.

In 2023 hebben we een nieuwe geïntroduceerd Comité voor milieu, sociaal en openbaar beleid van onze Raad van Bestuur. Een deel van de taak van het Comité is het bepalen van een strategie en het besturen van onze benadering van de mensenrechten, waarbij het toenemende belang van en de toenemende aandacht voor deze kwesties op de hoogste niveaus van ons bedrijf worden weerspiegeld.

Wij zijn van mening dat transparantie rond onze beloften om de mensenrechten te respecteren web zo belangrijk is als het beleid, de kaders en de richtlijnen die we hebben ingevoerd. Transparantie geeft onze klanten en medewerkers niet alleen het vertrouwen om ons te vertrouwen, maar het helpt ons ook voortdurend te leren en te verbeteren.

Dus nu we de verjaardag van de UNDHR erkennen, ben ik blij om onze beide te delen Cisco Purposerapport voor boekjaar 2023 En Cisco ESG-rapportagehub – waarbij Cisco’s voortdurende aanpak van het respecteren van de mensenrechten wordt benadrukt terwijl we werken aan een meer inclusieve toekomst voor iedereen.

Deel:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here