Home Technologie Van pixels tot popcultuur

Van pixels tot popcultuur

0
Van pixels tot popcultuurHier is mijn openingstoespraak op GamesBeat tijdens het The Sport Awards-evenement in het Grammy Museum in LA Stay op 7 december.

De Sport Awards zijn de grootste viering van gaming die we hebben, met meer dan 100 miljoen mensen die ernaar kijken. We vonden dus dat er geen beter second was om een ​​evenement te organiseren dat hielp bij het vieren van gaming met de GamesBeat-community.

We zijn hier vandaag om de opkomst van gaming te vieren. Toen ik opgroeide, was gamen nieuw. Jarenlang zat het huge in een subcultuur van nerdigheid. Het was giftig. Het zat vol pestkoppen. En er waren niet veel vrouwen. Het zat duidelijk in een op zichzelf staande subcultuur. Leuk voor sommigen.

Ik zat niet zo lang geleden in een panel met een jonge GenZ-vrouw die een schepper was. Ze zei dat gamen cool was zolang ze het zich herinnerde. En dat is het inspirerende generatieverschil in perspectief tussen een oudere man als ik en een jonge vrouw die vindt dat gamen voor iedereen is.

Terwijl gamen begon als een subcultuur, wordt het elke dag een massacultuur. De gemiddelde leeftijd van avid gamers stijgt (nu 33 jaar) en 66% van de Amerikanen speelt video games. En hoewel toxiciteit geen opgelost probleem is, zegt 88% van de avid gamers dat gamen stress verlicht.

Het is geweldig om te zien dat deze onverbiddelijke demografische development video games vooruit helpt.

Toch zijn er ontslagen in de sector waardoor het lijkt alsof de tijden echt slecht en onvoorspelbaar zijn. Ik zou die ontberingen niet willen bagatelliseren, en ik besef dat het een moeilijke tijd is voor de industrie en voor de wereld. Maar ik wil wel zeggen dat er licht is op de weg die voor ons ligt. De onthulling van de trailer van Grand Theft Auto VI – die een dag eerder uitlekte – gaf me het gevoel dat we een bocht om gingen.

Een strand in Vice City in de GTA VI-trailer.
Een strand in Vice Metropolis in de GTA VI-trailer.

Ik denk niet dat we ons zorgen hoeven te maken dat gaming internet als in het verleden vastzit in een cyclus van op- en neergang. De demografische gegevens van de wereld en de belangen van GenZ laten zien dat de groei van gaming fixed is. En het succes van reveals als The Final of Us, The Tremendous Mario Bros. Film en 5 Nights at Freddy’s laten zien dat er meer ruimte is om te groeien.

Het is de moeite waard om erop te wijzen, zoals Strauss Zelnick heeft gezegd, dat gamen een betere en winstgevendere enterprise is dan movies en television. Maar deze reveals en het ongelooflijke succes van de Barbie-film laten zien hoe movies het aantal ogen kunnen vergroten en het bewustzijn over leisure nog verder kunnen vergroten.

169 miljoen mensen hebben de Mario-film gezien en de gameverkoop van Nintendo is hierdoor gestegen. We bevinden ons nog niet op het hoogtepunt van gaming, en het succes van gaming en Hollywood helpt ons een nieuw publiek te vinden op een second dat we dat nodig hebben. Maar zoals Russell Binder zegt: gaming staat centraal in het hub- en sprak-ecosysteem van IP. Het is niet alleen meer een spaak.

En ondanks de dreigende zorgen over AI worden er banen gecreëerd, terwijl er ook een aantal verloren gaan.

Makers negeren traditionele paden in de industrie en creëren hun eigen carrière. We zien esports-sterren dat al heel lang doen, en steeds meer mensen verdienen de kost als streamer. En ik schreef een artikel over enkele van de drie miljoen actieve makers op Roblox.

Anne Shoemaker is hoofd van Fullflower Studio, dat populaire Roblox-spellen maakt.
Anne Shoemaker is hoofd van Fullflower Studio, dat populaire Roblox-spellen maakt.

Dit zijn jonge mensen die misschien een 23-jarige CEO zijn, en ze hebben tien jaar ervaring met het maken van video games. Ze leiden tientallen groups en zijn geïnspireerd door de voorspelling van Dave Baszucki, CEO van Roblox, dat we binnen de komende vijf jaar een Roblox-gamestudio zullen zien met een waarde van $ 1 miljard.

Volgens Newzoo is gaming de grootste entertainmentindustrie met een omzet van $184,4 miljard in 2022. En hoewel de voorspelde stijging van 0,6% dit jaar niet geweldig is, is deze beter dan krimp. En de Sport Awards vanavond zullen laten zien dat het een ongelooflijk jaar is geweest voor de lancering van geweldige video games. Zodra we deze vertraging te boven zijn, zien consultants als Bain de groei voor video games terugkeren en de komende vijf jaar 50% bereiken.

Het zoeken naar die groei is een van de redenen waarom we hier vandaag bijeen zijn, zodat u de kansen die voor ons liggen kunt zien. Dit is jouw plek om te netwerken en de branche in een veilige ruimte te bespreken. Wij delen deze ruimte ook graag. Jon Wolheim, hoofd Mensen en Cultuur bij de non-profitorganisatie Video games for Love, is hier om na onze present nog meer feestelijke LinkedIn Stay-sessies te geven.

Bedankt voor uw komst. Wij waarderen uw steun in een moeilijke tijd voor de media. Wij waarderen de neighborhood die u rond GamesBeat heeft helpen opbouwen. Ons werk is niet eenvoudig en soms komen we verhalen tegen die mensen niet verteld willen hebben. Als journalisten vertellen wij die verhalen en doen dat op een zo eerlijk en evenwichtige manier als we kunnen. Dit soort gebeurtenissen en uw hulp als open gemeenschap stellen ons in staat dat werk voort te zetten.

Vandaag willen we de gamecultuur bespreken en helpen deze naar een hoger niveau te tillen, zodat het alles wordt wat we willen dat het is. Ik denk dat het tijd is om te beslissen hoe tribaal – en hoe inclusief – we als avid gamers willen zijn. Terwijl gaming zich verplaatst naar de popcultuur en het reguliere publiek, kunnen we de uitsluitende elementen van intimidatie en giftigheid van ons afschudden en voor iedereen een welkomstmat uitspreiden.

Pedro Pascal als Joel en Bella Ramsey als Ellie in HBO's The Last of Us.
Pedro Pascal als Joel en Bella Ramsey als Ellie in HBO’s The Final of Us.

Alle avid gamers moeten ambassadeurs voor de wereld zijn. We zijn heel blij om de goede dingen van de subcultuur naar de mondiale popcultuur te exporteren en de negatieve elementen achter ons te laten.

Dank aan onze sprekers. Ongeveer 39% van onze sprekers heeft tegenwoordig een verschillende achtergrond. We zijn onze sponsors – Google, TikTok en Xsolla – dankbaar die het ons mogelijk hebben gemaakt om veel mensen, waaronder ondervertegenwoordigde mensen in ons publiek, kosteloos uit te nodigen. Het is geweldig om het publiek hier te zien, need een maand geleden hadden we heel weinig aanmeldingen vooraf. We willen meer planning vooraf maken.

Zoals gezegd omvatten onze aankomende evenementen de GamesBeat Summit medio mei 2024 en GamesBeat Subsequent in oktober 2024. En we zullen een reeks diners door het hele land houden als onderdeel van de vandaag aangekondigde samenwerking met Xsolla.

Dank aan jullie allemaal voor jullie komst, dank aan onze adviseurs, en aan onze presentator Karla Reyes. Laten we nu verder gaan met onze eerste sessie. Welkom bij Pixels to Pop Tradition. Dank aan degenen onder u die aanwezig waren. Er komt nog meer berichtgeving over het evenement.

Het credo van GamesBeat bij het behandelen van de game-industrie is “waar passie zaken ontmoet.” Wat betekent dit? We willen je vertellen hoe belangrijk het nieuws voor je is – niet alleen als beslisser bij een gamestudio, maar ook als fan van video games. Of je nu onze artikelen leest, naar onze podcasts luistert of onze video’s bekijkt, GamesBeat helpt je de branche te leren kennen en er met plezier mee bezig te zijn. Ontdek onze Briefings.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here