Home Auto Volkswagen en Renault kunnen samen betaalbare elektrische auto’s ontwikkelen – rapport

Volkswagen en Renault kunnen samen betaalbare elektrische auto’s ontwikkelen – rapport

0
Volkswagen en Renault kunnen samen betaalbare elektrische auto’s ontwikkelen – rapport


Zou de spirituele vervanging voor de Volkswagen-open de vierde generatie Renault Twingo een tweeling onder de huid zijn? Misschien…

Nu Chinese language autofabrikanten grote indruk maken aan de betaalbare kant van de Europese markt voor elektrische voertuigen (EV), proberen Europese autofabrikanten een oplossing te vinden.

Een mogelijke oplossing is dat rivalen samenwerken om samen kleine, betaalbare elektrische voertuigen te ontwikkelen. Door de kosten van onderzoek en ontwikkeling te delen en schaalvoordelen te behalen, zouden Europese merken de concurrentievoordelen van China kunnen compenseren.

Handelsblatt begrijpt dat Volkswagen en Renault gesprekken voeren om precies dat te doen, waarbij de Duitse en Franse autofabrikanten onderzoeken of ze een auto kunnen ontwikkelen met een prijs vanaf ongeveer € 20.000 ($32.700) met een gezamenlijke jaaromzet van tussen de 200.000 en 250.000 per jaar.

Volgens de bronnen van de Duitse zakenkrant bevinden de gesprekken zich in een “zeer vroeg stadium” en is het mogelijk dat er geen overeenstemming komt.

Hoewel Volkswagen weigerde commentaar te geven, bevestigde Renault dat wel Handelsblatt dat het “in discussie is, maar er is nog niets afgerond”.

Een woordvoerder van Renault stelde dat samenwerking noodzakelijk was om te kunnen concurreren op de instapmarkt voor elektrische voertuigen.

Vorige maand onthulde Renault het retro-thema Twingo Legend-concepten waarvan wordt gedacht dat het een voorproefje zal zijn van de vierde generatie Twingo, die in 2026 alleen elektrisch zal zijn.

Bij het debuut van het idea gaf Renault aan dat de nieuwe Twingo vanaf € 20.000 zou gaan kosten, maar gaf geen particulars over de aandrijflijn van de auto. Er werd ook niet gezegd of het een van zijn bestaande architecturen zal gebruiken, zoals het CMF-BEV-platform (ook bekend als AmpR Small) dat ten grondslag ligt aan de komende Renault 5-hatchback en Renault 4-crossover.

Aangezien het onwaarschijnlijk is dat Renault twee verschillende elektrische auto’s van € 20.000 in Europa op de markt wil brengen, zou een mogelijk situation kunnen zijn dat Volkswagen’s € 20.000 elektrische auto hetzelfde platform gebruikt als de nieuwe Twingo.

Dit zou niet de eerste keer zijn dat Renault samenwerkt met een rivaal om de Twingo te helpen ontwikkelen. Het huidige mannequin van de derde generatie maakt gebruik van dezelfde architectuur met de motor achterin en achterwielaandrijving als de Sensible ForTwo en ForFour. Zowel de Twingo als de ForFour werden door Renault gebouwd in de fabriek in Novo Mesto, Slovenië.

Joint ventures tussen bedrijven aan deze kant van de markt – waar de volumes misschien hoog zijn, maar de winstmarges dun – zijn niet ongebruikelijk, waarbij Peugeot, Citroen en Toyota samenwerken om twee generaties van de C1 te ontwikkelen en te bouwen. , en Aygo-drieling van 2005 tot 2022.

Sinds Renault eind jaren negentig een controlerend belang in Nissan kocht, heeft de Franse autofabrikant een deugd gemaakt door het delen van platforms tussen bedrijven.

De Volkswagen Groep is geen onbekende in het interne gebruik van gemeenschappelijke platforms voor een groot aantal modellen en merken. Afgezien van enkele samenwerkingsverbanden, zoals de Volkswagen Sharan/Ford Galaxy/Seat Alhambra individuals movers, en de noodlottige, op Chrysler gebaseerde Volkswagen Routan, heeft het bedrijf de meeste dingen echter in eigen beheer gedaan.

Dat is onlangs veranderd, dankzij de uitgebreide samenwerking van het bedrijf met Ford, waarbij de twee aandelen werden ontwikkeld: de Ford Ranger/Volkswagen Amarok, Volkswagen Caddy/Ford Transit Join en Ford Transit Customized/Volkswagen Transporter.

Ford gebruikt de MEB-architectuur van Volkswagen ook voor zijn Europese Ford Explorer crossover EV en de nog te onthullen Capri crossover coupé.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here